Плюси та мінуси навчання за кордоном - Univer PL

Плюси та мінуси навчання за кордоном

Вступ
Проголосуйте!
1 / 5

Престижна вища освіта є гарантією успішного майбутнього. Тому отримання європейського диплома, який визнається на міжнародній арені – все більше стає пріоритетом для українських випускників.

Країною для навчання, яку найчастіше обирають вступники – є Польща. Важливу роль відіграє територіальна, культурна та мовна близькість до України, і разом з тим: якісна освіта та майбутні перспективи.

Проте, перш ніж обирати навчання за кордоном, варто усвідомлювати як плюси, так і мінуси цього рішення.

Переваги навчання в іншій країні

Якість освіти. Система європейської освіти базується на практичних засадах навчання. Студенти не просто слухають лекції, а й виконують проєкти, які краще допомагають засвоїти матеріал. 

Не менш важливим є викладацький склад університетів Європи – це практики у своїй сфері. Для юристів лекції може читати Член Конституційного Суду, а основи підприємництва для менеджерів вести власник успішної компанії. Такі пари не лише цікаво слухати, вони готують до реального життя і дають практичну цінність.

Стажування – можливість працевлаштування. З другого та третього курсу починається практика, яку обов’язково має пройти студент. Місце для практики надається вишем, і часто студенти залишаються працювати у компанії надалi. 

Корисні знайомства та програми обміну. Здобувати освіту в Польщі їдуть випускники з різних країн. Таке навчання в мультикультурному середовищі дає безліч переваг:

  • постійна практика іноземних мов;
  • друзі з будь-якого куточку планети;
  • ознайомлення з культурами та менталітетом інших народів.

Erasmus – це програма обміну студентами, яка діє в Європейському Союзі. На семестр або рік можна абсолютно безкоштовно поїхати на навчання до іншої країни ЄС. Це чудова можливість, якою користуються українські студенти в Польщі, щоб дізнатися про життя та освіту ще однієї держави.

Європейський диплом – робота в ЄС та США. Згідно з прийняттям міжнародних норм isced – дипломи польських університетів визнаються у всіх країнах Європейського Союзу. Тож випускник отримує повноцінний європейський диплом, який не потребує додаткового підтвердження.

Недоліки навчання за кордоном

Але хоч плюси й переважають, навчання за кордоном все ж має свої мінуси. Ці мінуси – більше труднощі, які можуть виникнути у студента в іншій країні. Проте і їх варто усвідомлювати, щоб зробити правильний вибір.

Відстань. Переїзд в інше місто – це стрес , що вже казати за поїздку до іншої країни, мінімум, на три роки. Як ми вже зазначали вище, Польщі притаманна близькість до України, але все ж період адаптації у всіх проходить по-різному.

Чудовою можливістю пройти демоверсію студентського життя, навчитися самостійності та побути на відстані від дому – є Літній мовний табір у Варшаві. Там учні місяць вивчають польську мову, пірнають у студентське життя в гуртожитку та досліджують столицю Польщі.

Мовний бар’єр. Перед навчанням за кордоном, починати вчити іноземну мову варто якомога раніше. Чим вищий рівень мови у студента на момент приїзду – тим слабший мовний бар’єр. Головне: не боятися розмовляти та робити помилки, адже саме так швидше опановується мова.

Висока відповідальність під час навчання. Українські випускники іноді вважають, що отримати диплом в Польщі легко, і гарно вчитися для цього не обов’язково. Проте це зовсім не так. Рівень навантаженості предметами та заняттями, в першу чергу залежить від спеціальності. Але в будь-якому випадку, щоб скласти сесію, треба відвідувати пари, бути на них активним та виконувати домашні завдання. 

Висновки

Вибір університету, міста та країни, де здобувати вищу освіту – має вагоме значення у житті кожного. Тому перш ніж ухвалити рішення, варто розібрати як переваги, так і недоліки.

Також, одним із мінусів навчання за кордоном, є страх самого вступу і його процесу. Але переконуємо – тут нічого боятися. Компанія UniverPL вже протягом десяти років співпрацює із найкращими університетами Польщі. Тому ми допоможемо зробити вступну кампанію легкою та приємною. 

Ми пройдемо з вами шлях від вибору університету – до поселення у гуртожиток. А наші координатори, які є в польських містах, допомагатимуть протягом першого року навчання.

Отримайте консультацію, щоб дізнатися більше інформації про вступ до Польщі!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію