Кіно й аудіовізуальне мистецтво в Суспільній Академії Наук (м.Варшава, м.Краків) - Univer PL

Кіно й аудіовізуальне мистецтво в Суспільній Академії Наук (м.Варшава, м.Краків)

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
2 / 5

Професії «Режисер», «Оператор», «Актор» є не лише цікавими, але і складними, це не лише успіх, популярність і слава, але і деякі випробування характеру. Дуже часто спеціалістам даного напрямку доводиться працювати у вечірній і нічний час. Їх діяльність пов’язана з частою зміною професійних майданчиків. При цьому необхідно мати бездоганний зовнішній вигляд і володіти міцним здоров’ям. Але якщо Ви енергійна, творча, цілеспрямована особистість, захоплюєтеся публікою і не боїтеся труднощів, то це Ваше призначення в житті – стати душею кіно, театру чи телебачення.

Напрямок «Кіно й аудіовізуальне мистецтво» в Суспільній Академії Наук був створений з думкою про тих, хто хоче професійно займатися кіно. Ретельно розроблена навчальна програма дозволить отримати знання про кіномайстерність у ступені, достатньому для реалізації власних художніх або виробничих проектів. Навчаючись на цьому напрямку, Ви гарантовано отримаєте навички керівництва групою, майданчиком, процесом і безцінну практику та досвід в сфері кіно, режисури та акторського мистецтва. В процесі навчання, студенти отримують систематизовані теоретичні та практичні аспекти про всі етапи виробництва творів кіно, телебачення і реклами, а також точне розуміння та знання технологій і техніки, що застосовуються у виробництві.

Перший рік навчання – спільний курс для всіх спеціальностей. Це дозволить акторам, режисерам, операторам і менеджерам виробництва познайомитися з основами інших професій, що полегшить їм співпрацю з членами команди, а також дозволить виконувати дві функції (режисер/оператор, актор/режисер, продюсер/режисер), що є поширеною практикою.

В рамках даного напрямку можна обрати конкретну спеціальність:

  • Режисура/оператор кіно, телебачення і реклами;
  • Акторське мистецтво в кіно, на телебаченні, в рекламі, на естраді і в театрі;
  • Кіно-, теле-, рекламна і театральна продукція.

РЕЖИСУРА/ОПЕРАТОРСЬКЕ МИСТЕЦТВО. Випускники цієї спеціальності підготовлені до виконання двох важливих функцій:

  • професійних режисерів, які вміють керувати художньою та організаційною постановкою кіно чи телеформатів – зробити, зняти, змонтувати, озвучити власний фільм, рекламу, кліп, анімацію, а також, якщо є потреба, зробити театральну виставу;
  • професійних операторів, які можуть керувати процесом зйомок кіно й телебачення, вести камеру (знімати без штативу), створити необхідний настрій на сцені, маніпулюючи світлом, кольором й експозицією, співпрацювати з технічною командою – освітлювачами, водіями візків, бригадою техніків, звукооператорами, гримерами та іншими фахівцями команди.

АКТОРСТВО. Випускник цієї спеціальності матиме практичні навички створення ролей в кіно, на телебаченні, в рекламі. Особливий акцент робиться на підготовці до роботи з камерою і мікрофоном, а також на ефективному представленні на кіно-і рекламних кастингах. Важливим аспектом навчання є набуття впевненості в собі, щоб випускник був готовий до всякого роду публічних виступів і до виконання будь-яких ролей, що вимагають чіткого контролю голосом і тілом. Крім конкретної акторської майстерності, випускник отримує широкі гуманітарні знання, які дають йому можливість працювати в культурно-виховних закладах організатором чи аніматором.

КІНО-, ТЕЛЕ-, РЕКЛАМНА і ТЕАТРАЛЬНА ПРОДУКЦІЯ. Випускник цієї спеціальності має бути підготовленим до управління всіма аспектами та етапами виробництва фільму. Він повинен знати як створити фінансові та творчі умови для такого виробництва, вміти керувати організаційно-операційним і фінансовим процесом: скласти бюджет і розпоряджатися ним, опрацьовувати та контролювати графік зйомок, забезпечувати зйомку необхідною технікою й об’єктами, контролювати витрати, створити для режисера всі необхідні умови для безперешкодних зйомок. Окрім цього, випускник повинен бути обізнаним в області авторського, податкового й трудового законодавства.

Випускники всіх спеціальностей отримають знання про драматургію, методи цікавого переповідання сюжету та творчого монтажу, а також про елементи пластики і композиції, світла, кольору, про техніку магнітного запису, технологію зображення і принципи їх передачі. Випускники здобувають знання і компетенцію для роботи в кінематографії, на телебаченні, в художніх установах (будинках культури, бюро організації масових заходів, театрах), рекламних агентствах та медіа-холдингах. Отримані знання дозволяють реалізувати себе у професійному виробництві кіно, телевізійних програмах, рекламах, музичних відеокліпах, репортажах, на посаді режисера, другого режисера, асистента режисера, продюсера, керівника виробництва, керівника плану та їх асистентів, оператора картини, оператора камери, режисера з освітлення, в якості актора в різних кінотелевізійних жанрах і рекламі.

Після закінчення навчання на Бакалавраті, випускники можуть продовжити навчання на Магістратурі в рамках іншої спеціальності «Управління кіно-і телепродукцією».

Умовами вступу є проходження співбесіди з представником Суспільної Академії Наук. Під час співбесіди кандидат може представити роботи, які свідчать про його зацікавлення і здібності: фотографії, фільми, вірші, сценарії, оповідання, рисунки, картини тощо.

Вартість навчання за рік – 7900 злотих на стаціонарній формі, 6900 злотих – на заочній. Реєстраційний одноразовий внесок до Університету становить 520 злотих.

Завжди захоплювалися грою акторів в кіно чи на сцені? Прагнули створити своє кіно, відеокліп чи рекламу? Бажали бути на місці режисера, оператора чи аніматора? Якщо Ви відповіли «так» на одне з цих запитань, дозвольте Суспільній Академії Наук допомогти Вам реалізувати свої здібності і таланти. Поспішіть заповнити анкету, оскільки на даний напрямок існує ліміт місць: стаціонарна форма – 20 місць, заочна форма – 80. Не віддавайте свою мрію іншим!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію