Спеціально: де вивчати психологію в Польщі - Univer PL

Спеціально: де вивчати психологію в Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
3 / 5

У світі зростає попит на професію “Психолога”. Якщо в Україні потреба в спеціалістах лише набирає обертів, то в Європі вже висока необхідність у хороших фахівцях. Сучасні психологічні дослідження дають можливість набути практичні навички, що дозволяють зрозуміти проблеми та впровадити нові психологічні програми. Все це спрямоване на покращення якості життя як в індивідуальному, так і в соціальному плані.

Психологія необхідна не лише в міжособистісних зв’язках, а й у практичному, діловому підході. Останні десятиліття стає зрозуміло, що знання психологічних процесів є необхідним для ефективної діяльності у бізнесі. Люди, які керують власними компаніями, все частіше хочуть співпрацювати зі спеціалістами, які використовують психологію у ділових відносинах.  

Університети Польщі основним завданням ставлять практичний аспект навчання. Професія психолога належить до категорії спеціальностей суспільної довіри і користується незмінно високим авторитетом, а випускники мають значний попит на ринку праці.

ТОП 3 виші для навчання на психолога

Краківська Академія ім. А.Ф. Моджевського

Навчальні програми складені із урахуванням сучасних вимог ринку праці. Відділ іноземних мов Краківської Академії пропонує заняття з багатьох мов. Студенти мають можливість проходити практику у різних бізнесових, відомчих та неурядових установах.

На четвертому та п’ятому курсах студенти обирають предмети, які дозволяють їм самостійно формувати розширений діапазон знань з окремих дисциплін психології.

Спеціальність: Психологія (5 років)

Спеціалізації: Психологія

Гуманітарно-Суспільний Університет SWPS

Навчальний заклад — мультинаціональний, адже до нього приїжджають вчитись студенти з більше, чим 60-ти країн. Обов’язковим елементом навчання є долучення до практичної діяльності у лабораторіях та клініках відомих зарубіжних фахівців, участь у майстер-класах, які відбуваються в університеті.

Студенти факультету психології дізнаються, як професійно підтримувати людей та запобігати розладам поведінки. Вони вивчають інструменти побудови відносин та вирішення конфліктів та життєвих криз, отримують знання та компетенції, які допомагають аналізувати виклики, з якими стикаються люди в епоху соціально-економічних змін.

Спеціальність: Психологія (5 років)

Спеціалізації: Нейрокогнітивістика; Практична Соціальна Психологія; Психологія бізнесу; Клінічна психологія і здоров’я; Міжкультурна психологія; Психологія формування і змін поведінки; Навчальна психологія; Психологія штучного інтелекту.

Спеціальність: Psychology (5 років)

Спеціалізація: Psychology.

Державний Університет імені Марії Кюрі-Склодовської

В університеті є широка сфера наукових проєктів для студентів, що реалізуються викладацьким колективом. Серед них – опрацювання нових діагностичних та терапевтичних методів, аналіз суспільних і культурних світових процесів, тощо.

Під час навчання студенти отримують наступні можливості:

  • реалізація власних дослідницьких проектів та культурних починань;
  • розвиток міжособистісних компетенцій, у т.ч. у сфері ефективного спілкування, напористості, творчого мислення;
  • індивідуальна програма навчання;
  • додаткове навчання, семінари та галузеві конференції;
  • стажування в установах державного та приватного сектору.

Спеціальність: Психологія (5 років)

Спеціалізації: Клінічна психологія і нейропсихологія; Соціальна психологія; Психологія родини; Психологія розвитку та освіти.

Основні напрямки в рамках даної спеціальності 

Психологію вивчають як загальному напрямку, так і безпосередньо з обраною спеціалізацією:

  1. Клінічна психологія та психологія здоров’я – вивчення проблем психічного здоров’я в клінічному плані: аналіз, діагностика та вивчення процесів, що регулюють психічні явища та поведінку людини;
  2. Судова психологія та психокриміналістика – студенти дізнаються про психологічні та соціальні аспекти функціонування жертв злочинів та методи надання психологічної та правової допомоги потерпілим. В задачі входить експертиза осудності підозрюваного, а на стадії розслідування – психологічне забезпечення допиту,;
  3. Психологія управління, бізнесу, штучного інтелекту – вивчення використання стратегії та тактику ведення переговорів та пристосовувати їх до різних професійних ситуацій; 
  4. Сімейна психологія – студенти отримають знання, необхідні для роботи у всіх типах терапевтичних установ та центрів, що надають підтримку сім’ї;
  5. Психологія підтримки розвитку та освіти – цей напрям готує до роботи у навчальних закладах – від раннього втручання та підтримки до спеціалізованої діагностичної та терапевтичної роботи у психолого-педагогічних консультаційних центрах;
  6. Соціальна та міжкультурна психологія – у цій спеціалізації вивчають новітні теорії та дослідження в галузі процесів соціального пізнання. Цей напрям також включає поведінку споживачів, рекламну діяльність, політичний маркетинг та мистецтво публічної презентації.

 

Для того, аби дізнатись більше інформації про вступ до Польщі, заповніть анкету абітурієнта, і ми обов’язково зв’яжемось із вами!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію