Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання - Univer PL
корпус університет Марії Кюрі-Склодовської

Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Спеціаліст відділу рекрутації Державного Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської Тарас Бондаренко розповів про особливості вступної кампанії, знижки та стипендії для українських студентів.

Що таке Державний Університет Імені Марії Кюрі-Склодовської?

Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської (UMCS) – найбільший державний університет у східній Польщі, який займає забезпечує високий рівень знань студентів.  Університет розташований у Любліні.

Винятковість позиції закладу засвідчують понад 60 навчальних напрямків та понад 200 спеціальностей, що викладаються на 11 факультетах.

Результати наукових розробок університету регулярно презентують на наукових конференціях. Серед найцікавіших ініціатив окремих факультетів – Дні хіміка, Ніч біологів, День землі.

Навчання відбувається двома мовами: польської та англійською.

Основні напрямки навчання

Університет пропонує більше 250-ти спеціальностей: починаючи точними науками, і закінчуючи образотворчим мистецтвом.

Серед студентів популярні такі напрямки, як інформатика, туризм та відпочинок, економіка, логістика, менеджмент, міжнародні відносини, різноманітні філології, психологія та інше.

Скільки коштує навчання?

Польськомовне навчання коштує від 1250 євро за рік, англомовне — від 2000.

Стипендії та знижки на навчання для українців

Університет має програму «Таланти на UMCS», що дає змогу талановитим студентам навчатись безкоштовно. Абітурієнти, які мають досягнення в науці, спорті, артистичній або громадській діяльності, можуть вступити до вузу на безкоштовне навчання за допомогою конкурсної основи. Окрім наявності талантів, їм необхідно добре знати польську або англійську мови та бути вмотивованими до навчання.

Також вчитись безкоштовно можуть абітурієнти, які мають карту поляка, карту сталого побиту або знають польську мову на рівні C1.

Студенти із картою поляка можуть претендувати на різноманітні соціальні стипендії.

Інші можуть отримати стипендію від ректора за успіхи у навчанні або у спорті, стипендію зі стипендійного фонду або стипендію від мера Любліна.

Також університет пропонує всім абітурієнтам безкоштовний вересневий курс вивчення польської мови. Перед навчанням іноземні студенти приїжджають до університету на місяць раніше, аби покращити свої знання мови. Також це допомагає молодим людям краще освоїтись у новій країні.

Як вступити до Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської?

Для того, щоб вступити до вузу, екзаменів складати не потрібно. Винятком є творчі напрямки. Якщо студент вступає на мистецькі напрямки, то йому потрібно надіслати університету своє портфоліо. 

Результати ЗНО не потрібні, в університеті враховують лише середній бал атестату. Чим вище ці бали, тим більше шансів поступити.

Власники карти поляка зобов’язані пройти конкурс оцінок з атестату.

Для того, аби вступити до університету, необхідно знати польську мову на рівні B1-B2. Це залежить від факультету, на який вступає студент. Знання мови визначають за допомогою онлайн співбесіди, під час якої перевіряють як усне мовлення, так і граматику.

Що стосується англомовного навчання, то знання мови потрібно підтвердити міжнародним сертифікатом. Мовний рівень повинен бути не менше, ніж B2.

Чи відбудеться вступна кампанія?

Так, вступна кампанія відбудеться.

Абітурієнтів, які бояться, що можуть не встигнути отримати атестат до закінчення вступної кампанії просять не хвилюватись. Університет готовий до таких “карантинних” форс-мажорів.

Для того, аби дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію