Підбірка фільмів, які допоможуть при вивченні польської мови - Univer PL

Підбірка фільмів, які допоможуть при вивченні польської мови

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
1 / 5

Якщо ви вважаєте читання книг нудьгою, то перегляд фільмів чи серіалів точно має вас зацікавити. 

Головне знайти кіно з тим сюжетом, який вам сподобається з перших хвилин. А поєднання “приємного з корисним” дозволить насолоджуватися переглядом та практикувати мову одночасно.

Як фільми допомагають у вивченні мови?

Перегляд фільмів чи серіалів дозволяє познайомитися з природною мовою, з діалектами.

Тобто, ви чуєте “живу” мову, якою користуються поляки у повсякденних ситуаціях. Крім того, під час перегляду фільмів ви можете бачити контекст, у якому використовуються ті чи інші слова та вирази. 

Якщо вам з перших хвилин важкувато сприймати лише на слух, то ви можете скористатися субтитрами. Але згодом вони вам не знадобляться, ми в цьому впевнені.

Нижче ми ретельно підібрали список фільмів та серіалів, які будуть зрозумілі навіть  для початківців:

1. Rodzinka.pl – це польський комедійний серіал, який кумедно обігрує будні звичайної родини, проблеми та радості материнства, а також дружбу та кохання.

2. Teściowie – це фільм про дві родини, які відрізняються всім: походженням, статусом, фінансовим станом та смаками. Їхні шляхи перетинаються, коли діти цих родин вирішують одружитися. Але пара в останню хвилину скасовує церемонію весілля, а далі … дивіться самі:)

3. Wielka Woda – польський серіал заснований на реальних подіях, що сталися під час повені, яка затопила майже 40% Вроцлава.

4. Pianista – військово-драматичний фільм, який розповідає про життя польського єврея, піаніста та композитора Владислава Шпільмана, який зміг втекти з варшавського гетто та який пережив Голокост.

5. Chłopaki nie płaczą – польська комедія 2000 року про двох друзів, Кубу і Оскара, які випадково вплутуються в кримінальні пригоди через помилку. Їхні невдачі призводять до абсурдних ситуацій.

6. Chyłka – польський кримінальний серіал, який переплітає в собі елементи детективу та трилера. Головна героїня Йоанна Хилка –  одна з найкращих адвокатів у кримінальному праві у Варшаві. Вона розслідує складні кримінальні справи, що часто пов’язані з корупцією та злочинами.

7. Johnny –  біографічна драма 2022 року,  заснована на житті Яна Качковського , католицького священика, який керував хоспісом у Пуцку .

8. “Czarownica” (“Малефісента”) – фільм про магічний світ і протистояння добра та зла. Оскільки «Малефісента» є адаптацією всесвітньо відомої казки — “Спляча красуня”, то вам значно полегшує сприйняття польського дубляжу, адже знаєте сюжет.

Тож запасайтеся попкорном та приємного перегляду!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію