Огляд на гуртожитки Варшави - Univer PL

Огляд на гуртожитки Варшави

Життя в Польщі
Проголосуйте!
5 / 4.2

Гуртожиток чи оренда квартири?

Справді, вибір між гуртожитком і орендою квартири залежить від багатьох факторів і особистих уподобань студента. Ось деякі переваги і недоліки кожної опції: 

Гуртожиток

– Можливість жити разом з іншими студентами і спілкуватися з ними. 

– Зручний доступ до університету та інших навчальних закладів. 

Оренда квартири

– Більша приватність і незалежність від інших людей. 

– Більше простору та комфорту. 

– Можливість самостійно керувати своїм графіком та режимом життя. 

Кінцевий вибір залежить від ваших особистих уподобань, фінансових можливостей та умов, які ви вважаєте важливими. Рекомендуємо зважити на всі аспекти і прийняти рішення, яке вам більше підходить. 

Гуртожиток  – це не тільки зручно, ви отримаєте незабутній досвід справжнього студентського життя. Місце, де ви не лише проживаєте та  відпочиваєте між лекціями, а й збільшує коло нових друзів, ділитеся враженнями та спільно переживаєте радощі та труднощі. 

Тому сьогодні буде огляд саме гуртожитків, і почнемо з Варшави.

Наприклад, академічно-студентський центр “Osiedle Przyjaźń”  складається з трьох гуртожитків: “Rogaś“, “Sarna” та “Jelonek“. 

Можете забути про те, що у гуртожитку один душ на всіх. Зараз все на сучасному рівні і направлено на комфорт для студентів. 

  • 2-х кімнатний блок: для 4 студентів (2 у кожній кімнаті) з туалетом та душем. Також, є кухня в якій знаходиться електрична плита, кухонні меблі та холодильник. 
  • 3-х кімнатний блок: для 6 студентів (2 у кожній кімнаті) з двома душами та туалетом. Теж є кухня в якій є все необхідне. 

У кожній кімнаті є два ліжка, дві шафи, дві тумбочки, два письмові столи та підвісні полички.

Вартість проживання:

Вартість проживання – від 800 PLN/міс.

Депозит (кауція) – 1000 PLN + резерваційна оплата – 100 PLN. (не повертається)

 

Гуртожиток, який розташований при Університеті MANS, створений для студентів, що цінують свій час. Зручне розташування надає можливість легкого доступу до університетських кампусів, так як гуртожиток поєднаний з кампусом.

Кожна кімната, без виключень, має ліжка (одно і двоярусні), стіл, стільці та шафи. Гуртожиток пропонує швидке та надійне підключення до Інтернету, що дозволяє студентам зручно працювати з домашніми завданнями, знаходити інформацію та спілкуватися з викладачами чи однокурсниками.  Також, на кожному поверсі розташована спільня кухня, хоча студентам слід мати на увазі, що оснащення кухні включає лише базові потреби (без столових приборів, тарілок…), тому слід придбати кухонне приладдя самостійно. Ванна кімната спільна або в деяких кімнатах окремо.

Пропонуються 2 осібні кімнати з власним санвузлом, на 3 особи кімнати з власним санвузлом і 4 осібні кімнати. Також, вибрати можна  1, 2, 3 та 4- осібні кімнати коридорного типу.

Депозит (кауція) – 300 PLN + резерваційна оплата – 300 PLN (не повертається)

Вартість проживання – від 650 PLN (702 PLN ) до 900 PLN (972 PLN )

* у дужках вказана ціна, якщо ти є студентом іншого ВНЗ

Наступним варіантом є гуртожиток “San” Суспільної Академії Наук в Варшаві. 

Гуртожиток пропонує різні варіанти кімнат: від однієї особи до чотирьох, зі своїм санвузлом чи загальним коридорним типом. За стандартом кожна кімната обладнана спальним місцем, шафами, тумбочками та письмовим столом, забезпечуючи комфортне проживання для студентів. На кожному поверсі (окрім першого) розташовані 1-2 кухні з електричними плитами, де студенти можуть приготувати собі щось смачненьке.

Гуртожиток пропонує 1, 2, 3 та 4 осібні кімнати з власним санвузлом і 1, 2, 3 та 4- осібні кімнати коридорного типу.

Депозит (кауція) – 1500 PLN + резерваційна оплата – 200 PLN. (не повертається) 

Вартість проживання: від 900 PLN (1000 PLN ) до 1750 PLN (1950 PLN )

* у дужках вказана ціна, якщо ти є студентом іншого ВНЗ

 

Мережа гуртожитків Student Depot – Це більше, ніж гуртожиток. Це спільнота молодих людей, які хочуть бути незалежними, мати відмінне місце для життя та навчання, але водночас хочуть насолоджуватися спілкуванням з людьми, зі спільними інтересами. Student Depot є гарним місцем для розвитку, адже гуртожиток організовує: шахматні турніри, ігри на PS5, тренування в тренажерному залі, кулінарія та ранкова пробіжка…

У кімнатах є дивани-ліжка, письмовий стіл зі стільцями, шафа для одягу та підвісні шафки. До вибору пропонуються кімнати з окремою ванною кімнатою, а також міні-кухня з плитою і холодильником. Ціна включає в себе комунальні послуги, доставку їжі та роботу, товстий захист і техніку. Також є безкоштовний Wi-Fi в номерах.

Вартість проживання від 1230 PLN в місяць.

 

Ціни актуальні станом на 20.11.2023

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію