ЗНО-2020 перенесено - Univer PL

ЗНО-2020 перенесено

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні залежатимуть від того, коли закінчиться карантин. Наразі Уряд продовжив його термін до 24-го квітня.

Про це у прямому ефірі розповіла тимчасова виконувачка обов’язків Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

За її словами, в Україні є три можливі варіанти розвитку подій із проведенням зовнішнього незалежного оцінювання у 2020-му році.

Відповідно до закону України «Про повну загальну середню освіту», навчальний рік повинен завершитись 1-го липня.  Винятком є випускники 11-го класу, для яких завершенням навчання буде той момент, коли вони отримають відповідний документ про освіту.

За словами Любомири Мандзій, якщо у травні учні повернуться на навчання, то МОН зможе провести пробне ЗНО у цьому ж місяці. А основна сесія незалежного оцінювання розпочнеться орієнтовно в 20-их числах червня.

У випадку, якщо учні повернуться за парти у червні, то пробне ЗНО МОН також зможе провести в цьому ж місяці. Адже попередньо основна сесія ЗНО запланована на червень.

Якщо ж учні не повернуться до навчання у травні-червні, то МОН готове провести ЗНО і в липні, і в середині серпня. За таких умовах вступна кампанія у вузах завершиться до середини жовтня.

Любомира Мандзій запевняє, що ЗНО-2020 в Україні проведуть у будь-якому випадку. Однак, державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів буде скасована.

«Треба підійти до цієї ситуації з розумінням. Все буде добре», — підсумувала Любомира Мандзій.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію