Допомога українським студентам від Варшавських ВНЗ - Univer PL

Допомога українським студентам від Варшавських ВНЗ

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій

Академія надає допомогу не лише своїм студентам, а й всім українцям:

  • психологічна допомога;
  • допомога з легалізацією;
  • інформування щодо інших питань перебування в Польщі.

Пункт психологічної підтримки PJATK розпочинає групу підтримки для студентів, а також пропонує їм індивідуальні консультації.

У зв’язку з війною в Україні, зустрічі групової психологічної підтримки проводяться в PJATK двічі на тиждень. Також можна приєднатися до зустрічей онлайн через MS Teams. Сесії проводяться польською та англійською мовами.

Звернутися за допомогою / запропонувати допомогу можна на: sos@pjwstk.edu.pl

Університет Менеджменту

Керівництво Університету засуджує агресію РФ проти України, тому надає абсолютну підтримку студентам-українцям.

Студенти можуть розраховувати на одноразову допомогу в 2500 злотих. Також наявна безкоштовна психологічна допомога. 

Телефони для контакту:

+48 459 360 541

+48 791 704 529

Гуманітарно-Суспільний Університет

Університет SWPS допомагає людям, які постраждали від наслідків бойових дій в Україні. 

Команда Дидактичного центру Студентського юридичного відділення дає можливість отримати безкоштовну юридичну допомогу всім українцям, які приїжджають до Польщі. Допомога надається, зокрема, у питаннях кредитування чи оренди квартири, можливості відкриття рахунку в банку чи працевлаштування.

Команда університету делегує волонтерів на акції допомоги, проводить безкоштовні психологічні консультації для українців, контролює збір коштів у кампусах та допомагає отримати фінансову підтримку від університету та убезпечити становище своїх студентів.

За посиланням можна знайти корисні вебінари та статті на тему війни: https://web.swps.pl/w-obliczu-wojny?_ga=2.82137558.1916746362.1647342786-463122748.1647342786 

Колегіум Сівітас

Натхненні студентами, співробітниками та викладачами, керівництво Collegium Civitas вирішили створити спеціальний фонд допомоги студентам, студентам та співробітникам Collegium Civitas та їхнім родинам з України. 

Університет вже зробив перший платіж у розмірі 20 000 злотих.

Спеціальний рахунок Collegium Civitas: 77 2490 0005 0000 4600 6882 6942.

Університет Лазарського

Фінансовий збір

Університет запустив збір коштів, щоб підтримати українських студентів, випускників, співробітників та їх родини. 

Фонд університету Лазарського

ING Bank Śląski S.A., відділення 1 у Варшаві,

66 1050 1025 1000 0023 5370 6811

з приміткою: УКРАЇНА в назві 

Навчання

Українські студенти можуть отримати академічну відпустку, треба лише повідомити деканат. Студенти, які перебувають за межами Польщі, яким заборонено/не можуть приїздити, мають можливість брати участь у заняттях дистанційно через Microsoft Teams. Також студенти можуть розраховувати на гнучкість підходу до заліків та іспитів, наприклад, дистанційні кредити та можливість коригувати дати кредитів відповідно до індивідуальної ситуації студента.

До уваги студентів, які брали книги у бібліотеці, читачам з України, які не зможуть повернути книги у березні, штраф за затримання не буде стягнуто, а всі книги будуть продовжені після надсилання електронного листа на адресу readnia@lazarski.edu.pl

Проживання у гуртожитках

Житловий масив «Przyaźń». Osiedle Akademickie Przyjaźń тимчасово припиняє стягнення плати за перебування студентів, які зараз перебувають в Україні.

У найближчі місяці плануються знижки для людей, які опинилися у складному становищі.

Для людей, які хочуть розірвати договір, але не можуть приїхати до Польщі, Student Depot дозволяє його негайно розірвати без фінансових наслідків (незважаючи на діючий договір оренди на певний термін). Також можна заселити в кімнату 1-го біженця.

Психологічна допомога

Розпочато надання постійної психологічної та психіатричної допомоги в університеті. На території кампусу постійно чергуватимуть спеціалісти..

Місце чергування – сектор F, 6 поверх, каб. 623

Академія Фінансів та Бізнесу Вістула

Керівництво Академії засуджує агресію РФ проти України, тому надає абсолютну підтримку студентам-українцям, а саме: безкоштовна психологічна допомога, а також у майбутньому, грошова.

На підтримку біженців з України Університет запрошує на безкоштовний курс польської мови. Заняття проводитимуться дистанційно. Курс розрахований на людей, які не знають польську мову і хочуть отримати базові навички. Будуть створені групи для дорослих та підлітків.

Курс складається з 30 навчальних годин, 15 занять по 90 хвилин.

Для реєстрації пишіть на адресу: jezykpolski@vistula.edu.pl. У темі електронного листа має бути вказано: Безкоштовний курс польської мови.

Суспільна Академія Наук

Спільно з Петром Кіницьким, керівником галузі виробництва кіно і телебачення SAN у Варшаві, яка пов’язана з благодійною організацією, що працює для біженців з України, Університет організовує збір пожертв.

У додатку MS Teams створена команда Емоційна Підтримка, де кожен може розповісти про свої проблеми та потреби. Код для команди на MS Teams: ynnorcm

Університет готує приміщення свого гуртожитку для потреб біженців з України. 

З питань проживання звертатися до гуртожитку:

телефон: 22 656 39 00, 664 476 777

електронна пошта: dswarszawa@spoleczna.pl

У зв’язку з появою в нашому суспільстві все більше українців, керівництво ВНЗ створило групу для викладання дидактики польської мови. Обмін навчальними матеріалами, консультації між членами або зустрічі з викладачем відбуватимуться через платформу MS Teams.

Посилання на реєстрацію: https://forms.office.com/r/5j78PcnDyd

Академія Леона Козмінського

Керівництво Академії засуджує агресію Росії проти України, тому надає повну підтримку студентам-українцям, а саме: безкоштовна психологічна допомога і збір коштів для біженців.

Якщо потрібна конкретна допомога, звертатися до Marzena Indra: 600 328 934; marzena.indra@kozminski.edu.pl

 

Актуально станом на 28.03.2022 для студентів, які навчаються у Польщі. За інформацією для абітурієнтів слідкуйте за оновленнями даної статті.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, прохання звертатися за вказаними у статті контактами. UniverPL не має повноважень і можливості надавати пояснення з перелічених у статті питань.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію