“Поза навчанням”. Де відпочивають студенти у Любліні - Univer PL

“Поза навчанням”. Де відпочивають студенти у Любліні

Життя в Польщі
Проголосуйте!
4 / 4.5

Навчання в університеті потребує великої затрати сил та енергії. А навчання в закордонному університеті часто буває набагато важчим. Адже мовний бар’єр, інше суспільство та менталітет вимагають від студента більшої зосередженості та концентрації.

Тому експерти радять тим, хто вчиться, не перевтомлюватись, спати необхідну кількість годин та збалансовано харчуватись. А ще – обов’язково поєднувати навчання із відпочинком. Це допоможе не лише розвантажити голову, але і набратись сил та позитивних емоцій.

Ми створили щотижневу рубрику “Поза навчанням”, у якій студенти з різних міст Польщі розповідатимуть про свої улюблені місця відпочинку, ділитимуться цікавинками та лайфхаками.

Отож, сьогодні про свій відпочинок розповідають студенти з Любліна.

Крістіна Олійник вивчає управління в Університеті Адміністрації та Підприємництва. Дівчина розповідає, що у будь-якому місті головне – не сидіти вдома.

Люблін вважається студентським містом і тут багато активностей для студентів. До пандемії у нас в університеті був стенд, на якому розміщували анонси про те, що цікавого відбуватиметься на вихідних: концерти, вечірки, презентації для студентів, дні відкритих дверей у різних працедавців, тощо. Сумувати не було часу. Звичайно, зараз це все в онлайн форматі, але хочеться живого спілкування. На жаль, під час карантину більшість розважальних місць закрили, тому вибір для проведення вільного часу невеликий.

У свій вільний час я не люблю сидіти вдома, тому завжди намагаюся піти погуляти: це може бути прогулянка як на свіжому повітрі, так і в торгових центрах. Я обожнюю шопінг, тому піти прогулятися торговими центрами (ТЦ Lublin Plaza, Skende, Felicity, Vivo) для мене  відпочинок. З приходом тепла у моєму тижневому розкладі є такий пункт, як прогулянка над затокою (Zalew Zembozycki) або прогулянка у парку (Ogród Saski або Park Ludowy). Зазвичай такі прогулянки заплановані на неділю, коли все закрито і саме час насолодитися природою.

Влітку на вихідних я дуже часто з друзями або з сім’єю любимо їздити на озеро (Jezioro Białe, Piaseczno, Firlej) або на залив прямо за Любліном, де є ще й водні гірки. Також у Любліні є аквапарк, який відкритий навіть взимку. Маю надію, що скоро відкриють ресторани та кафе і ввечері можна бути відпочити у гарній компанії зі смачною їжею.

Кожного разу я насолоджуюся прогулянкою старим містом, адже Люблін надзвичайно гарний, хоч і невеликий.

Іншим людям я раджу не сидіти вдома та виходити на вулицю. Навчіться бачити прекрасне навколо себе. Не дарма Люблін називають містом натхнення. Гуляйте та надихайтеся!

Євген Холод вивчає логістику на другому курсі у Люблінській Політехніці. Хлопець розповідає, що у Любліні для студентів є багато знижок, тому можна бюджетно відпочити.

Загалом, навчання в університеті важке, але не настільки, щоб не мати часу на відпочинок. Приблизно пів дня ми вчимось, а потім відпочиваємо. Домашнього завдання маємо дуже мало, робимо усе на заняттях.

Я люблю відпочивати з друзями, у більшості це мої одногрупники та сусіди з гуртожитку. Але так, як зараз карантин, то часто ходимо просто в Park Ludowy погуляти.  Ще ходили на каток в Aqua Lublin. Там ще і басейн є. Тільки через карантин багато що зараз закрите.

Дуже любимо ходити у Старе місто у центрі.

Є ще у Любліні багато кінотеатрів. 

Я дуже люблю ходити до Centrum spotkania kultur, бо там є багато цікавих виставок.

Студентам у Любліні відпочивати дешевше, бо вони мають багато знижок. Для прикладу, є багато знижок на квитки. Якось ми з другом ходили на футбол і квитки за студентськими купили десь за 4 злотих. На виставки і різні концерти студентам також продають квитки зі знижками.

Перше місце, котре я раджу відвідати у Любліні — це Centrum spotkania kultur. Також варто відвідати парки, а у Любліні їх дуже багато. Третє — це Aqua Lublin. Ну і в центрі міста завжди є куди сходити і що побачити.

Іван Козаченко вивчає логістику у Люблінській Політехніці. Студент розповідає, що любить Люблін за його спокій та компактність.

Мені вдається поєднувати і навчання і відпочинок. Зазвичай пари починаються в 8 ранку і закінчуються о 14:00-15:00. А далі студент може займатись, чим захоче: саморозвиватись, займатись спортом або просто прогулятись. Домашнього завдання маємо не дуже багато і зазвичай виконуємо його під час навчання.

Особисто я люблю активний вид відпочинку. Наприклад, мені краще сходити у басейн, проїхатись на велосипеді або прогулятись з друзями, чим грати у комп’ютерну гру.

За Любліном є залив, він називається Зембожицький. Ми часто виїжджаємо туди з компанією і любимо проводити на свіжому повітрі час.

Також можна піти у Aqua Lublin – це олімпійський басейн, що доступний для студентів безкоштовно. Ті, хто любить активний відпочинок, можуть також туди піти поплавати. Час заняття – година.

Також у центрі міста є багато кінотеатрів. Найчастіше вони знаходяться у великих торгових центрах.

Люди, які люблять більш культурний відпочинок, можуть відвідати історичну частину Любліна. Тут є район, що називається Старе місто. Там розміщено багато історичних памятників та будівель.

Я б порадив іншим у Любліні обов’язково сходити в Aqua Lublin, з’їздити на залив Зембожицький або просто взяти на прокат велосипед і покататись.

Я люблю Люблін за те, що це таке доволі невелике містечко, в ньому дуже зручно жити. Якщо тобі потрібно добратись до якогось місця, то можна зробити це пішки. Так можна економити гроші на громадському транспорті або таксі.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію