Студентське самоврядування – можливість досягти успіху - Univer PL

Студентське самоврядування – можливість досягти успіху

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Samorząd studencki, в докладному перекладі – студентське самоврядування, існує в кожному університеті Польщі, а члени цього samorządu мають великі привілеї та високий рейтинг в університеті. Створення такого підрозділу пов’язано з правом активно працювати на благо університету та представляти студентську спільноту.

Однак через різноманітність компетенцій та відповідальність роботи, існує багато варіацій органів студентського самоврядування. Студенти обирають представників від своєї громади шляхом виборів. 

Чим займається samorząd studencki?

Роль студентського самоврядування – це захист прав студента, управління місцями в гуртожитках, відповідальність за високу якість освіти, оцінка правових актів, що стосуються вищої освіти, активна участь у створенні умов навчання, організація студентських заходів (днів студента, вечірок та інших активностей).

Також до завдань студентського самоврядування належать:

  • представляти інтереси студентів університету;
  • бути задієним у діяльності сфер соціальних, побутових та культурних питань учнів;
  • приймати рішення про розподіл коштів, виділених органами університету на студентські цілі;
  • узгодження з керівництвом змін до регламенту навчання;
  • надання висновків щодо навчальних планів та програм.

Як потрапити до студентського управління?

Членом самоврядування студент може стати вже з першого курсу. Треба підготувати промову, яка переконає всіх у вашій наполегливості та відданості вишу, зібрати відповідну кількість голосів і тішитися статусом члена samorządu.

До речі, вибори в Samorząd studencki проходять у жовтні-листопаді, тому радимо вже дізнаватися в університеті всі деталі!

Переваги бути у складі самоврядування 

Члени samorządu беруть активну участь у житті університету і здобувають неабиякий досвід, поповнюючи своє резюме. Після закінчення навчання ви матимете не лише диплом про вищу освіту, а й досвід адміністративної, організаційної та рекламної діяльності.

Працедавці одразу звертають увагу на студентські активності, а участь у парламенті універу – це великий плюс.

Деякі університети можуть надавати стипендії чи знижки на навчання тим, хто є активними в житті ВНЗ. Для цього треба написати на ім’я ректора прохання про знижку, і після оцінки вашої діяльності – ви можете її отримати. Тут все залежить від університету та його внутрішніх правил.

 

Щоб дізнатися більше про навчання та про вступ до ВНЗ Польщі – заповніть анкету абітурієнта і наші менеджери оперативно вас проконсультують! 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію