Помилки при вивченні мови - Univer PL

Помилки при вивченні мови

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
0 / 0

Рекомендацій щодо того, як ефективно та швидко вивчити нову мову можна знайти безліч. Але не менш важливо знати й про те, яких помилок допускаються початківці. 

Необхідно знайти правильний підхід до вивчення іноземної мови, адже лише мотивації та старанності може бути замало. Особливо це стосується тих, хто опановує мову самостійно, без викладача.

Сьогодні ми розберемо 6 основних помилок, які можуть стати на заваді успішного вивчення польської мови.

Впевненість, що польську мову можна вивчити “на місці”

Це досить поширене заблудження, яке базується на тому, що польська та українська між собою лексично схожі. Проте, граматика цих мов має суттєві відмінності, а деякі слова мають однакове звучання, але різне значення. Саме тому, почати вивчення потрібно до того, як почнеться навчання, робота чи просто життя в Польщі.

Такий міф можна застосувати і до вивчення будь-якої іншої мови. Звісно, оточення впливає на розмовний рівень, і допомагає подолати мовний бар’єр, але тільки за умови, що до цього ви вже маєте знання. 

Не бути дисциплінованим

Вивчати іноземну мову варто поступово, але головне – щодня. По 10, 30 чи 60 хвилин – це залежить від вільного часу. У робочий день можна виділити 10 хвилин, у вихідний більше, але систематичне і щоденне вивчення – гарантія успіху. Тим паче, не обов’язково сідати за правила, послухати й перекласти пісні польською – це також складова навчального процесу.

Якщо ж згадувати про заняття раз на тиждень на пів годинки – результати праці не будуть помітними.

Недотримання балансу між теорією та практикою

Треба обов’язково опанувати граматику, а з лексикою якось потім. Або ж, навпаки, треба заговорити і вивчити слова, а граматика – то другорядне. 

Ні, так не працює. Вивчення мови – це комплекс. Як багато зараз випускників шкіл можуть добре вирішувати тести з англійської мови, але поговорити з іноземцем – ні? Це надто поширена проблема.

Вчіть граматику, і закріплюйте пройдене у розмовах. Якщо ви не відвідуєте курси чи репетитора, знайти людину, яка знає польську все одно необхідно. Під час спілкування вам допоможуть із вимовою, граматикою та і загалом допоможуть побороти мовний бар’єр.

“Зубрити” без зупинки 

Якщо за один вечір вивчити сто прикметників для опису зовнішності або прочитати без зупинок розділ підручника з нової теми – навряд чи наступного дня вся ця інформація збережеться в пам’яті. 

Високі темпи дуже надихають на початкових етапах, але можуть призвести до вигорання. 

Придбати  багато матеріалів/застосунків і не користуватися ними

Це розповсюджена помилка тих, хто вивчає мову самостійно. Здається, що треба і той посібник, і той зошит, і та книга, і всі популярні застосунки на телефон варто завантажити. І ось вся полиця у навчальних матеріалах, а телефон без вільної пам’яті. 

Рекомендуємо дати собі один тиждень на вивчення різних методів та ресурсів. Оберіть той, який підійде вам краще за інших, визначтеся з підручником і вивчіть його досконало. Переходьте на щось нове лише коли вже отримали від цього матеріалу все, що можна.

Сприймання помилок, як провал

Історія будь-якого успіху – це історія невдалих спроб та помилок. Але так має бути, це є важлива частина прогресу. 

Єдиний можливий провал — не використовувати мову зовсім. Не бійтеся вжити не той час чи забути потрібне слово. Якщо ви вже говорите іноземною мовою – це початок успіху. Далі буде все краще і краще.

 

Якщо ж ви хочете опанувати польську мову швидко та ефективно – телефонуйте до нашого контакт-центру. Наші менеджери підберуть програму вивчення мови, яка буде найбільш комфортною та продуктивною для вас!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію