Лайфхаки з вивчення польської мови - Univer PL

Лайфхаки з вивчення польської мови

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
1 / 5

Вивчення польської мови є ключем для успішного вступу до омріяного ВНЗ в Польщі. Знання мови дозволить вам ефективно спілкуватися з викладачами та іншими студентами в університеті. Також, це допоможе вам легше і швидше інтегруватися  у студентське середовище та знайти нових друзів. 

Скільки часу потрібно, щоб досягти рівня для вступу?

Інвестуйте у свій розвиток. Всього 8 місяців регулярних занять з польської мови і ви досягнете рівня В1-В2, який необхідний для вступу до навчального закладу.   

На рівні В1 ви будете впевнено “включатись” в діалог на різні теми, включаючи освіту та побут, читати прості тексти, переглядати фільми та слухати аудіо польською мовою.

На рівні В2 можна піднімати більш складні теми для обговорення, включаючи дискусії, аргументацію та висловлення своїх думок. Ви зможете розуміти тексти різної складності, включаючи наукові статті.

Як розпочати свій шлях вивчення польської мови?

  • Поставте чітку мету

Перед тим, як розпочинати вивчення мови, визначте, який рівень польської ви хочете досягти за певний період часу. Це може бути рівень А2 або навіть В2.

  • Розпочніть з основ 

Основа всіх основ – це алфавіт та правильна вимова звуків. Слухайте і повторюйте слова від носіїв мови, звертайте увагу на деталі – акцент, інтонацію, довжину звуків. 

  • Використовуйте фрази для початківців

Це прості слова, наприклад, фрази для знайомства, прості числа, назви овочів та фруктів, місяців та днів тижня.  

  • Вивчайте щодня 

Приділіть вивченню нових слів та словосполучень 15-20 хв щодня. Короткі, але регулярні заняття є більш ефективними, аніж багатогодинні лекції раз на тиждень. Це допоможе вам легше зосереджувати увагу та полегшити процес запам’ятовування. 

  • Занурюйтесь у мовне середовище 

Слухайте польську музику, дивіться фільми та серіали з польськими субтитрами, читайте книги або статті, підпишіться для влогерів та блогерів, якщо більшість часу проводите саме у соц мережах. Чим більше ви будете оточувати себе носіями мови, тим швидше її засвоїте. 

  • Практикуйте без страху

Спробуйте знайти розмовні клуби, людей із досконалим знанням мови. Таке спілкування допоможе вам поліпшити вимову, краще та швидше розуміти мову, а також, розширити словниковий запас.

Важливо пам’ятати, що вивчення польської мови вимагає часу, терпіння та постійної практики. Якщо правильно підходити до цієї справи, то навчальний процес буде набагато приємнішим та більш ефективним. Вірте у себе та ніколи не зупиняйтесь на досягнутому! 

UniverPL бажає успіхів у вивченні польської мови і запрошує вчити мову разом з нами!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію