Зерувка в Польщі - Univer PL

Зерувка в Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
5 / 4.8

Плануєте навчатись в університеті Польщі? Спеціальний курс, відомий як “зерувка”, може стати складовою вашого успішного вступу. Давайте розглянемо, чи потрібна зерувка для абітурієнтів, які мріють про освіту за кордоном. 

Що таке зерувка?

Зерувка – це підготовчий курс на базі університету, спрямований на покращення навчальних навичок та засвоєння польської мови для іноземних студентів. Її тривалість може коливатися від 6 місяців до 1 року.  Проте, чи потрібна ця зерувка всім вступникам? Це питання може бути предметом дискусії.

Чому потрібна зерувка? 

По-перше, зерувка дозволяє студентам покращити свої мовні навички. Це особливо важливо для тих, хто не володіє польською мовою на достатньому рівні для навчання в університеті. Така практика допоможе усунути мовний бар’єр та підтягнути свої знання до нового рівня.

По-друге, вона надає можливість студентам ознайомитися з академічною атмосферою, правилами та вимогами університету. Вона допомагає зрозуміти особливості навчання. Ті, хто вступив на зерувку стають студентами “0 курсу”. 

Третій аспект – це соціальна адаптація. Переїзд до іншої країни може бути викликом. Зерувка надає можливість зрозуміти місцевий спосіб життя, вивчити особливості культури, що сприяє легшій адаптації у новому середовищі. 

Як проходить навчання?

Ви, як справжні студенти, відвідуєте пари згідно розкладу. Вартість за навчання стартує від 1000 євро та вище. На це впливає спеціальність та навчальний заклад. 

Залежно від напряму факультету, зерувка може включати предмети, які допоможуть студентами підготуватись до основ обраних дисциплін. Наприклад, для студентів, які планують вивчати інженерні науки, це можуть бути математика, фізика, інформатика тощо.

Наприкінці зерувки складається іспит та видається затверджений сертифікат про закінчення з зазначеним рівнем мови. В майбутньому він суттєво допоможе при вступі у ВНЗ. 

Оскільки, зерувка наявна не в кожному ВНЗ Польщі, тому ловіть  список університетів, які ми можемо вам запропонувати: 

Варшава

Люблін

Вроцлав

Однак, деякі студенти вважають, що зерувка – це зайвий час, вони можуть впоратися з усіма проблемами у навчанні без неї.

Обирати зерувку чи ні – це ваш особистий вибір, який залежить від індивідуальних обставин та мети майбутнього студента. Для деяких вона є незамінною, для інших – необов’язковою. Вивчати мову набагато простіше в польськомовному оточенні, тому радимо спробувати вступити на нульовий курс, якщо нова мова дається до вивчення складно. Щоб дізнатися більше про підготовчий курс, зв’яжіться з нами і ми обов’язково вас проконсультуємо. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію