Нові правила перетину польського кордону: кого відправлятимуть на 10-денний карантин - Univer PL

Нові правила перетину польського кордону: кого відправлятимуть на 10-денний карантин

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

∗ За консультаціями з приводу надання першої медичної допомоги при COVID-19 та питань вакцинації – варто звертатися до медичних установ чи сімейного лікаря.

Польща ввела нові правила перетину кордону, запровадивши обов’язковий 10-денний карантин. Нововведення вступили у дію 24-го червня, вони стосується і дітей, які перетинають зовнішній кордон ЄС на в’їзд до Польщі, – пишуть на сайті Посольства України у Республіці Польща.

Основні зміни:

Особи, які приїжджають до Польщі з країн, що не входять до Шенгенської зони, зобов’язані відбути 10-денний карантин. Карантин скоротять у випадку наявності негативного результату тесту на SARS-Cov-2. Він повинен бути зроблений не раніше 7–денного періоду з моменту в’їзду на територію Польщі.

Від карантину звільняються:

  • студенти, які навчаються у польських навчальних закладах (для цього під час перетину кордону необхідно показати документ, який засвідчує, що ви є студентом);
  • люди, які отримали вакцину від COVID-19 (за наявності англомовного/польськомовного документального підтвердження про повний курс вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС – Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson);
  • люди, перехворівші на COVID-19 (за наявності документального підтвердження);
  • особи, які подорожують літаком з країн, що не входять до Шенгенської зони та після прибуття до Польщі перебуватимуть на території країни не довше, ніж 24 години та мають авіаквиток, що підтверджує виліт протягом 24 годин з моменту прибуття до Польщі.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію