Коли у Польщі почнуть вакцинувати від коронавірусу? - Univer PL

Коли у Польщі почнуть вакцинувати від коронавірусу?

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

У Польщі вакцинація населення від коронавірусу може розпочатись у лютому-березні 2021-го року. Процедура відбуватиметься у резервних лікарнях та не буде примусовою.

Перші щеплення проти Covid-19 очікують у січні, але точна дата залежить від того, коли виробнику нададуть необхідні дозволи.

Очікується, що в Польщі працюватиме 8 тисяч пунктів вакцинації. Процес реєстрації установ, що здійснюватимуть щеплення, розпочався 4-го грудня.

Скільки вартуватиме вакцина?

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що наразі держава вже забронювала та придбала понад 60 000 000 доз вакцин від провідних світових виробників.

Уряд Польщі підписав контракти на придбання вакцини проти COVID-19 з трьома компаніями:

  • Pfizer BioNtech;
  • Johnson & Johnson;
  • AstraZeneca.

Ці щеплення будуть безкоштовними, добровільними та дводозовими. 

Кого вакцинуватимуть першими?

За словами Матеуша Моравецького, в першу чергу вакцинуватимуть медичних працівників, потім мешканців будинків соціального забезпечення, людей, які досягли 60-річного віку. Потім — поліцейських та інших правоохоронців, вчителів, працівників транспорту, а згодом — всіх інших.

Який процес вакцинації?

Вакцинування розпочнеться з реєстрації, яку можна зробити онлайн. Щеплення відбудеться у два етапи, між якими перерва — 21 день. Після отримання першої вакцини людина повинна прозвітувати центру вакцинації.

Які переваги матимуть люди, які погодились на вакцинацію?

Громадян, які отримають щеплення проти коронавірусу, звільнять від деяких епідемічних обмежень:

  • Після контакту із зараженою людиною їм не треба проходити карантин.
  • Після повернення з країн, що мають високий рівень зараження, їм не потрібно самоізольовуватись та робити тест.
  • Також на таких людей не будуть діяти заборони щодо обмеженої кількості осіб в одному приміщенні під час різноманітних заходів.

Міністр Матеуш Моравецький додав, що для громадян, які погодяться зробити щеплення, буде ще більше заохочень. Однак, більше інформації з’явиться тоді, коли підтвердиться ефективність вакцини.

Чи буде вакцинація обов’язковою?

Матеуш Моравецький зауважив, що щеплення будуть добровільними.

«Ми нікого не змушуватимемо робити щеплення, але з їх допомогою хочемо досягти одного — захистити всіх поляків від вірусу», — запевнив чиновник.

Кому заборонена вакцина проти коронавірусу?

Британське агентство з питань регулювання лікарських засобів та охорони здоров’я попереджає, що люди з «серйозною алергічною реакцією в анамнезі» не повинні отримувати вакцину Pfizer COVID-19.

Йдеться про тих, хто раніше мав сильну алергічну реакцію на їжу, ліки або вакцини.

Попередження оголосили після того, як побічні реакції виявили у двох працівників NHS після вакцинації. Як виявилось, раніше в обох людей були алергічні реакції. Влада заявила, що ці люди пройшли лікування та одужують. 

 

 

 

 

 

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію