Університет чи Вища Школа? - Univer PL

Університет чи Вища Школа?

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

У Польщі Вищі навчальні заклади мають різні назви: Академія, Університет і… Вища Школа. Досить часто це викликає занепокоєння: чи відрізняється Wyższa Szkoła від університету? Чи справді там можна навчатися й отримати вищу освіту?

Зараз ми роз’яснимо, чому не варто боятися «Вищої школи», і чому деякі університети мають таку назву.

Різниця між Університетом і Вищою Школою

За Болонською системою вища освіта в Польщі є триступеневою: І ступінь бакалавр (3-3,5 років навчання), ІІ ступінь магістр (1,5-2 роки навчання) та ІІІ ступінь доктор наук. 

Не всі вищі навчальні заклади мають повноваження навчати та надавати всі ІІІ ступені, тому і відбувся поділ.

Університет, технічний університет, політехніка, академія – це вищі навчальні заклади, які уповноважені до надання всіх ступенів: бакалавра, мігстра та доктора наук.

Wyższa Szkoła (Вища школа) – вищий навчальний заклад, який уповноважений до надання лише ступеню бакалавра і магістра. 

Тобто, Вища школа – це також вищий навчальний заклад, де студенти здобувають вищу освіту, але в якому немає можливості отримати Доктора наук. 

І тільки ЦЕ відрізняє Вищу школу від Університету, Академії чи Політехніки.

Якість освіти у Вищій Школі

Якщо Вища школа не має акредитації для Доктора наук, чи впливає це на якість викладання та престижність закладу?

Звісно, не впливає. Знаний польський рейтинг Perspektywy щорічно оновлює інформацію про університети. І зараз серед кращих приватних ВНЗ Польщі багато Вищих Шкіл, які користуються популярністю та авторитетом серед вступників.

Які Вищі Школи-партнери UniverPL є одними з найкращих у Польщі?

Вища Школа Логістики та Транспорту у Вроцлаві – приватний ВНЗ, що пропонує унікальну можливість отримати диплом магістра зі спеціальності «Логістика». Після завершення навчання випускники отримують два бакалаврські дипломи – польський та французький (виданий ESIDEC в Метці).

97% студентів і випускників цього навчального закладу є професійно активними,  а 86% з них працевлаштовані на підприємствах галузі TSL (транспорт, експедиція, логістика).

Вища Школа Банкова у Варшаві – приватний ВНЗ, що пропонує навчання на бакалаврських та магістерських програмах економічного та гуманітарного напрямів. ВНЗ належить до групи університетів WSB – найбільшої групи бізнес-шкіл у Польщі.

В опублікованій Міністерством Науки інформації про підсумки набору на 2020/2021 навчальний рік, Університети WSB зайняли перші місця серед університетів, яких найчастіше обирають для навчання випускники.

Студенти тут здобувають сучасну європейську бізнес-освіту, відвідують дослідницькі конференції та семінари.

Вища Школа підприємництва та адміністрації – найстарший приватний Університет у Східній Польщі. Тут здобувають вищу освіту понад 4000 студентів. 

Професорсько-викладацький склад – компетентні фахівці, які паралельно працюють у державних університетах Марії Кюрі-Склодовської та Люблінській Політехніці.

Значну увагу в Університеті Підприємництва та Адміністрації приділяють науковій роботі. Тут постійно організовують фахові конференції, семінари, актуальні дискусії та круглі столи. Працює власне наукове видавництво, розвинена система внутрішніх грантів для стимулювання наукових проектів.

Нижньосілезька Вища Школа –  найбільший приватний університет у Нижній Сілезії. Навчальний заклад є одним з найважливіших академічних центрів Вроцлава.

Поряд із традиційними формами навчальної діяльності, активно використовують проектні методи, залучають студентів до реалізації громадських проектів, активної співпраці з неурядовими організаціями Вроцлава.

Серед викладачів – провідні експерти, які поєднують теоретичний виклад матеріалу із його практичним втіленням.

Спеціалізації: адміністрація; журналістика; косметологія; внутрішня безпека; медіа-дизайн та маркетинг; інформатика; педагогіка; психологія.

Вища Школа Бізнесу у Вроцлаві  – приватний  вузькопрофільний навчальний заклад у Польщі, що пропонує навчання на бакалаврських та магістерських програмах економічного та гуманітарного напрямів. Навчання має велику практичну складову – 70% занять – це майстеркласи, лабораторні роботи та відвідування фірм-партнерів університету.

На заняттях студенти аналізують та досліджують реальні бізнесові кейси, дають оцінку реалізованим проектам, розробляють методики попередньої діагностики потенційних можливостей окремих стартапів. Значна увага приділяється дослідженню потенціалу, виробничих потужностей підприємств.

Вища Школа інженерії та охорони здоров’я – це приватний вищий навчальний заклад, який функціонує з 2003 року. Університет спеціалізується на вивченні хімії, косметології та інженерії.

ВНЗ прагне того, щоб навчальні плани, створені та реалізовані ним, відповідали сучасній концепції освіти. Студенти тут здобувають сучасну європейську освіту, відвідують дослідницькі конференції та семінари.

Вища Школа Екології та Управління належить до найпопулярніших художньо-технічних вищих навчальних закладів Польщі. Університет орієнтується на європейські підходи до навчання, що передбачають відкритість та динамічність освітнього середовища.

Наразі у WSEiZ працює понад 300 фахівців у різних галузях, серед яких – викладачі-практики з досвідом ведення бізнесу.

В університеті значну увагу приділяють реалізації наукових проектів. Тут діють 15 наукових гуртків, що займаються підготовкою та просуванням наукових досліджень, діагностикою сучасного ринку, організовують конференції та семінари, публікують наукові статті, монографії, навчальні та наукові тексти.

Вища Школа Менеджменту – це один із найсучасніших приватних вищих навчальних закладів у Польщі, заснований Асоціацією Економічних Ініціатив в 1995-му році у Варшаві. Університет дбає про всесторонній розвиток своїх студентів, тому навчальна програма постійно доповнюється новими напрямками та спеціальностями, в залежності від вимог ринку праці.

Також навчальний заклад пропонує багато унікальних програм стипендій та соціальної допомоги.

Вища Школа Економіки та Інновацій – це найбільший приватний університет в Східній Польщі, який постійно здобуває престижні освітні нагороди. WSEI гармонійно поєднує високий професійний рівень навчання безпосередньо з практикою соціально-економічного життя.

Навчальні програми орієнтовані на отримання практичних знань у сфері економіки та бізнесу. До їх розробки залучають представників регіонального бізнесу, фахівців управлінських компаній, відомчих структур, тощо.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію