Навчання через досвід: Університет Лазарського - Univer PL

Навчання через досвід: Університет Лазарського

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Університет Лазарського (UL) – провідний вищий навчальний заклад бізнесу та права у Варшаві. Протягом 30 років університет займає лідируючі позиції в рейтингах польських вишів, а його випускники працевлаштовуються ще під час навчання. 

У нашій статті ми розкажемо, що варто знати про Університет Лазарського, а його студенти поділяться враженнями від навчання.

Про університет

Університет Лазарського поєднує інноваційні освітні стандарти з традиційними цілями освіти. Навчальний заклад пропонує студентам на вибір понад 20 спеціальностей, польською або англійською мовами.

Популярні напрямки навчання:

  • економіка;
  • менеджмент;
  • право;
  • фінанси та бухгалтерський облік;
  • лікарська справа.

Навчальні програми англійською мовою розроблені разом з Бостонським університетом та Університетом Ковентрі в Англії. В результаті, вивчаючи обрану спеціальність, можна отримати як польський, так і британський диплом.

Студенти отримують професійний досвід ще під час оплачуваних стажувань від університету. Після завершення проєктів в компаніях-партнерах ВНЗ – студент отримає рекомендаційні листи для майбутніх роботодавців. Ось чому 76,1% студентів знаходять роботу ще під час навчання.

Кампус університету має зручне місце розташування: всього 20 хвилин до центру Варшави. Навчальні кабінети обладнані сучасною мультимедійною технікою, наявні лабораторії з інтерактивними дошками, проекторами та комп’ютерними класами, а бібліотека дає доступ до майже 80 000 книг.

Навчальний заклад має власний просторий спортивний зал. Студент може обирати чим займатися у вільний час: фітнесом, йогою, плаванням, волейболом, баскетболом, футболом тощо, або відвідувати тренажерний зал з новим та якісним обладнанням. На всій території кампусу доступний безкоштовний Wi-Fi.

Процес навчання та викладачі

Університет Лазарського – це спільнота викладачів-практиків, серед яких понад 250 видатних експертів у галузі економіки, політики та права: визнані імена у світі науки і практичні фахівці зі сфери бізнесу. Економічний факультет зайняв перше місце у рейтингу, який відображає підготовку випускників університету до виходу на ринок праці.

Навчальні програми розробляються та оновлюються під час постійних консультацій з кращими практиками бізнесу, фінансів та права. Кожна нова спеціальність контролюється експертом у даній галузі. Ділова рада вишу гарантує, що обсяг досліджень завжди відповідає поточним очікуванням ринку праці. 

Заняття проводяться в інтерактивному режимі: майстер-класи, тематичні дослідження та моделювання – це можливість відразу відчути себе спеціалістом. Можна розвивати практичні навички ще під час навчання – студенти беруть участь у імітованому судочинстві у власній залі суду від університету. Саме тому юридичний факультет займає перше місце серед юридичних факультетів приватних університетів у рейтингу “Dziennik Gazeta Prawna“.

Гранти та стипендії

Фонд університету Лазарського допомагає талановитій молоді здобути вищу освіту. Завдяки цій підтримці вже було виділено майже 100 000 злотих на стипендії. Гранти присуджуються відповідно до двох груп кандидатів: хто має польське громадянство і хто є іноземцем.

Отримати знижку на навчання може кожен кандидат, який бажає навчатися в університеті, а саме:

  • Випускники університету Лазарського, які хотіли б подати заявку на подальше навчання;
  • Члени найближчої родини випускників університету та теперішні студенти (які закінчили перший рік навчання);
  • Студенти, які беруть активну участь у житті університету.

Досягнення та рейтинги

  1. Згідно з престижним рейтингом «Перспективи», Лазарський займає четверту позицію серед приватних університетів;
  2. Заклад входить до престижної групи 8% вищих навчальних закладів з усього світу;
  3. Університет Лазарського був визнаний найкращим університетом Польщі в останньому виданні U-Multirank, глобального рейтингу, який фінансується Європейською Комісією з більш ніж 1200 університетів по всьому світу;
  4. Університет Лазарського виграв дві перші нагороди у конкурсі на кращу творчу кампанію для вступу до університету, організованому Wydawnictwo Perspektywy: 1-е місце у категорії оголошень, що підтримують реєстрацію, та 1-е місце у категорії веб-сайтів для зарахування;
  5. Факультет права та адміністрації Лазарського посів перше місце серед приватних університетів у 12-му рейтингу юридичних факультетів, підготовленому “Dziennik Gazeta Prawna”.

Лазарський – це другий дім для студентів

саме так охарактеризувала свій навчальний заклад студентка Олександра Шраменко. Олександра вже 3-й рік навчається на англомовній програмі “Бізнес-менеджмент”, тому розповіла про особливості університету та навчальний процес.

Чому для навчання обрала програму Англійською і чи важким був вступ?

Вступити на програму, де я зараз навчаюсь не важко. Потрібно мати середній бал атестата вище 8, і підтверджений рівень англійської: або сертифікат IELTS на 5,5+ або FCE на В2. Також можна було вступати через співбесіду.

У мене факультет бізнес-менеджменту, і це досить інтернаціональна професія, де лексика базується на англійській мові, тому я відразу знала, що хочу навчатися на англомовній програмі. Польську мову вже під час проживання в Польщі можна довести до хорошого розмовного рівня. 

Викладачі – майстри своєї справи?

За два роки навчання не було жодного викладача, яким би я була незадоволена. Особливо подобається те, що всі вони практики: у багатьох є власний бізнес, деякі мають досвід у масштабних корпораціях. На парах часто можна почути ситуації з їх роботи – і це дає дуже класну мотивацію. 

Також, ніколи не було такого, щоб тебе “валили”. Навпаки, всі намагаються бути лояльними, підтримувати, давати максимум матеріалів. Є фахівці з інших країн: Італії, Казахстану і навіть з України.

На одному із предметів у нас була викладач, яка відмінила фінальний письмовий іспит. Щоб закрити її предмет – треба було на кожній парі обговорювати тему. І це дало класний результат: я не пропустила жодного заняття, постійно була залучена в дискусії і зараз маю ґрунтовні знання. Тому вища освіта – це не про списаний екзамен, а про те, що в кінці ти розумієш і знаєш.

Яка головна відмінність між навчанням у Польщі та в Україні?

Об’єм та суть інформації. У моєї подруги, яка також вчиться на менеджменті в Україні, може бути в семестр більше 10 предметів. Постійно треба треба здавати реферати і вчити абсолютно не дотичні до твоєї професії речі.

У нас (зараз мова саме про Лазарський) є обов’язкові предмети, і ті, які я сама обираю, загалом у семестрі їх буде 6. Всі лекції та практичні будуть профільними. Це головна відмінність, як на мене, і дуже суттєва. Ще хочеться додати за корупцію, про яку тут і думати не варто, адже все здається чесно. 

Часто можна почути, що у Польщі важко. Проте я б сказала, що тут навпаки є більше свободи у твоїх діях, у тебе є час вивчити все, що треба. Студенти часто поєднують навчання та роботу, а викладачі йдуть назустріч.

Яким є студентське життя?

Через карантин я застала не так багато подій як хотілося б. Проте той період, що ми пробули в університеті – був незабутнім. У перший ж день для нас організували знайомство, на другий день була інавгурація за участі президента Польщі. Восени часто були ярмарки, дні культури. Під час навчання дають багато групових проєктів, що розширює твоє коло спілкування.

Не було жодного дня, коли ти міг себе відчути самотнім, і це неймовірно круто.

Чому Лазарський?

Це як другий дім, як ще одна сім’я. Нехай навчання всього 3 роки, але вже на першому році ти проникаєшся цією атмосферою. Всі позитивні, щирі, немає акценту, що ти з іншої країни і при цьому – якісна і доступна освіта.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію