Як вчаться студенти технічних напрямків під час карантину у Польщі - Univer PL

Як вчаться студенти технічних напрямків під час карантину у Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Через велику кількість нових захворювань на коронавірус Польщу віднесли до “червоної” зони. Я зв’язку з цим усі студенти повністю перейшли на дистанційне навчання.

Для тих, у кого немає практичних занять, такий режим навчання не є проблемою. Однак, зовсім інша ситуація із студентами технічних напрямків, котрі, окрім теорії, мають практику.

Ми поспілкувались із такими студентами, аби дізнатись, як карантин вплинув на їхнє студентське життя. 

Ігор Ельке родом із Дніпра, вивчає кібербезпеку у Вроцлавській Політехніці.

Я приїхав вчитися до Польщі кілька місяців тому. Спочатку із навчанням все було дуже незрозуміло, тому що треба було записатись на багато лекцій і розібратись з усім цим. Я писав у деканат, був не впевнений у собі та боявся щось зробити не так. Але потім усе впорядкувалось і зараз все добре.

З самого початку у мене було дистанційне навчання, не треба було ходити в університет. На одному сайті є розклад наших занять, також викладачі залишають там посилання на Zoom, де потім відбуваються всі онлайн лекції. Лише дві лекції маємо у Teams. 

Я вже написав одну контрольну з лінійної алгебри, але її викладач ще не перевірив. Також зробив три домашніх завдання.

Мені дистанційне навчання подобається, адже не треба витрачати час на добирання до університету. Хоча, іноді важко змусити себе займатись. А ще дистанційне — нова форма заняття, до нього треба звикнути і нам, і викладачам.

Поки що нашу дистанційку продовжили на семестр. Що буде далі  – поки невідомо.

Я не живу у гуртожитку, а орендую з іншими студентами квартиру.

Павло Пивоваров родом із Дніпра, вивчає електротехніку у Люблінській Політехніці.

З Україні до Польщі на навчання я приїхав десь місяць тому. Ми не ходили до університету взагалі, адже у нас відразу мало бути дистанційне навчання. Ми вчимось за допомогою програми Teams. Викладачі там проводять онлайн лекції, показують презентації або лекції.

Домашні завдання маємо, хоча зараз ще не з усіх предметів. Однак, декілька завдань вже мали, то я виконував. Контрольних робіт ще не було.

Зараз дистанційно мені вчитись взагалі не складно. Буде складніше, коли почнуться контрольні роботи. Хоча, я ніколи не навчався на стаціонарі, то порівнювати мені складно. 

Нам сказали,що дистанційне навчання у нас поки буде протягом першого семестру, а потім буде видно.

Я живу в другому гуртожитку. Там дотримуються усіх карантинних заходів. У гуртожитку треба ходити у масках, на вулиці також, до речі. При вході стоять антисептики, якими треба дезінфікувати руки.

Микола Селіванов із Івано-Франківська, вивчає інформатику у Польсько-Японській Академії Комп’ютерних Технологій. 

Я вже вчусь на другому курсі. Цього року на навчання приїхав 9-го жовтня. Нам сказали, що студенти можуть самі вибрати режим, за допомогою якого вони хочуть вчитись. Якщо студент хоче ходити на пари, то може відвідувати практичні заняття. А лекції будуть відбуватись онлайн. Або відразу вибрати дистанційне. Я вибрав перший варіант і тиждень ходив на практичні до вузу. Однак, потім Варшава потрапила у«червону» зону і ми тепер всі сидимо вдома.

В університеті нам завжди міряли температуру, треба було одягати маску, дотримуватись дистанції. Тобто, дотримувались усіх карантинних заходів. Деканат правда майже не працював, з ним треба було комунікувати за допомогою електронної пошти. Якщо вже було щось геть важливе, то треба було за день написати причину і тоді тільки дозволяли прийти.

На мою думку, дистанційне навчання не замінить традиційного. Я б дуже хотів ходити в університет. Але в нас усі пари проходять без жодних технічних проблем, добре чути викладача, можна задавати запитання. Мене все влаштовує.

У нас відбуваються перевірочні роботи. Ще минулого року вчителі казали, що дистанційно набагато важче визначити рівень знань, чим в аудиторіях.

Зараз університет не проводить жодних масових заходів. Те, що мало відбутись, перенесли у дистанційний режим.

Оскільки я вчусь вже на другому курсі, то живу не в гуртожитку, а орендую квартиру.

Наразі ми не знаємо, скільки ще триватиме наше дистанційне навчання. Але викладачі казали, що мінімум до кінця семестру. Що стосується сесії, то також буде дистанційною.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію