«Поза навчанням». Де відпочивають студенти у Вроцлаві - Univer PL

«Поза навчанням». Де відпочивають студенти у Вроцлаві

Життя в Польщі
Проголосуйте!
1 / 1

Навчання в університеті потребує великої затрати сил та енергії. А навчання в закордонному університеті часто буває набагато важчим. Адже мовний бар’єр, інше суспільство та менталітет вимагають від студента більшої зосередженості та концентрації.

Тому експерти радять тим, хто вчиться, не перевтомлюватись, спати необхідну кількість годин та збалансовано харчуватись. А ще – обов’язково поєднувати навчання із відпочинком. Це допоможе не лише розвантажити голову, але і набратись сил та позитивних емоцій.

Ми створили щотижневу рубрику “Поза навчанням”, у якій студенти з різних міст Польщі розповідатимуть про свої улюблені місця відпочинку, ділитимуться цікавинками та лайфхаками.

Отож, сьогодні про свій відпочинок розповідають студенти з Вроцлава.

Ігор Ельке вивчає кібербезпеку у Вроцлавській Політехніці.

Я вчусь у Вроцлавській Політехніці, навчання нелегке і забирає багато часу. Але на відпочинок також час є, бо що це за життя без нього.

Зараз я маю 1-3 пари на день. Але треба ще вчитись поза парами і готуватись до наступних.

У зв’язку із карантином зараз у місті не сильно погуляєш, тому часто сиджу вдома. А якщо вже дуже хочеться пройтись, то виходжу десь ввечері на вулицю.

Що стосується цікавих місць у Вроцлаві, то до мене недавно приїжджала подруга і я влаштував їй невеликий тур містом. Починається він у Старому місті біля ратуші. Там дуже гарно і є де погуляти. Потім варто прогулятись до річки, що називається Одра, там дуже гарно та добре. Біля річки є дуже красивий Національний музей та парк. Там спокійно і затишно.

На Одрі також є багато острівців. І через Тумський міст можна потрапити на Тумський острів. Це — частина міста, яку називають островом. На ньому знаходиться кафедральний собор, а навколо нього — дуже гарні краєвиди. А ще там є багато різних статуй.

Ще дуже красивий ботанічний сад від Вроцлавського Університету, але туди зараз не пускають. 

Потім ми поїхали в Парк сторіччя. Він дуже великий, а всередині нього ще розміщений Японський сад, а поруч — зоопарк.

Загалом, студенти можуть дуже бюджетно погуляти у Вроцлаві. Що стосується маршруту, про який я вам розповів, то там треба кошти тільки на громадський транспорт.

У період карантину це  чудовий спосіб погуляти та відпочити. Адже багато закладів та кінотеатрів досі закриті.

Єлизавета Іванченко вивчає управління в Університеті Бізнесу.

Мені здається, що у Польщі не так важко навчатись, як в Україні, не так багато домашнього завдання і пар. Десь о 16:00 навчання зазвичай у мене закінчується. Що стосується домашнього завдання, то його теж не так багато задають. Все залежить від предмету. Тому часу для відпочинку маю достатньо.

Коли маю вільний час, то дуже люблю ходити до Японського саду, бо він дуже красивий. Туди ходять багато студентів, щоб вчитись, беруть ноутбуки та зошити.  Ще там є красиве озеро в японському стилі, воно дуже атмосферне. Це — одне з найкращих місць, де можна відпочити від метушливого життя і просто насолодитись природою та спокоєм. Або просто повчитись, ніхто вас турбувати не буде.

Ще дуже красивий та великий у Вроцлаві зоопарк. Там ще побудували океанаріум, якщо я не помиляюсь. Там можна і погуляти і пофотографувати.

Ще мені дуже подобається гідрополіс. Він розділений на багато тематичних зон. Також ще є музей із інтерактивними майданчиками для екологічного просвітлення.

Ще є дуже класна забавка — це шукати у місті гномиків, адже вони є символом Вроцлава. Студенти дуже полюбляють цю справу.

Що стосується фінансів, то це все залежить від самих студентів. Є такі, що їм нецікаво сидіти у кафе, а вони люблять гуляти вулицями. То на це грошей не треба.

Тому я раджу обов’язково у Вроцлаві відвідати Японський сад, гідрополіс та зоопарк.

Олександр Тищенко вивчає кібербезпеку у Вроцлавській Політехніці.

Навантаження під час навчання у нас буває різним. Часом пари можуть тривати до 20:00, а часом лише до 13:00. Домашнього завдання не надто багато задають. Але, загалом навчання дуже важке, зважаючи ще й на те, що воно відбувається іноземною мовою.

Загалом у мене ще не було багато часу, щоб погуляти, бо я їздив до України, а потім ще довго було холодно. Коли ж таки вдавалось прогулятись, то ходив до торгових центрів. Зараз маю мрію зранку покататись на велосипеді, а також відвідати Кольорове озеро.

Ще мені дуже подобаються у Вроцлаві костели, їх там дуже багато. Особливо гарний один, що знаходиться біля Старого міста.

Ще дуже люблю набережну біля Політехніки.

Іноді ходжу гуляти з друзями на Виспу — це такий острів біля Старого міста.

Як на мене, то студенту не треба багато грошей, щоб відпочити і погуляти у Вроцлаві. Що їм там треба? Тільки шкода, що через карантин багато чого зачинено і не скрізь можна піти.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію