Топ-10 найпопулярніших напрямків навчання серед українських абітурієнтів - Univer PL

Топ-10 найпопулярніших напрямків навчання серед українських абітурієнтів

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
6 / 5

Вибір спеціальності – це важливий крок у житті кожного абітурієнта. Хтось знає ще з 5 класу своє покликання, а хтось вагається до останнього.  

Тому на той випадок, якщо ви досі не визначилися зі спеціальністю, і не плануєте брати GAP-year, щоб мати час визначитись, ми пропонуємо розглянути популярні напрямки навчання, які тривалий час будуть знаходитись у рейтингу найперспективніших. 

1. Інформатика

Цифрова ера, яка охопила наше життя, вимагає знань у цьому напрямку. Студенти обирають спеціалізації, такі як розробка програмного забезпечення, аналіз даних, штучний інтелект та кібербезпека, що спрямовані на актуальні потреби сьогодення.

2. Управління

Даний напрямок привертає увагу тих, хто мріє про лідерство у бізнес-середовищі. Студенти отримують знання про організацію бізнесу, управління персоналом, стратегічне планування та ін. 

3. Логістика

Сьогодні активна зовнішня та внутрішня торгівля робить логістів  затребуваними на ринку праці. Вони відповідають за ефективне планування та організацію постачання товарів. 

4. Міжнародні відносини

З урахуванням глобальної взаємодії країн між собою, вивчення міжнародних відносин набуває все більшої значущості. Випускники можуть працювати в дипломатичних службах, міжнародних організаціях, а також в бізнесі, де важливе значення має розуміння міжнародного ринку.

5. Менеджмент

Це доволі універсальний напрямок, який включає в себе різні процеси, такі як керівництво, планування та координацію. Беззаперечний факт – менеджери потрібні у всіх галузях економіки.

6. Косметологія

Цей напрямок розвінчує міфи про те, щоб працювати косметологом можна лише закінчивши курси. Однак, без базових медичних знань ви будете не компетентним фахівцем та працювати на більш глибинному рівні. Випускники по завершенню навчання та маючи відповідну ліцензію можуть будувати свою кар’єру у салонах краси, клініках, а також розвивати свій власний бізнес в будь-якій країні світу. 

7. Філологія

Знання іноземних мов відкриває безліч можливостей. Наприклад, без досконалої англійської мови навряд чи вас візьмуть працювати у міжнародну компанію. Тому абітурієнти часто обирають напрямок “Філологія”, та по закінченню бакалаврату, стають перекладачами, лінгвістами або викладачами.

8. Туризм

Туризм – це не лише подорож, але й галузь, що пропонує широкі можливості для розвитку професійної кар’єри. Тому це цікавий напрямок, де студенти вивчають основи готельного бізнесу, туристичного маркетингу та організації подорожей.

9. Психологія

Усвідомлення важливості психічного здоров’я призводить до збільшення популярності психології. Адже розуміти людську поведінку та емоції потрібно як у повсякденному житті, так і у бізнесі.

10. Економіка

Економіка – це важлива складова суспільства. А спеціалісти в цій сфері є незамінними аналітиками, стратегами і прогнозистами, що формують фінансове майбутнє країни.

Незалежно від обраного напрямку, важливо обирати те, що вас цікавить і що буде приносити задоволення у навчанні та майбутній кар’єрі. 

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації про вступ та вибір спеціальностей, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта. 

Команда UniverPL зв’яжеться з вами та проконсультує. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію