Поза навчанням: де відпочивають студенти у Варшаві - Univer PL

Поза навчанням: де відпочивають студенти у Варшаві

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Навчання в університеті потребує великої затрати сил та енергії. А навчання у закордонному університеті часто буває набагато важчим. Адже мовний бар’єр, інше суспільство та менталітет вимагають від студента більшої зосередженості та концентрації.

Тому експерти радять тим, хто вчиться, не перевтомлюватись, спати необхідну кількість годин та збалансовано харчуватись. А ще – обов’язково поєднувати навчання із відпочинком. Адже це допоможе не лише розвантажити голову, але і набратись сил та позитивних емоцій.

Ми створили щотижневу рубрику «Поза навчанням», в якій студенти з різних міст Польщі розповідатимуть про свої улюблені місця відпочинку, ділитимуться цікавинками та лайфхаками.

Отож, сьогодні про свій відпочинок розповідають студенти з Варшави.

Назар Бабьонишев вивчає інформатику в Академії Фінансів та Бізнесу Вістула. Хлопець розповідає, що Варшава – комфортне місто, без якого він не уявляє свого життя.

 

У моєму університеті розклад достатньо помірний, але задають багато домашнього завдання. А також багато матеріалу, який треба вивчати самостійно. Правда, понеділок у нас повністю вільний, тому є час займатись своїми справами. Того можна самому трохи повчитись, а можна піти з друзями посидіти у кафе. А всі інші дні — зайняті, тому на відпочинок не залишається часу. Після пар просто хочеться побути вдома.

У Варшаві ми любимо з друзями кататись автомобілем, заїжджати у різні парки, гуляти біля Вісли.

Ще любимо ходити на каток, але зараз вони всі закриті. То ми ходили кататись на санках.

Що стосується центру міста, то там можна прогулятись, зробити красиві фотографії або познімати відео для інстаграму. В Старому місті є багато кафе, де можна гарно посидіти. Але через карантин можливості погуляти дуже обмежені, це дуже відчувається. Адже багато чого закрито.

Що стосується фінансової складової, то є три види студентів: ті, що сидять без грошей, з середнім бюджетом і ті, які працюють і з грошима проблем не мають. Я студент, який пережив усі ці три етапи, тому можу сказати, що коли у тебе немає грошей, то поїсти можна вдома. На «погуляти» коштів немає, тому можна просто вийти на вулицю і пройтись. Коли у тебе з грошима більш-менш нормально, то можна дозволити собі кращий відпочинок. А коли заробляєш і з грошима все добре, то можна розщедритись.

Зараз у Варшаві почали потрохи відкривати музеї. У багатьох з них є безкоштовний вхід у певні дні. Є музеї природи, історії, сучасного мистецтва, музей Коперника.  Там є багато цікавих виставок.

Центр науки «Коперник»

Також варто сходити у Старе місто, там також цікаво. А ще можна просто пройтись торговими центрами, там також є багато цікавого.

Я люблю Варшаву за те, що мені там комфортно, вона вже стала частинкою мене і я без неї просто не можу. У цьому місті є багато можливостей для самореалізації.

Дарія Дмитришена родом із Тернополя. Вивчає менеджмент в Академії Леона Козьмінського.

Що стосується відпочинку після навчання, то я маю достатньо часу для цього. У мене пари тривають лише до обіду, а після цього весь час можу присвятити собі. Треба ще виконати домашнє завдання, але це займає до двох годин максимум.

Коли маю вільний час, ми з друзями завжди пробуємо щось нове. Зараз, на жаль, карантин і не всі локації відкриті. Але ми вже ходили у Варшаві на батути і весело провели там час. Вони знаходяться у батутному центрі Airo і коштують недорого — десь біля 20 злотих.

AIRO – Centrum Aktywnej Rozrywki

Ще ми ходимо у кінотеатри. Я приїхала до Польщі ще у жовтні, тому вдалось перед обмеженнями потрапити на сеанс. Зараз все відкрилось знову, тому плануємо знову піти у кіно.  Часто фільми ідуть із англійською озвучкою, тому можна підтягнути ще й цю мову. Квиток вартує десь біля 20 злотих. 

Люблю з друзями ходити кататись на ковзанах. У Варшаві відкриті дуже багато льодових арен, які є досить дешевими. Вхід вартує до 15 злотих плюс оренда ковзанів. Десь у 35 злотих реально вкластись.

Якщо хочемо просто погуляти та відпочити, то їдемо до Старого міста. 

Ще одного разу ми їздили за Варшаву, щоб погуляти у лісі. Наш друг має машину і завіз нас на пікнік. Тобто, без авто поїхати за межі міста трохи складно.

Микола Селіванов родом з Івано-Франківська, вивчає інформатику у Польсько-Японській Академії Комп’ютерних Технологій.

Я б не сказав, що маю багато часу для відпочинку під час навчання, якщо чесно. Є час піти погуляти в парк або подивитись фільм. На вихідних також можна кудись вибратись. Тобто, час для відпочинку є, але його небагато.

Я люблю найбільше відпочивати у парку або у лісі. Також подобається просто прогулятись містом. Ще дуже подобається Старе місто, особливо гуляти головною алеєю.

Старе місто

У Варшаві можно погуляти бюджетно. Для прикладу, я можу взяти з собою чай, бутерброди і піти на прогулянку. Я особливо не витрачаюсь, хіба на проїзд. Але якщо зайти в кафе поїсти, то, думаю, буде не дорожче, чим в Україні. Можна вкластись у 20-30 злотих, не більше.

Я б порадив іншим у Варшаві сходити у торговий центр Zlote Tarasy.  Там є багато місць, де можна посидіти. Також варто відвідати варшавський зоопарк або просто прогулятись Старим містом.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію