Підтримка важлива всім: <br data-lazy-src=

Підтримка важлива всім:
як пройшла зустріч
команди UniverPL з психологом та
HR-директором
Kormotech

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Днями компанія UniverPL організувала для своєї команди зустріч з психологом-практиком, HR-директором компанії Kormotech Андрієм Кучеренко. Під час зустрічі Андрій поділився власним досвідом роботи зі стресом під час війни та презентував ізраїльську психологічну модель Basic Ph – механізм, що допомагає навчитися протистояти стресу шляхом знаходження ресурсів для кожного, дає знання про цінності ресурсів і, як наслідок, сприяє розвитку стійкості. 

Дана модель була розроблена ізраїльським психологом Мулі Лахад (Mooli Lahad), який прийшов до висновку, що зазвичай долати стрес і кризу допомагають:

  • В (belief and values) – віра (переконання) 
  • А (affect and emotions) – почуття 
  • S (sociability) – соціалізація (підтримка родини, групи, друзів)
  • I (imagination and creativity) – уява 
  • C (cognition and thought) – мислення (когніції, думки) 
  • Ph (physiological activity) – фізичне (тіло, вправи)

Андрій Кучеренко застосовує цю методику, щоб допомагати як своїм колегам в компанії Kormotech, так і радить іншим компаніям та організаціям, де вже провів такі тренінги для понад півтори тисячам слухачів. Модель підходить усім, хто потребує допомоги не лише в контексті сьогоднішньої війни, але й при емоційному виснаженні на роботі чи в особистому житті.

Застосування моделі для кожного  буде відбуватися по різному. Необхідно прислухатись до себе, зрозуміти, яка із методик зможе подіяти, надати емоційної енергії, враховуючи особистісні ресурси кожної людини: звички, характер, вподобання.

Для нашої команди UniverPL ця зустріч і знання отримані на вебінарі є надзвчайно цінними. Адже за останній рік усі працівники мали багато викликів, пов’язаних з повномасштабною війною на території України. Але, при цьому, ми ні на день не зупиняли  свою роботу і, до того ж, фактично весь цей час ми самі виконували функцію психологічної та емоційної підтримки для наших абітурієнтів та їх батьків з усієї України, які в розпачі телефонували і не знали, що їм робити, чи вдасться взагалі вступити, як передавати документи і т.д. Особливо стресово було в перші місяці після 24-го лютого 2022-го. За рік кожному довелося призвичаїтися до реалій сьогодення – подбати про власну безпеку, рідних і тих хто її потребував та одночасно організувати робочий процес під час повітряних тривог та відключень електроенергії аби бути постійно на зв’язку з нашими абітурієнтами, студентами та їх батьками, цим самим виконуючи нашу місію, важливість якої в цей час помножилася. 

Дівчата в контакт-центрі UniverPL постійно на зв’язку і з любов’ю та натхненням допомають нашим вступникам. А звернень в рази збільшилося з початку повномасштабного вторгнення москви, і нам довелося вивчати і консультувати  з питань, які досі навіть ніколи не виникали, бо вони стосувались вже не лише щодо вступу до університетів, адже ситуація для всіх є абсолютно нетиповою і стресовою. Усі разом, ми, як команда, відчуваємо відповідальність за дітей, що звертаються до нас по допомогу зі вступом до польських навчальних закладів, оскільки сьогодні це не тільки про європейську освіту, а й про можливість нормально навчатися в цілому, ходити на заняття до свого навчального закладу за графіком, без тривог ракет і в безпеці!

Тому, працюючи у таких стресових реаліях під постійним емоційним тиском, аби нам  мати сталевий дух та психологічну витримку, щоб продовжувати вже дванадцятий рік поспіль втілювати місію компанії та виконувати свої професійні обов’язки на найвищому рівні, нам і самим потрібна допомога та підтримка, і про це не соромно говорити та просити.

Тому хочемо подякувати пану Андрію за час та знання, надані нам. Адже, для нього це волонтерська діяльність – ділитися тим, що знає сам, у чому є експертом, щоб допомогти українцям в подоланні  важких психологічних  станів, завданих, насамперед війною.

Але в якості подяки Андрієві від UniverPL перерахували кошти на покупку пекельної тачки для 67 ОМБ! 

Разом до перемоги!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію