Які речі заборонено перевозити через кордон? - Univer PL

Які речі заборонено перевозити через кордон?

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

При перетині кордону Польща-Україна, будь то для навчання або відпочинку з родиною, важливо знати, які речі заборонено перевозити через митний контроль. Тому ми пропонуємо ознайомитися з основними правилами, що стосуються певних категорій товарів. Попереджений — значить озброєний.

Обмеження на продукти харчування

Існують обмеження щодо вивезення деяких продуктів харчування через кордон. Такі правила пов’язані з охороною тваринного та рослинного світу від поширення хвороб, шкідників та іншого ризику.  Зазвичай, це свіжі продукти, такі як: 

  • м’ясо,
  • риба (дозволено перевозити до 20 кг такої продукції або 1 рибину, якщо її вага дорівнює 20 кг і більше) 
  • молочні продукти, 
  • велику кількість овочів та фруктів. 

Алкоголь та тютюнові вироби

  • міцні алкогольні вироби (можна перевозити не більше 1 літра міцних алкогольних напоїв на одну особу. Це можуть бути напої з міцністю понад 22,3% обсягової частки, а з менше 22,3% – дозволено до 2 літрів на одну особу);
  • пиво (до 16 л на одну особу);
  • вино (до 4 л, за винятком ігристого вина);
  • дві відкриті пачки сигарет (можна також взяти дві закриті);
  • сигари (дозволено не більше 10 шт);
  • рідини для куріння електронних сигарет (до 10 мл).

Ліки та медичні препарати

При перевезенні препаратів важливо мати документи, що підтверджують їх призначення та необхідність. Деякі ліки можуть підпадати під обмеження або вимагати рецепту від лікаря. Важливо знати доступний об’єм препаратів – до 500 мл. Категорично заборонено перевозити препарати з наркотичними, психотропними речовинами, які не призначені для медичного застосування.

Заборонені предмети

До цієї категорії входять зброя, вибухові та отруйні  речовини, радіоактивні матеріали, наркотики. Ці речовини та предмети мають потенційно небезпечний характер і можуть завдати шкоди оточуючим. 

Окрім вище перерахованих речей, заборонено перевозити культурні пам’ятки та отруту.

Незважаючи на обмеження, не забувайте, що подорож за кордон – це чудовий досвід, який відкриває нові можливості для навчання та особистого розвитку. Пам’ятайте про важливі правила безпеки та дотримуйтесь митних обмежень, щоб ваша подорож була успішною та приємною. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію