Допомога від ВНЗ Любліна для українських студентів - Univer PL

Допомога від ВНЗ Любліна для українських студентів

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Університет Підприємництва та Адміністрації

В університеті діє активний організацій підрозділ – Академічний центр допомоги та підтримки польської діаспори, який надає значну допомогу біженцям з України. До завдань Центру входить:

  • інформаційно-адміністративний супровід іноземних студентів, аспірантів, а також інших груп біженців;
  • інформаційно-адміністративне забезпечення в аспекті міжкультурних відмінностей та проблем адаптації;
  • допомога в питаннях перебування в Любліні;
  • лінгвістична допомога в кабінетах.

Також університет співпрацює з волонтерською організацією Homo faber, які надають психологічну, логістичну допомогу, займаються пошуком житла, їжі та притулку.

Контакти:

Офіс студентського самоврядування WSPA, електронна пошта: pomocwspa@wspa.pl

телефон: (+48) 81 452 94 38 (працює до 15.00), тел.: 607 107 735 (працює після 15:00)

Зв’язок з Уповноваженим з міжнародних досліджень Марією Мазур: тел. 504 684 410

Академія Практичних Наук імені Вінцента Поля

Академія, як автономний ВНЗ, ухвалив рішення про збереження статусу студента для українців. Статус зберігається, навіть якщо на даний момент відсутня оплата, не складена сесія студент не може бути присутнім на навчанні. Університет докладе всіх зусиль, щоб студенти склали іспити пізніше. 

Кожен, хто опинився у важкій ситуації та потребує психологічної підтримки, може особисто звернутися до представника ректора зі Східного партнерства – Дениса Мірошникова в аудиторії 27, а також за телефоном +48 665 500 504 або написати на  koordynator.wssp@gmail.com. Студенти, які зараз проживають в Україні і не можуть приїхати до Польщі, повинні повідомити вищезгадану особу.

Університет Економіки та Інновацій

Указом ректора та канцлера Університету студенти з України звільнені від оплат за літній семестр 2021/2022 навчального року.

Можна отримати безкоштовну психологічну допомогу. Для запису пишіть сюди:  support@wsei.lublin.pl

Державний Університет імені Марії Кюрі-Склодовської

Допомога українським студентам університету:

  • можливість подання на допомогу у розмірі до 1500 злотих двічі на рік;
  • хлопці, які не мають змоги повернутися до Польщі, мають повідомити про це деканат, щоб було складено подальший план навчання;
  • працює спрощена процедура оформлення стипендії для студентів, які опинились у складній життєвій ситуації;
  • на наступному засіданні Сенату UMCS ВНЗ представить на затвердження програму «Таланти на UMCS», яка дасть можливість отримати додатковий пул безкоштовних місць для студентів з України для навчання на бакалавраті та магістратурі.

Допомога біженцям з України:

  • Університет проводить збір коштів (https://zrzutka.pl/cx62ur) та стаціонарний збір речей під назвою UMCS Razem dla Ukrainy. Зібрані кошти будуть спрямовані на придбання найнеобхідніших речей для громадян України, і для сімей наших студентів;
  • Районна палата юридичних радників Любліна у співпраці з університетом надає безкоштовну юридичну підтримку;
  • Безкоштовна психологічна допомога (звертатися потрібно до Психологічної Приймальні UMCS, Центру підтримки та психоосвіти SENSUM, що діє при Інституті Педагогіки UMCS);
  • Для конкретної допомоги також призначена уповноважена ректора з питань допомоги Україні – Аліна Чарнацька. Якщо вам потрібна підтримка, зв’яжіться з нею безпосередньо: alina.czarnacka@mail.umcs.pl або international.students@mail.umcs.pl. 

Люблінська Політехніка

Кожен студент з України, який опинився у скрутному матеріальному становищі, може подати заявку на отримання допомоги. Такі заяви дозволено подавати двічі, протягом навчального року. Розмір допомоги становить 900 злотих. Заяву необхідно заповнити, обґрунтувати та подати до відділу по роботі зі студентами (вул. Надбистрицька, 40а). Люди, які перебувають за межами країни, можуть подати заяву в електронному варіанті. Заявка в електронній версії тут: https://pollub.pl/studenci/wsparcie/stypendia

Плата за навчання і за гуртожиток для студентів з України може бути відтермінована.

Університет також надає гуртожитки для біженців з України. Для отримання психологічної допомоги (польською, російською та українською мовами) писати на мейл pomoc-ukrainie@aps.edu.pl

 

Актуально станом на 17.03.2022 для студентів, які навчаються у Польщі. За інформацією для абітурієнтів слідкуйте за оновленнями даної статті.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, прохання звертатися за вказаними у статті контактами. UniverPL не має повноважень і можливості надавати пояснення з перелічених у статті питань.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію