Отримай професію «Лікаря» в Краківській Академії ім. Анджея Фрича Моджевського - Univer PL

Отримай професію «Лікаря» в Краківській Академії ім. Анджея Фрича Моджевського

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Професія лікаря користується високим авторитетом і довірою населення. У той же час, кількість лікарів зменшується, їх недостача може стати серйозною проблемою. У липні 2015 року, Краківська Академія першою, серед недержавних університетів в Польщі, отримала ліцензію відкрити факультет Медицини і навчати майбутніх лікарів.

Навчання на факультеті розпочнеться вже з жовтня 2016 року. Форма навчання – стаціонарна, що включає 10 семестрів (5 років) + 2 семестри практичного навчання в лікарнях на 6-му році. В Університеті є можливість навчатися як на польській мові, так і на англійській.

Чому варто обрати для себе факультет Медицини в Краківській Академії ім.Анджея Фрича Моджевського? Навчання на цьому напрямку буде проходити на основі унікальної та інноваційної програми.

Провівши консультації в університетах Канади і США на медичних напрямках, Краківська Академія розробила інноваційну модульну систему освіти, засновану на ідеї виходу за межі традиційних дисциплін і спеціальностей. Інноваційність полягає в поєднанні основ предметів, які викладалися раніше, в єдине ціле – модуль. Модулі, засновані на предметах: «Система кровообігу і дихальних шляхів», «Травна система», «Сечостатева система» і т.д., поєднують в собі основи анатомії, гістології та фізіології. Інтеграція була здійснена також у викладанні клінічних предметів шляхом створення модулів, таких як «Кардіологія», «Гастроентерологія», «Хвороби ендокринної системи», «Захворювання нирок і сечовивідних шляхів» тощо. Також було здійснено об`єднання традиційних наук (біології, хімії, біофізики, біохімії, генетики) задля створення нових модулів, таких як «Фізико-хімічні основи життя», «Біологія внутрішньоутробного розвитку», «Компоненти живої матерії» тощо. Завдяки цьому, студентам буде легше засвоїти цілісний і багатовимірний спосіб медичного мислення.

Навчальна програма є сприятливою для студентів, вона дозволяє на основі проведених досліджень застосувати знання на практиці. Вона створена на основі так званої системи «репетиторства», що дозволяє студентам отримувати допомогу і підтримку керівника на кожному етапі навчання.

У перший рік навчання передбачено, щоб в навчальній прогамі разом із біологічними, хімічними і фізичними основами медичної освіти, викладалися предмети гуманістики: «Як стати лікарем», «Смерть з точки зору: біологічної, соціальної та культурної» тощо.

Практичні заняття включають: клінічну практику (так зване «навчання біля хворого»), яка триває понад 1200 годин протягом п’яти років навчання; лабораторні вправи. Крім того, навчальна программа, у відповідності до стандартів, включає 4 тижні літньої практики після кожного року навчання, тобто 600 годин, а також 30 тижнів клінічної практики на шостому році навчання.

Після першого року навчання, студенти зобов’язані пройти практику медсетстри / медбрата. Після другого – в області амбулаторного лікування, після третього року – в області лікування внутрішніх хвороб. Після четвертого – у відділах інтенсивної терапії та педіатрії, а після п’ятого року – в хірургії, гінекології та акушерстві.

Активні вміння, отримані в шостий рік навчання, будуть перевірені екзаменом типу іспиту OSCE. Остаточна оцінка буде виведена як результат оцінки знань (60%), навичок (30%) і соціальної компетентності (10%). Випускники, які складуть цей іспит, отримують професійне звання лікаря.

Вступ відбувається на основі середнього бала атестата, результатів державних випускних екзаменів з Біології та Хімії, проходження співбесіди на знання мови, а також надання міжнародного сертифікату, що засвідчує знання польської (англійської) мови на рівні В2.

Реєстраційний внесок становить 5000 zł, кваліфікаційний внесок – 400 zł (1250 € + 100 € при виборі англомовного навчання). У випадку, якщо абітурієнт був прийнятий на навчання, 50% сплаченого ним реєстраційного внеску переноситься на покриття вартості навчання за перший семестр. Якщо студент з певних причин прийняв рішення забрати документи з приймальної комісії і ще не підписав договір на навчання, Краківська Академія повертає 50% сплаченого ним реєстраційного внеску. Якщо ж договір вже був підписаний – реєстраційний внесок не повертається. У випадку, якщо абітурєнт не буде прийнятий на навчання, йому повертається вся сума сплаченого ним реєстраційного внеску за вирахуванням 10% на покриття витрат Університету, пов`язаних з розглядом документів.

Бажаєш отримати якісні знання, безцінний досвід та найгуманнішу професію на Землі – навчайся в Краківській Академії на факультеті Медицини!

Напрямок СпеціальностіРеєстраційний внесок до ВНЗ(одноразовий) Вартість навчання
(за рік)
 стаціонарна формазаочна форма
Лікар
6 років
(12 семестрів)
Лікар5000 zł + 400 zł40 000 zł
Англомовне навчання
Medical Doctor
6 years
(12 semesters)
Medical Doctor1250 € + 100 €12 000 €

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію