Переваги бути студентом у Польщі - Univer PL

Переваги бути студентом у Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Щороку тисячі українських абітурієнтів обирають Польщу для отримання вищої освіти. Навіть більше: серед усіх європейських країн саме Польща найпопулярніша країна для вступу в українців. Чим приваблює майбутніх студентів ця держава? Сьогодні ви дізнаєтеся основні переваги статусу “польський студент”.

3 роки бакалаврату

В Україні тривалість навчання на бакалавра триває 4 роки. Незважаючи на те, що це вважається вищою освітою, часто можна почути “без магістратури – це неповна освіта”. Тому випускникам доводиться витрачати ще 1,5-2 роки свого часу на навчання.

У Польщі повна вища освіта – це виключно диплом бакалавра, який здобувається за 3 роки. Різниця в тому, що в польських університетах викладають лише необхідні для студента предмети і не навантажують зайвими. До того ж, для успішного працевлаштування не потрібно йти на магістратуру. Цей освітній ступінь здобувають ті випускники, які хочуть поєднати життя із наукою або вже у зрілому віці для отримання актуальних знань та удосконалення професійних навичок. 

Навчальні матеріали, які постійно оновлюються

Якість навчання безпосередньо залежить від того, за якими методиками викладають предмет і що саме викладачі розповідають на парах.

Актуальність – одна з основних та визначальних рис польської освіти. Викладачі та керівники постійно моніторять сучасний ринок праці, щоб розуміти всі його потреби та тенденції. Відповідно студенти вчасно отримують необхідні навички і знають, що їх очікує в майбутньому.

Викладачі-практики

Актуальна інформація, це, звісно, добре, але не менш важливо як і хто її буде викладати. Погодьтеся, викладач, який все життя працював в університеті, викладає чисто теорію, а на практиці свої знання жодного разу не застосував – не має високої довіри серед студентів.

Викладацький склад будь-якого ВНЗ у Польщі – це практики в своїй сфері, а не лише теоретики. Для юристів лекції може читати Член Конституційного Суду Польщі, а основи підприємництва для менеджерів – вести власник успішної компанії. Такі пари не лише цікаво слухати, вони готують до реального життя і дають практичну цінність.

Також, програма навчання в Польщі розрахована на вміння критично мислити та висловлювати власну думку. Викладачам головне бачити, що ви розумієте їх предмет, а не просто вивчили черговий лекційний матеріал напам’ять.

Вільні подорожі по ЄС

Якщо ви маєте студентську візу в Польщі – для вас відкриті всі країни Європейського Союзу. Звісно, український паспорт також надає безвізовий статус. Проте по Європі значно простіше подорожувати з Польщі: багато лоукостів, дешевих залізничних та автобусних квитків.

Є бажання не лише подорожувати, а й пожити в іншій країні? Це теж не є проблемою. Завдяки програмі Erasmus – можна декілька місяців навчатися на своїй спеціальності в Італії, Франції чи будь-якій іншій державі безкоштовно й отримувати при цьому стипендію.

Європейський диплом – можливості для роботи в ЄС та США

Згідно прийняття міжнародних норм isced – дипломи польських університетів визнаються у всіх країнах Європейського Союзу. Тож випускник отримує повноцінний європейський диплом, який не потребує додаткового підтвердження.

Варто зауважити, що українець, який навчається в Польщі, має на європейському ринку праці кращі перспективи, аніж його одногрупник-поляк. Це зумовлено саме знанням мов. Українці вже знають українську та російську, під час життя в Польщі вивчають польську, а в університеті – англійську (вона є обов’язковою). За бажанням, під час навчання можна обрати ще одну мову. Як наслідок 4-5 іноземних мов і це суттєва перевага під час працевлаштування.

 

Плюсів навчання в Польщі  безліч, саме це і робить країну привабливою для здобуття освіти. До речі, раптом ви переймаєтеся, що навчання буде у “чужому” середовищі, то ось цікавий факт: в Польщі українці становлять більше половини всіх іноземних студентів. Тому знайти друзів-українців чи білорусів дуже легко і далі разом адаптуватися у новій країні!

Щоб дізнатися деталі вступу до польських ВНЗ заповнюйте анкету абітурієнта і наші менеджери безкоштовно вас проконсультують!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію