Що таке карта тимчасового перебування? - Univer PL

Що таке карта тимчасового перебування?

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0
Тимчасовий дозвіл на перебування на підставі навчання: як отримати і що він дає? Якщо Ви вчитеся в Польщі, то маєте право подати документи на дозвіл на тимчасове перебування. У переважній більшості випадків він видається до кінця академічного року. 

Якщо Ви учасник програми, терміни якої не збігається зі стандартною семестральной схемою навчання, то Ваш дозвіл на перебування буде обмежений її термінами. Дозвіл на перебування менш ніж на 3 місяці не видається.

Що дає дозвіл на перебування?

Важливим достоїнством тимчасового перебування є те, що для його отримання не треба виїжджати з Польщі. З ним можна легально перебувати в Польщі протягом усього терміну його дії. Він дозволяє подорожувати по зоні Шенген 90 днів протягом півріччя.

Головною перевагою для студента є те, що з тимчасовим дозволом на перебування можна працювати без дозволу на роботу. Однак важливо знати, що польська адміністрація видає студентські дозволи на перебування тільки студентам та аспірантам денної форми навчання вищих навчальних закладів, що знаходяться в списку Міністерства Науки і Вищої Освіти. У цьому списку знаходяться провідні вузи країни (Варшавський університет, Ягеллонський університет, Варшавська Політехніка т.д.) і Польська Академія Наук. У цьому випадку Ваш дозвіл на тимчасове перебування буде видано на підставі статті 53 § 1 п.16 Закону про іноземців.

Студенти вузів, яких немає в зазначеному вище списку, студенти заочної форми навчання, учасники інших освітніх програм також мають право отримати дозвіл на перебування. Однак виданий він буде на підставі інших статей Закону про іноземців, а значить, не дає привілеї працювати без дозволу.

Усі абітурієнти, які стали студентами польських університетів за допомогою “UniverPL” отримають повну консультацію щодо переліку документів, ходу процедури, головних етапів та інших важливих моментів, що стосуються отримання Карти тимчасового перебування.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію