Топ ВНЗ Польщі в сфері IT - Univer PL

Топ ВНЗ Польщі в сфері IT

Вступ
Проголосуйте!
4 / 4.8

IT сфера — одна з найбільш розвинених, затребуваних і до того ж, швидко змінюється. Звісно, це вносить свої корективи в роботу та в життя IT-спеціалістів. Практично кожні півроку відбуваються нововведення. І IT фахівці повинні бути в курсі всього цього, щоб завжди володіти актуальними знаннями в цій сфері.

З початку карантину 2020 та воєнного стану 2022 попит на IT-спеціалістів став ще більшим, тому кількість бажаючих навчатись за цим напрямком збільшується. 

Вивчення інформатики в Польщі зацікавить саме тих абітурієнтів, які мріють про:

  • перспективну професію в ІТ секторі;
  • створювати корисні програми та додатки, веб-сайти, брати участь у створенні комп’ютерних ігор, VR (віртуальної реальності; 
  • працювати з базами даних, штучним інтелектом та ін.

Але окрім напрямку інформатики важливо обрати і саму спеціальність, до вибору якої варто підійти більш відповідально та серйозно. Якщо вам складно даються точні науки, оберіть творчу спеціальність, таку як дизайн чи мультимедіа. Або нескладну розробку, наприклад, тестування ПО, управління проєктами, верстка сайтів. Не варто гнатися за рейтингами професій у цій сфері, чи слідувати думці інших.

У цій статті ми підібрали для Вас провідні ВНЗ Польщі, де можна навчатись на напрямку “Інформатика” з безліччю спеціальностей.

 

Вроцласька Політехніка

Вроцлавська Політехніка є одним із найбільших та найпотужніших технічних університетів в Польщі, який лідирує в національному рейтингу. Університет має цікаву історію, адже заснований львівською та варшавською науковими елітами.
Навчальні програми Політехніки відзначено польськими та міжнародними нагородами: «Найвпливовіша установа», «Найпопулярніший університет», лідерство серед польських технічних ВНЗ у рейтингу Webometrics.
У цьому університеті студенти можуть вчитись на факультеті інформатики та телекомунікацій:

  • кібербезпека;
  • алгоритмічна інформатика;
  • технічна інформатика;
  • інформатичні системи автоматизації;
  • телеінформатика;
  • телекомунікації;
  • прикладна інформатика;
  • системна інженерія.

Вартість навчання — 2500 євро/рік

Ягеллонський Університет

Ягеллонський Університет – державний вищий навчальний заклад на теренах Європи та один із найбільших та найпрестижніших у Польщі. Має потужний освітній та науковий ресурс, розвинену матеріально-технічну базу, унікальну історію освітньої європейської традиції. Він був заснований в 1364 і називався Studium Generale.

У цьому університеті студенти можуть вчитись на факультеті математики та інформатики.

Вартість навчання — 1234 євро/рік.

Академія Фінансів та Бізнесу Вістула

Академія Фінансів та Бізнесу Вістула (Vistula)  відстежує розвиток штучного інтелекту та робототехніки. Тут мають можливість навчатися представники із понад 40 країн світу, що засвідчує функціонування комфортного полікультурного університетського середовища. Тривалий час Вістула лідирує в численних освітніх рейтингах.

В Академії студенти можуть вчитись на напрямку інформатики за такими спеціальностями:

  • ІТ-інженерія;
  • Інженерія інформаційних систем;
  • Інженерія баз даних;
  • Кібербезпека та інженерія комп’ютерних мереж;
  • Інжеренія комп’ютерних ігор;
  • Штучний інтелект та його застосування в інженерії.

Вартість навчання — 1750 євро/рік.

Університет Економіки та Інновацій

Університет Економіки та Інновацій (WSEI) – це найбільший приватний університет в Східній Польщі, який постійно здобуває престижні освітні нагороди. Належить до 17 найкращих університетів у Польщі, які готують фахівців у сфері економіки.
Університет має ряд відзнак у сфері затребуваності випускників серед роботодавців та активної співпраці з бізнесом. Це нагороди «Найінноваційніший та найкреативніший університет в Польщі щодо створення кар’єрних перспектив», «Польська нагорода інноваційності».

У цьому ВНЗ студенти можуть вчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 937 євро/рік.

Академія Менеджменту

Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie (MANS) – це один із найсучасніших приватних вищих навчальних закладів у Польщі, заснований Асоціацією Економічних Ініціатив в 1995-му році у Варшаві. За 27 років функціонування тут здобули освіту більше 90 000 студентів.
Академія дбає про всесторонній розвиток своїх студентів, тому навчальна програма постійно доповнюється новими напрямками та спеціальностями, в залежності від вимог ринку праці.
Академія менеджменту, одна з перших у Польщі, яка отримала акредитацію «Edexcel international» та статус офіційного центру «London Test of English».

В Академії студенти можуть вчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 1380 євро/ рік.

Університет Підприємництва та Адміністрації

Університет підприємництва та адміністрації (WSPA) був заснований у 1998 році. Професорсько-викладацький склад – компетентні фахівці, які паралельно працюють у державних університетах – Марії Кюрі-Склодовської та Люблінській політехніці.
Значну увагу в Університеті підприємництва та адміністрації приділяють науковій роботі. Тут постійно організовують фахові конференції, семінари, актуальні дискусії та круглі столи. Працює власне наукове видавництво, розвинена система внутрішніх грантів для стимулювання наукових проектів.

У цьому навчальному закладі можна вчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 885 євро/рік.

Краківська Академія імені Моджевського

Краківська Академія імені Анджея Фрича Моджевського – це найбільший приватний університет у Малопольському воєводстві і другий у Польщі за кількістю студентів. Цей навчальний заклад входить у 10-ку найкращих приватних університетів Польщі.

В Академії можна навчатись на напрямку інформатики та економетрики.

Вартість навчання — 1355 євро/ рік.

Краківський Економічний Університет

Краківський Економічний Університет – найбільший державний економічний університет Польщі, повністю акредитований Міністерством науки і вищої освіти. Університет був першим вищим навчальним закладом у Польщі, який ввів навчання англійською мовою, на початку 90-х. Університет цінується за якісну освіту і наукові дослідження. Навчаючись в ньому, можна отримати подвійний диплом спільно з вузами у Франції, Німеччині, Іспанії та України.
Краківський Економічний Університет співпрацює більш ніж з 200 зарубіжними вузами, міжнародними організаціями та комерційними структурами.

У даному університеті абітурієнти можуть можуть обрати напрямок “Прикладна інформатика”.

Вартість навчання — 2259 євро/ рік.

Люблінська Політехніка

Люблінська Політехніка (LP) – один із п’яти державних навчальних закладів Любліна, єдиний вищий навчальний заклад технічного спрямування. Заснований у 1953 році.

Люблінська Політехніка готує інженерів та реалізовує дослідження, які орієнтовані на актуальні потреби воєводства та суміжних регіонів. Основні напрями наукових досліджень, пов’язані з розвитком комунікацій та впровадженням новітніх технологій у виробництво, охороною навколишнього середовища, ощадливого використання енергетичних ресурсів.

У цьому університеті є факультет електротехніки та інформатики.

Вартість навчання — 1200 євро/ рік.

Нижньосилезький Університет

Нижньосилезький Університет– найбільший приватний університет в Нижній Сілезії. За рівнем викладання педагогічних дисциплін Університет має відзнаки освітнього рейтингу «Perspektywy».
Навчання здійснюється відповідно до міжнародних освітніх стандартів, із використанням класичних академічних навчальних програм та авторських розробок педагогічного колективу. Є також можливість отримання післядипломної освіти чи проходження перекваліфікації.

У цьому університеті студенти можуть вчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 1376 євро/рік.

Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій

Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій (PJATK) – один із найкращих ІТ-університетів Польщі. Заклад був заснований у 1994 році в межах урядового договору про партнерство у ІТ-галузі між Польщею та Японією.
Навчальна програма університету побудована на основі європейських стандартів академічного викладання та із врахуванням особливостей науково-технічного прогресу. Представники ВНЗ постійно моніторять ринок технічних послуг, вивчають досвід передових ІТ-компаній. Значний акцент робиться на отримання практичних навиків студентами.
Випускники PJATK можуть стати інженерами, магістрами у комп’ютерній галузі, а також, за умови успішної реалізації наукового проекту, отримати ступінь доктора технічних наук.

Абітурієнти мають можливість обрати навчання за напрямком “Інформатика”.

Вартість навчання — 3265 євро/ рік.

Суспільна Академія Наук

Суспільна Академія Наук (САН) – це вищий приватний навчальний заклад Польщі. Якість його освітніх послуг підтверджують галузеві акредитації та численні рейтинги: Акредитація Державної Акредитаційної Комісії, Акредитація New England Association of Schools and Colleges (NEASC) для викладання дисциплін англійською мовою. Академія поєднує академічне навчання зі здобуттям практичних умінь, обов’язкових для майбутньої професії.

В цьому університеті можна вивчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 1232 євро/ рік.

Економіко-Гуманітарний Університет у Варшаві

Економіко-Гуманітарний Університет у Варшаві – це вищий навчальний заклад нових можливостей.
У сучасному кампусі, що знаходиться у центрі Варшави, студенти мають простір, де вони можуть розвивати креативність, будувати кар’єру та реалізувати власні проекти.
Вже понад 25 років Економіко-Гуманітарний Університет є одним із провідних приватних вищих навчальних закладів Польщі.
Професійні викладачі, які є не лише теоретиками, але і практиками, проводять навчання у галузі гуманітарних, соціальних та економічних наук.
Університет славиться своєю відкритістю до студентів та їхніх ініціатив, активною участю в їхньому розвитку та сучасним підходом до навчання.

Абітурієнти можуть обрати навчання за напрямком “Інформатика”.

Вартість навчання — 1250 євро/ рік.

Державний Університет імені Марії Кюрі-Склодовської

Державний Університет Марії Кюрі-Склодовської (UMCS) – найбільший державний вищий навчальний заклад у східній Польщі, який займає чільне місце у національній мережі освітніх послуг та забезпечує високий рівень знань студентів. Університет розташований у Любліні – місті, де перетинаються різні культури та традиції.
Високий рівень навчання забезпечується висококваліфікованим педагогічним складом, потужною науково-дослідницькою, дидактичною, соціальною і спортивною базами, що постійно модернізуються.

В цьому університеті можна обрати навчання на факультеті математики, фізики та інформатики.

Вартість навчання — 2420 євро/ рік.

Гуманітарно-Суспільний Університет SWPS

Гуманітарно-Суспільний Університет (SWPS) – найбільший комерційний університет Польщі, заснований у 1996-му році.
Навчальний заклад — мультинаціональний, адже до нього приїжджають вчитись студенти з більше, чим 60-ти країн. Навчання в університеті відбувається двома мовами: польською та англійською.
Починаючи з 2005-го року, щорічно заклад отримував сертифікат довіри, що засвідчує високий рівень знань у студентів, а також зручну організацію навчального процесу.
Усі програми університету акредитовані Міністерством науки та вищої освіти Польщі (MNiSW) та Польським комітетом з акредитації (PKA).

В даному університеті можна вивчитись на напрямку “Інформатика”.

Вартість навчання — 2500 євро/ рік.

Академія Бізнесу

Академія Бізнесу у Вроцлаві – приватний вузькопрофільний навчальний заклад у Польщі, що пропонує навчання на бакалаврських та магістерських програмах економічного та гуманітарного напрямів. ВНЗ належить до групи університетів Академії Вістула та входить до десятки найпопулярніших вузькопрофільних вищих навчальних закладів Польщі.
Програми навчання розроблені з урахуванням потреб та вимог роботодавців.
Академія є членом в Microsoft IT Academy MSDN AA (студенти можуть використовувати ліцензію на вибране програмне забезпечення Microsoft з освітньою метою)
Навчання має велику практичну складову – 70% занять – це майстер класи, лабораторні роботи та відвідування фірм-партнерів Академії.
На заняттях студенти аналізують та досліджують реальні бізнесові кейси, дають оцінку реалізованим проектам, розробляють методики попередньої діагностики потенційних можливостей окремих стартапів. Значна увага приділяється дослідженню потенціалу, виробничих потужностей підприємств.

В Академії абітурієнти можуть обрати напрямок “Інформатика”.

Вартість навчання — 1300 євро/ рік.

 

Щоб дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію