ЗНО-2020 гарантовано відбудеться – МОН України - Univer PL

ЗНО-2020 гарантовано відбудеться – МОН України

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання у 2020-му році обов’язково відбудеться.

«Колеги, друзі, цьогорічне ЗНО обов’язково відбудеться, його ніхто не скасовує. МОН та УЦОЯО відпрацьовують кілька сценаріїв проведення ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ за різних варіантів розгортання подій», — зазначив він.

Також у Міністерстві освіти повідомляють про можливість продовження навчального року в Україні. Загалом, Закон України «Про повну загальну середню освіту»  встановлює, що навчання у школах має завершитись не пізніше 1 липня.

«Якщо у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні термін дії карантину буде змінено, фактична тривалість навчального року може бути продовжена. У такому разі освітній процес включатиме аналіз виконання навчальних програм, з урахуванням фактично проведених навчальних занять (у тому числі дистанційно) та результатів навчання учнів, здобутих під час карантину», — зауважили у Міністерстві освіти і науки України.

Заступниця директора Українського центра оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко зазначила, що Міністерство освіти і науки спільно з УЦОЯО працюють над адаптацією окремих складових процедури проведення ЗНО до непростої ситуації, що склалася.

Також в Україні продовжили термін карантину з 3-го до 24-го квітня.

Тому всі освітні заклади України, незалежно від форми власності та сфери управління, повинні продовжити карантинні заходи до цього часу.

Також передбачаються зміни у форматі проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. МОН обіцяє оприлюднити цю інформацію завтра.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію