Безкоштовне навчання в Польщі - Univer PL

Безкоштовне навчання в Польщі

Вступ
Проголосуйте!
7 / 4

12 березня 2022 року у Польщі було видано спецзакон про надання тимчасового захисту громадянам України. Він надає українцям, які перетнули кордон з Польщею після 24.02.2022 року ряд пільг, зокрема в ньому згадується можливість безкоштовного навчання.

Після виходу даного закону, почала з’являтися суперечлива інформація, що всі українці, які прибули до Польщі після початку війни, можуть вчитися у польських ВНЗ абсолютно безкоштовно.

Тому ми зібрали інформацію серед наших ВНЗ-партнерів, провели консультації з юристами і хочемо розповісти вам, як насправді буде функціонувати даний спецзакон.

Тимчасовий захист отримує кожен українець, якщо він:

– перетнув кордон після 24.02.2022 року і перебуває на території Польщі;

– під час проходження прикордонного контролю був зареєстрований польською прикордонною службою (має печатку чи позначку про це в документах) або ж зареєструвався пізніше та отримав персональний номер PESEL.

Згідно закону, студенти, які отримали тимчасовий захист можуть розраховувати на звільнення від оплати за навчання на 18 місяців від 24.02.2022 року (від дня початку війни).
Для вступників це означає, що фактично вони можуть сподіватись на звільнення від оплати за навчання протягом першого року.

Нагадуємо, що тимчасовий захист – це не статус біженця.

Безкоштовне навчання доступне для всіх охочих?

Право на звільнення від оплати за навчання НЕ ГАРАНТУЄ його отримання на 100%.

По-перше, вступна кампанія відбуватиметься згідно всіх правил: проходження співбесіди, складання іспитів, подання атестату;

По-друге, можливість безкоштовного навчання буде лише у державних ВНЗ, польською мовою і на стаціонарній формі;

По-третє, фактичні зарахування будуть лише після подання атестатів, тобто влітку. 

Звичайно, тих, хто вступає з допомогою нашої компанії до державних університетів, ми обов’язково реєструємо як претендентів на право отримати можливість безкоштовного навчання, однак варто розуміти, що кінцеве рішення буде залежати від навчального закладу і від ситуації в Україні.

Тому, слідкуйте за нашими новинами, де ми повідомляємо актуальну та перевірену інформацію 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію