Найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів - Univer PL

Найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
3 / 5

Команда UniverPL пропонує розглянути найпопулярніші напрямки навчання серед абітурієнтів, і які ще тривалий час будуть знаходитись у рейтингу найперспективніших:

1. Інформатика

Сучасний світ без інформаційних технологій? Такого вже не буде, тому не дивно, що факультети інформатики в польських університетах є одними з найпопулярніших. Програмування, аналіз даних, розробка програмного забезпечення, штучний інтелект та інші аспекти сучасної інформатики – це все вивчатимуть майбутні фахівці.

2. Менеджмент 

Цей напрямок привертає увагу тих, хто є лідером в колективі. Менеджмент  є основою багатьох галузей бізнесу, тому досить популярний серед абітурієнтів. Студенти отримують знання про організацію бізнесу, маркетинг, фінанси, управління персоналом та стратегічне планування. 

3. Міжнародні відносини

Студенти, які обирають навчання на даному факультеті, мають можливість займатися аналізом міжнародних подій, сприяти вирішенню конфліктів і співпрацювати з іншими країнами на різних рівнях.

4. Графіка

Вступники з творчим підходом та бажанням створювати щось нове, чи працювати у галузі дизайну обирають спеціальність “графіка”. Цей напрямок дає змогу розвинути як творчі здібності, вивчити роботу з графічними програмами так і стати професіоналами у цій галузі.

5. 3D-графіка

Для тих, хто бажає йти в ногу із сучасним та новим. Для спеціаліста 3D-графіки необхідні навички: розуміння пропорцій та креативність. Майстри цієї справи займаються розробкою комп’ютерних ігор, створенням візуальних ефектів у кіноіндустрії.

6. Психологія 

У процесі навчання студенти засвоюють новітні методики, які використовує психологічна наука. Особлива увага приділяється проблемам психологічної підготовки. Випускники з вищою освітою за професійним спрямуванням “Психологія” є невід’ємною частиною різних сфер життя, від освіти до бізнесу та медицини.

7. Філологія

Знати досконало одну іноземну мову добре, а декілька ще краще. У наш час володіти кількома мовами – необхідність. Тому абітурієнти часто обирають спрямування “Філологія”, та будучи випускниками, стають перекладачами, лінгвістами, експертами з мови та викладачами.

8. Архітектура 

Останнім часом все більшої популярності набуває архітектура. Студенти цього факультету вивчають проектування будівель, міст, просторове планування та дизайн. Майбутні архітектори змінюють обличчя міст, створюючи особливу естетику. 

Хочемо нагадати, що вибір спеціальності – це індивідуальний процес, що залежить від умінь, здібностей та мети кожного студента. Тому обирайте відповідально!  

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію