Оформлення закордонного паспорта для українців у Польщі - Univer PL

Оформлення закордонного паспорта для українців у Польщі

Інші теми
Проголосуйте!
2 / 3

Питання оформлення паспорта громадянина України  для виїзду за кордон для українських студентів у Польщі є неабияк актуальним. Позаяк, раніше, щоб замовити виготовлення нового паспорта, якщо  дія попереднього закінчувалася, необхідно було  повернутися до України та звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби чи до Паспортного сервісу ДП“Документ”, або ж, до Консульського відділу Посольства України в Республіці Польща з обов’язковою попередньою реєстрацією в електронній черзі на офіційному сайті посольства.

Починаючи з середини 2022 року в містах Польщі, де зосередилася найбільша кількість українців, здебільшого, з причин вимушеного переїзду у зв’язку з повномаштабним вторгненням російської армії на територію України, Державне підприємство “Документ” почало відкривати відокремлені центри надання послуг. Адже, багатьом українцям терміново було необхідно  отримати документ для подальшого правомірного перетину кордону, у разі такої необхідності, оскільки багато хто  поспіхом виїжджав з України та перетинав кордон навіть без закордонного паспорта, маючи з собою лише внутрішні документи, що посвідчують особу.

А для українських студентів, що вже навчалися в університетах Польщі та потребували оформлення закордонного паспорту, відкриття  відділень Паспортного сервісу, полегшило процес його оформлення.

Тож, влітку перше відділення розпочало свою роботу у Варшаві, а згодом і у інших містах. Станом на лютий 2023 року, вже є можливість скористатися послугами Паспортного сервісу ДП “Документ” у таких містах Польщі:

  • Варшава – аl. Jerozolimskie 179, в ТРЦ “Blue City” на 2-му поверсі
  • Краків – ul. Pawia 5, ТЦ “Galeria Krakowska”, lokal 6, 2-й поверх, вхід з боку трамвайної зупинки або паркінгу (сектор С)
  • Вроцлав – аl. Śląska 1, тимчасові мобільні пункти розташовані на парковці стадіону Tarczyński Arena, навпроти входу W2, між входами А та В
  • Гданськ – аl. Grunwaldzka 415

Для отримання послуг необхідно заздалегідь записатися до електронної черги на офіційному сайті ДП “Документ”. Варто зауважити, що у кожному з підрозділів діє окрема електронна черга. А також, можна прийти безпосередньо до відділень в години прийому та отримати послуги у порядку “живої черги”. 

Відокремлені центри надання послуг працюють з понеділка до суботи з 9:00 до 18:00 години.

У підрозділах можна  отримати  послуги з оформлення:

  • закордонного паспорту для дорослих та дітей
  • паспорту громадянина України у форматі ID-картки
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки
  • обмін водійського посвідчення

Ознайомитися з вартістю послуг та дізнатися актуальний перелік  послуг, що надаються, можна у розділі Послуги на сайті Паспортного сервісу.

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію