Вступна кампанія і дати реєстрацій у ВНЗ - Univer PL

Вступна кампанія і дати реєстрацій у ВНЗ

Вступ
Проголосуйте!
1 / 5

Вступна кампанія є важливим періодом для абітурієнтів, які планують отримати вищу освіту в Польщі. Цей процес включає не лише подання документів та вступні випробування, але й розуміння важливих дат та термінів реєстрації у ВНЗ, вивчення мови, перегляд тематичних вебінарів, вибір навчального закладу та спеціальності,  поступовий збір документів. Тому цю кропітку роботу можна розпочинати за півтора-два роки до вступу.

Різниця між вступними кампаніями до вищих навчальних закладів проявляється в кількох аспектах: чи беруться до уваги результати НМТ, середнього балу атестату, наявність співбесіди та іспиту, надання портфоліо та ін. 

Давайте розглянемо це питання  більш детально:

1. Атестат про повну загальну середню освіту

Абітурієнти повинні мати певний рівень середньої освіти для того, щоб вступити до університету. Документ про отримання середньої освіти повинен бути офіційно визнаним і містити інформацію про закінчення середньої школи. ВНЗ Польщі звертають увагу на середній бал атестату, а деякі беруть до уваги оцінки з профільних предметів згідно обраного напрямку навчання абітурієнтом. 

2. Результати НМТ

НМТ є важливим критерієм для вступу до багатьох польських університетів. Результати тесту оцінюються й використовуються як додатковий показник здібностей абітурієнта. Незважаючи на те, що не всі університети вимагають результатів НМТ для вступу, ми рекомендуємо готуватися всім до цього тесту і здавати його.

Для прикладу, нижче ми підібрали університети, які потребуватимуть факт проходження НМТ у 2023 році, або результати мультитесту:

  • Суспільно-Гуманітарний Університет (SWPS) 
  • Вроцлавська Політехніка 
  • Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій 
  • Краківська Академія ім. А.Ф. Моджевського
  • Люблінська Політехніка 

Навіть якщо деякі університети не вимагають результатів НМТ, успішна здача цього тесту може стати додатковою перевагою при конкурсному відборі і підвищити шанси на вступ до бажаного університету. 

3. Співбесіда та іспит

Окрім подання документів, для вступу до ВНЗ проводиться співбесіда чи іспити. Наприклад, абітурієнт може бути запрошений на співбесіду з представниками університету або скласти іспит з конкретного предмету, пов’язаного з обраною спеціальністю. Це доповнює результати тестів і слугує додатковим критерієм для оцінки майбутніх студентів під час вступного відбору. 

Знання мови на достатньому рівні, такому як В1-В2, є важливим критерієм для успішного вступу до університету, оскільки це дозволяє ефективно навчатися та спілкуватися в академічному оточенні. Якщо ви хочете покращити свої мовні навички, UniverPL пропонує курси та літній мовний табір. Ці програми дозволять вам зануритися в мовну практику та спілкуватися з носіями мови, що призведе до швидкого покращення ваших навичок.

Важливо пам’ятати, вибір ВНЗ та вступ до нього варто розпочати завчасно, за 1-1,5 роки. А дати реєстрацій вас у базі університетів можуть різнитися: під кінець календарного року, або ж у квітні-травні. Кожен університет може мати свої власні терміни та процедури, тому важливо ретельно ознайомитися з вимогами, які встановлені навчальним закладом, до якого ви плануєте вступати.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію