Житлове питання: як живеться студентам у гуртожитках від Люблінської Політехніки - Univer PL

Житлове питання: як живеться студентам у гуртожитках від Люблінської Політехніки

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Гуртожитки Люблінської Політехніки – це:

  • 4 десятиповерхових будівлі, у двох з яких роблять сучасний ремонт;
  • 12 трьохмісних кімнат на кожному поверсі, а також кухня, санвузли та пральня;
  • помірна ціна за проживання — 345 злотих на місяць.

Ми поспілкувались зі студентами від UniverPL, які живуть у гуртожитках від Люблінської Політехніки, аби більше дізнатись більше про побут та умови проживання.

Володимир Рога 

Вибір гуртожитку

Вибір був легким, адже гуртожиток, в якому я живу, знаходиться на території самого університету. І він є найдешевшим серед усіх можливих польських гуртожитків. Здебільшого тут живуть українці та білоруси.

«Мені подобається, що він знаходиться близько до університету».

Кімната

Моя кімната на 8-му поверсі у першому гуртожитку. Досить комфортно, але є декілька недоліків. Якщо проживають троє, то стає тісно. У кімнаті є столи та ліжка, настінні шафи (по три на кожного), а ще невелика кухня та умивальник. 

Кухня

Загальна кухня знаходиться на поверсі. Черги відсутні. Кухня укомплектована, є газові плити, духовки, але не всі працюють. Мікрохвильовок немає, тому деякі кімнати купують їх окремо. 

Прибирають постійно, але чистота залежить від студентів, адже деякі не наводять лад після того, як готують.

Санвузли

У нас 4 санвузли на поверх. Одна кімната складається із двох туалетів і двох душових кабінок. Бездоганно чисто, тому що прибирають щоранку та слідкують за порядком. 

Забезпечення

На кожному поверсі є кімнати, де знаходяться дві пральні машини. Також є 2-3 праски на гуртожиток, якщо комусь потрібно.

Тим, хто заселяється, пропонують нову постільну білизну. Але багато студентів привозять її з собою.

Карантинні обмеження

Нам було раніше заборонено виходити з гуртожитку після 20:00 та збиратись великій кількості людям в одній кімнаті. Але зараз літо, всі релаксують на природі і мало хто звертає на ці обмеження увагу.

Коменданти

Коменданти працюють по змінах і кожного разу там хтось новий. Конфлікти трапляються рідко. Правда є комендант, якого недолюблює увесь гуртожиток, але як же без цього:)

Територія гуртожитку

Гуртожиток розташований на території університету. Нові стадіони, спортивний майданчик, різноманітні секції для танців, баскетболу, тренажерний зал, бадминтон та багато іншого.

Що покращить проживання у гуртожитку?

Найбільші проблеми пов’язані із тим, що втрьох жити у кімнаті доволі тіснувато. В даний момент, у третій гуртожиток планують поселяти студентів.

У моєму гуртожитку (перша будівля) ремонт є, але не свіжий, а ще є вади у вигляді згорівшої лампочки чи дверей шафи, які хтось намагався забрати на згадку, але зламав.

Ілона Сінкевич 

Вибір гуртожитку

Живу у першому гуртожитку. Я його не обирала, адже вступала із допомогою UniverPL. Мене привезли у гуртожиток і заселили. 

Гуртожиток нормальний, умови проживання хороші, жити можна.

Він знаходиться на одній території з університетом. До місця навчання потрібно йти 1-2 хвилини.

Інфраструктура

Транспортна розв’язка прекрасна – 3 хвилини до зупинки. А за 15 хв йти пішки до центру, мега зручно!

Сам гуртожиток розташований у хорошому районі.

Кімната

Я живу у кімнаті для трьох людей, але зараз ми там удвох. Утрьох тут жити тіснувато, а ось удвох — ідеально. Кімната укомплеткована великою шафою, яка поділена на три частини, тумбочками, ліжками, столиками, міні кухнею з холодильником. 

Ремонт у кімнаті не новий, не знаю, скільки йому років. Але наша кімната дуже охайна і комфортна.

Кухня

На загальній кухні є дві плити, стіл та умивальник. Черг немає. Студенти після себе прибирають, але далеко не всі. Дівчата ще більш прибирають, а хлопці часто понасмічують і так лишають.

Я готую на загальній кухні кожен день.

Санвузол

На нашому поверсі три душові кабіни та чотири туалети. Там чисто, прибиральники прибирають, тому дійсно чисто.

Забезпечення

Всюди є пральні машини і сушка для одягу.

Найголовніше те, що дають постільну білизну та WI-FI.

Карантинні обмеження

Раніше було більше обмежень, зараз вже серйозних немає. Але приводити до себе гостей не дозволяють.

Що покращить проживання в гуртожитку?

Новий ремонт. Але зараз гуртожиток займається цим питанням: дві будівлі наразі закриті, їх ремонтують.

Щодо забезпечення, то всього вистачає, все ок.

Катерина Оверченко 

Вибір гуртожитку

Я вступала до університету з компанією UniverPL, тому мені допомогли поселитись у цей гуртожиток. Спочатку жила у першому гуртожитку, а потім переїхала у четвертий. Тут мешкає моя одногрупниця і ми хотіли жити разом.

Мені подобається, що у гуртожитку на моєму поверсі живуть студенти не лише з України, але й іноземці. Того я маю інтернаціональне спілкування.

Гуртожиток забезпечений різними необхідними для повсякденного життя речами. Для прикладу — можна взяти пилосос, засоби для прибирання або праску, тощо.

Гуртожиток знаходиться близько до університету, декілька хвилин пішки.

Також хороша транспортна розв’язка. Ходять автобуси до центру міста. Загалом, від зупинки, що знаходиться біля гуртожитку, можна добратись до будь-якої точки міста максимум із двома пересадками.

Кімната

Кімната, де я живу, розрахована на трьох людей. У нас є три ліжка, три столи, а також велика шафа, де кожен має свій відділ. Радує міні- кухня, правда вона без плити.

Умовами проживання я задоволена. Для мене найголовніше — щоб були хороші сусіди. Адже за два роки мені зустрічались різні люди і зрозуміла, що комфорт дуже залежить саме від сусідів, а не від стану кімнати.

Правила

Коли ми жили втрьох у кімнаті, то мали власні правила. Для прикладу: слідкувати за порядком та прибирати. Також, ми завжди повідомляємо одна одній, коли повернемось додому, щоб передати ключ від кімнати. Адже на трьох людей ми маємо один ключ, який можна залишати на вахті або носити з собою, домовляючись, як передавати один одному. Дублікат ключа робити не можна.

Кухня та санвузол

На кухні ми маємо дві плити, два умивальники та кухонний стіл. Також стоять смітники і ми сортуємо сміття. Загальна кухня чиста, але це залежить від тих, хто саме мешкає на поверсі. Бувають випадки, що люди не слідкують за чистотою або не прибирають після себе.

Що стосується санвузла, то ми маємо на поверсі чотири туалети, а також душові. Єдиний мінус — немає дзеркал, їх маємо лише у кімнаті.

Карантинні обмеження

При вході до гуртожитку стоять санітайзери та прилади, що вимірюють температуру. Не можна приводити гостей, винятками є студенти, які живуть у цьому самому гуртожитку, але в інших кампусах.

У кімнатах жити дозволено двом людям.

Забезпечення

На кожному поверсі є дві пральні машинки, пральня закривається на ключ. Кожна кімната записує себе у графік, коли планує прання. Ще є сушарка.

Територія гуртожитку

Так, як гуртожиток знаходиться біля університету, то тут є багато місць, де можна відпочити. Також поруч є їдальня, студентський клуб, спортивний майданчик, стадіон, тощо.

Що покращить проживання у гуртожитку?

Мені не вистачає дзеркал, без них дуже незручно. Мені хотілося б кращого ремонту. А так, то все влаштовує.

Для того, щоб дізнатись більше інформації про життя у гуртожитку від Люблінської Політехніки, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію