Вступна кампанія та дати реєстрацій – у чому різниця? - Univer PL

Вступна кампанія та дати реєстрацій – у чому різниця?

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Вступна кампанія в Україні має чіткі дати та етапи:

  • реєстрація на порталі, подання заяв;
  • вступ, оформлення документів у виші.

Дати початку подання заяв – єдині на всіх. Різниця лише у фінальному поданні документів: на бюджет є визначений короткий термін, на контракт – значно довший.

До 2022 року вступна кампанія починалася у липні – закінчувалася у серпні.

Вступна кампанія в Польщі

Поняття вступної кампанії в Польщі більш розширене, особливо для українських вступників.

Вступну кампанію можна розпочинати за півтора-два роки до вступу, у підготовку входить: ознайомлення із особливостями спеціальності, вивчення мови, перегляд тематичних вебінарів, поступовий збір документів. Якщо університет робить вигідні пропозиції для навчання – це можна вчасно відслідковувати. Ми, як компанія, відразу про це попереджаємо майбутнього вступника. 

Дати реєстрацій у Польщі

Початок реєстрації у вишах починається в січні-березні, залежно від університету. Кінець реєстрації: серпень-вересень. 

Чи можна вступити у вересні? Теоретично, так. Але практично – це непросто.

Для вступу потрібно знати мову на рівні В1-В2, мати всі необхідні документи. Саме тому залишати все на останній місяць – не найкраща ідея.

Враховуйте, що спеціальності можуть мати обмежену кількість місць, а гуртожитки обмежену кількість кімнат. Чим раніше ви почнете вступ – тим більше впевненості, що вступ буде успішним!

Коли краще вступати?

Починати вступ потрібно якомога раніше! 

Ми вже розпочали активну вступну кампанію на 2023 рік. Абітурієнти мають вдосталь часу, щоб вивчити польську мову, дізнатися все про життя та навчання в Польщі. З початком реєстрації у навчальних закладах, майбутні студенти можуть не турбуватися щодо кількості місць на спеціальності та, пізніше, у гуртожитку, адже за ними вже будуть закріплені місця.

Вступ-2022 також триває! Вступити ще можна, навіть якщо ви не володієте польською – за 4 місяці інтенсивних занять можна отримати рівень В1, або ж обрати навчання українською мовою впродовж першого семестру.

 

Тож, не варто опиратися лише на період реєстрації у вишах. Розпочинати вступ краще завчасно, щоб встигнути підготуватися та впевнено вступити до омріяного ВНЗ!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію