Перепис населення у Польщі: що варто знати - Univer PL

Перепис населення у Польщі: що варто знати

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Перепис населення розпочався 1 квітня і буде тривати до 30 вересня 2021 року. Участь у переписі мають взяти не тільки громадяни Польщі, а й іноземці, які на постійній основі або тимчасово перебувають у країні. 

Як пройти перепис

Існує два шляхи для проходження перепису:

1. Заповнення онлайн-анкети на сайті: https://spis.gov.pl.

Перший спосіб отримати доступ до анкети – це скористатися довіреним профілем (Profil Zaufany). Його можна отримати, якщо ви є клієнтом таких банків як: Bank Polski, Bank Pekao, mBank, Santander тощо. Повний список банків є тут.

Наступний спосіб отримати доступ до анкети за допомогою номеру PESEL. У цьому випадку треба мати пароль – необхідно ввести у відповідне поле дівоче прізвище матері. Якщо номера PESEL немає – можна скористатись електронною поштою та отримати код до логування.

2. У телефонному режимі

Номер контакт-центру для проходження: 22 279 99 99.

Після заповнення анкети до місця проживання може прийти офіційний представник, або зателефонувати для повторного опитування. Це лише додатковий контроль, який є вибірковим, але не обов’язковим.

 

Варто пам’ятати, що за відмову від участі у переписі населення або за надання неправдивих відомостей можуть стягнути штраф у розмірі до 5000 злотих.

Більш детальну інструкцію щодо участі в переписі можна завантажити українською тут або переглянути відео-інструкцію нa YouTube.

Також у Польщі працює гаряча лінія для отримання інформації з питань перепису: 22 279 99 99, графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 18:00.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію