Як підготуватися до вступної співбесіди в польський університет? - Univer PL

Як підготуватися до вступної співбесіди в польський університет?

Вступ
Проголосуйте!
1 / 5

За умовами вступу до університетів Польщі, абітурієнти часто проходять кваліфікаційні співбесіди з представниками університетів. 

Для чого вони потрібні?

Плануючи вступ до Польщі, абітурієнтам з інших країн, зокрема, з України, необхідно враховувати, що навчання в польських ВНЗ відбувається польською (на польськомовних напрямках навчання), або ж англійською (обираючи англомовний напрямок) мовою. Тож, необхідно володіти англійською мовою на рівні не нижчому, ніж В2 (для англомовного навчання) та для польськомовних напрямків польською мовою – щонайменше В1 (в деякий університетах В2). 

Саме під час проходження вступником кваліфікаційної співбесіди з представниками вишу, в першу чергу, перевіряється рівень знання мови, вміння вести розмову польською чи англійською мовою, в залежності від того, який напрям навчання (польською чи англійською) обрав вступник. І тут важливо заздалегідь продумати можливі запитання та відповіді на них, щоб  у важливий момент не перенервувати та не “завалити” цей етап вступної кампанії до омріяного університету. Представники ВНЗ можуть поцікавитися в абітурієнта не лише його особистими компетенціями, захопленнями, метою навчання в їхньому закладі, а й тим, чи готовий  вступник на такий важливий крок, як переїзд до іншої країни, ба більше, до відповідального самостійного життя, адже на такий крок можуть наважитися далеко не всі. Вдала співбесіда дає шанс на вступ до обраного університету, адже оцінюється та додається до загальної кількості вступних балів.

Фахівці Українсько-Польського Центру Освіти UniverPL, під час консультацій абітурієнтів, які вступають до польського університету надають інформацію як, ймовірно, буде проходити розмова з уповноваженими представниками обраного вищого навчального закладу, беручи до уваги досвід попередніх вступників, адже допомагає українським абітурієнтам вступати до ВНЗ Польщі вже 12 років. 

Вступники отримують від UniverPL перелік орієнтовних запитань та рекомендації для проходження такої співбесіди, оскільки абітурієнти самостійно проходять таку співбесіду, без зайвих учасників. Така розмова відбувається онлайн, але за згодою учасників, є можливість організувати зустріч безпосередньо у ВНЗ.

Крім  того, у майбутнього студента є можливість пройти експрес-курс з підготовки до співбесіди польською мовою. Даний курс має на меті допомогти вступникам підвищити комунікативний рівень та опрацювати найбільш поширені питання, що можуть бути поставлені на співбесіді.

Він розроблений на основі багаторічного досвіду компанії, спостережень і відгуків вступників попередніх років. 

Експрес-курс проводиться, переважно, перед терміном проходження, власне, самої співбесіди в обраному університеті. Важливо зазначити, що дана пропозиція доступна виключно для тих вступників, які вже обрали послуги UniverPL зі вступу до польських ВНЗ. 

Результатом вдалої співбесіди, звісно, є офіційна інформація від університету про затвердження студента до навчання. У випадку, якщо по завершенню вступної кампанії  абітурієнт набрав не  достатню кількість балів, він може потрапити до резервного списку. І, у разі, приміром, несвоєчасного надання оригіналів документів іншим  вступником, що мав вищий бал, є шанс бути зарахованим на його місце.

Тож, приймаючи рішення навчатися в Польщі, не нехтуйте вивченням мови, знання якої знадобиться ще під час вступу!

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію