Заочне навчання в Польщі ≠ заочному в Україні - Univer PL

Заочне навчання в Польщі ≠ заочному в Україні

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
4 / 4.8

Заочна форма навчання завжди користувалася попитом у студентів, оскільки це дає можливість реалізовувати свої плани і паралельно здобувати вищу освіту. Але чи знаєте ви про особливості заочки в польських вищих навчальних закладах? Якщо ні, то ця стаття переконає вас у тому, що заочне навчання в Польщі ≠ заочній формі навчання в Україні. 

Щоб розібратися, що таке заочне навчання в Польщі, варто відкинути уявлення про те, як виглядає цей процес в Україні, де студентам виділяють 2-3 тижні двічі на рік, де вони слухають лекції і пишуть сесію, а решта часу відводиться для особистих справ. 

Але в Польщі все абсолютно інакше! 

Заняття відбуваються двічі на місяць – з п’ятниці по неділю. Інтенсивність занять залежать від обраної спеціальності, але кількість годин між заочною і стаціонарною формою практично не відрізняється. Пари можуть тривати від 8 ранку до 20 вечора, залежно від вашого напрямку навчання. 

Для того, щоб вступити на заочне навчання в Польщі, по-перше, має бути вагома причина, а по друге – потрібно розуміти з якими труднощами ви можете зіткнутися. 

А ось тут і виникає головний нюанс. Студенти, обравши заочну форму в Польщі, не отримують візу для навчання, отже студент що навчається на заочній формі не має таких самих підстав, як у студентів денної форми навчання на довготривале перебування в Польщі. Вирішенням цього питання може бути подача документів на Карту Побуту вже на місці у Польщі. 

Отримати роботу теж питання не просте — заочка не дає вільного доступу до ринку праці. Роботодавець повинен оформлювати спеціальний дозвіл, а при зміні посади чи компанії це неообхідно буде робити знову. Навіть досвід та тривалість перебування не є визначним показником. 

Але, звичайно, є переваги навчання на заочній формі у вигляді можливості працювати в будні дні. Ви не прив’язані до одного місця, але маєте обов’язково з’являтися у “робочі” вихідні на парах. І ціни на навчання, зазвичай, є нижчими, що є приємним бонусом. 

Наша компанія не допомагає зі вступом на заочну форму навчання. Але чи варто розглядати заочку у Польщі і вступати — вибір за вами. 

Рішення залежить від обставин та пріоритетів. Але маємо попередити вас, що перейти із заочної форми на денну буде неможливо

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію