Як вивчити польську, не виходячи з дому: поради експерта - Univer PL

Як вивчити польську, не виходячи з дому: поради експерта

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
0 / 0

Часто польську мову вносять до рейтингу найскладніших мов у світі. Однак, українцям її вчити легше, адже обидві мови входять до слов’янської групи.

Походження польської мови

Польська входить до слов’янської групи мов. Серед них вона займає 2-3 місце за кількістю носіїв. Її обігнали українська та російська.

Історики відзначають, що виокремлення польської мови відбулося у VIII-IX столітті, коли розпалась праслов’янська єдність. Деякий час цю мову використовували лише для усного спілкування.

Перше речення, яке записали польською, знайшли в монастирській «Книзі Генриковій».

У ньому селянин з Польщі каже своїй дружині: «daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj» (дай, хай я молотиму, а ти відпочивай).

А першим текстом, який записали цією мовою, став гімн лицарів «Bogurodzica» (Богородиця).

Літературна польська мова сформувалася вже в XVI столітті.

Складність польської мови

Польська мова так само, як і українська, має 7 відмінків. Вона містить багато шиплячих та свистячих звуків, які мають різне вираження та значення під час письма.

Абетка польської мови сформована на основі латині. Проте вона має літери, що існують лише в цій мові. Також прочитання багатьох звуків змінюється в залежності від літер, що знаходяться поруч.

Вивчення польської мови

Вивчення польської, так само як і іншої іноземної мови, процес дуже індивідуальний. Тут багато чого залежить від здатності людини до вивчення мов, а також від звичайної наполегливості та інтенсивності занять.

За словами експертів, для вивчення польської мови необхідно приблизно пів року. Це все залежить від мовного рівня, який ви хочете засвоїти. Однак, аби досягти бажаного результату, учень повинен відноситись до навчального процесу дуже відповідально.

Сучасний світ пропонує сотні різноманітних способів вивчення польської мови: від групових занять з репетиторами до перегляду фільмів із субтитрами. Кожен охочий має змогу відштовхуватись від власних можливостей.

Однак, ера діджиталізації вносить в цей процес деякі корективи, адже сучасні люди живуть у швидкому темпі та постійній економії часу.

Тому експерти виділили один з найефективніших сучасних методів вивчення польської — це онлайн навчання. Такий спосіб допоможе вивчити польську мову швидко з нуля.

Які основні переваги вивчення польської мови онлайн?

Вивчення польської мови по Skype допомагає економити не лише гроші, але й час. Студент більше не прив’язаний до одного місця або групи людей. Єдине, що потрібно мати — це інтернет та бажання вчитись. Також усе залежить від професійності викладача, тому потрібно дуже відповідально віднестись до його вибору.

Ще один плюс такого навчання — доступ до багатьох освітніх матеріалів. Адже безпосередньо під час заняття викладач може надсилати своєму учню різноманітну літературу, вправи, тести та додаткові матеріали в режимі онлайн. Так само він може і перевіряти домашнє завдання або те, наскільки добре учень засвоїв необхідний матеріал.

Ще одна перевага такого навчального процесу — це вміння добре спілкуватись онлайн. Адже багатьом абітурієнтам перед вступом до університету необхідно пройти скайп-співбесіду. Багато дітей до цього не готові. Вивчення польської мови за допомогою Skype — це хороша практика для дитини перед таким випробуванням.

Як відбувається урок польської мови по Skype?

Тривалість занять залежить від того, групові вони чи індивідуальні. Зазвичай групові тривають 1,5-2 години, а індивідуальні — 1-1,5.

Спочатку викладач визначає мовний рівень учня (учнів). Відштовхуючись від нього, розробляє індивідуальну програму, за якою і відбувається навчання.

Експерти відзначають, що дуже важливо побудувати хороші відносини між викладачем та учнем. Перед початком занять можна декілька хвилин поспілкуватись, поговорити про справи та успіхи з навчанням. Це допоможе створити довіру між двома сторонами.

Після цього вчитель перевіряє домашнє завдання, пропрацьовує з учнем помилки та пояснює незрозумілі моменти.

Потім вчитель пояснює новий матеріал та закріплює його на практиці. Зазвичай це відбувається за допомогою обговорення або навіть дискусій.

Завершується урок підбиттям підсумків та домашнім завданням.

Наскільки ефективним є вивчення польської мови онлайн?

Вивчення польської мови по Skype є дуже ефективним методом. Адже учень самостійно вибирає гнучкий для себе графік занять та інтенсивність.

Також він має змогу вчитись у комфортному для себе місці, не відволікаючись на зайве.

Ще можна вивчати мову онлайн в міні-групах з викладачем. Завдяки цьому можна не лише вивчити мову, але й знайти друзів та практикуватись.

Якого рівня знань можна досягти на онлайн курсах з вивчення польської мови?

За допомогою вивчення мови онлайн учень може вивчити будь-який мовний рівень: від початкового — до рівня мовного носія. Тут все залежить від інтенсивності занять та наполегливості учня.

Рівні знання польської мови

Загалом, є 6 рівнів знання польської мови:

А1 — це найпростіший рівень, який дає учням базові знання мови. Завдяки йому люди можуть трохи розуміти побутову мову та спілкуватись завдяки елементарним фразам.

А2 — це базовий рівень, завдяки якому люди розуміють побутову мову, можуть розповісти про себе та свою сім’ю або запитати якусь інформацію у перехожого. Цей рівень потрібен для того, аби отримати дозвіл проживати у Польщі.

В1 — це рівень, завдяки якому людина може добре розуміти повільну усну мову. До того ж, розширюються теми, на які може спілкуватись учень. Це вже не лише побутова тематика, а здатність говорити, для прикладу, про історію або музику. Цей рівень потрібний для тих, хто планує вчитись у польських ВУЗах.

В2 — це високий рівень знання мови, завдяки якому учень може вільно спілкуватися на різноманітні теми із носіями мови. Під час письма він може вільно висловлювати свої думки та аргументувати їх.

С1 — це професійне знання мови. Цей рівень дозволяє чудово розуміти і обговорювати різні теми будь-якого обсягу та складності. Під час письма він використовує зв’язкову постановку речень та складні елементи.

С2 — це досконале володіння польською мовою. Він дозволяє розуміти усну та письмову мову без жодних труднощів. Учень говорить швидко та без жодних запитань. Володіння польською мовою на рівні C1 дозволить абітурієнту вчитись у польських державних ВУЗах безкоштовно.

Які онлайн курси обрати?

Ми пропонуємо два варіанти вивчення польської мови: групове та індивідуальне.

Усі наші викладачі — професійні філологи, які мають досвід викладання польської мови онлайн. Також батьки отримують щомісяця звіти про успішність своїх дітей під час занять.

Групові заняття по Skype

Ми маємо декілька варіантів графіків навчань з різноманітною інтенсивністю. Займатися можна два рази на тиждень по дві години, або три рази на тиждень по півтори години.

Плюси групових занять:

Усі графіки мають однакову кількість академічних годин та оптимальні для того, аби абітурієнт повноцінно вивчив мову на необхідному рівні.

Заняття відбуваються у міні-групах з 5 учасників. Це дає змогу викладачу приділити достатньо уваги кожному учню. Учасники ж можуть практикувати розмовну мову, будувати діалоги та розігрувати різноманітні сценки.

У вартість курсу одразу входять підручники. На індивідуальних навчаннях вони оплачуються додатково.

Після закінчення одного курсу, ви зможете без перерви продовжити вивчення мови до наступного рівня.

Після закінчення навчання та тестування учні отримують сертифікат.

Мінуси групових занять:

Часто викладачі не встигають приділити кожному учню достатньо уваги. Це якщо порівнювати з індивідуальним навчанням.

Іноді учні бояться говорити на публіку, тому їм важче вчитись на групових заняттях.

Індивідуальні заняття по Skype

Плюси індивідуальних занять:

Учень може індивідуально з викладачем погодити графік та інтенсивність занять.

Під час індивідуального навчання вчитель приділяє учню максимум уваги.

Мінуси індивідуальних занять:

Учню складніше розвивати своє розмовне мовлення, адже немає можливості брати участь в розігруванні діалогів та в сценках.

Учню складніше мотивувати себе вчитись інтенсивніше, адже у нього немає конкуренції, у порівнянні з груповими заняттями. Адже дуже часто саме конкуренція є хорошим мотиватором працювати більше та ефективніше.

Як записатись на курси польської мови онлайн?

Для тих, хто хоче вивчати мову разом з групою нагадуємо, що ми постійно проводимо набір нових учнів. Міні-групи швидко набираються, тому вам не потрібно чекати декілька місяців, аби розпочати навчання.

Також є можливість займатись онлайн індивідуально з репетитором.

Для того, аби записатись на курси вивчення польської мови онлайн, дзвоніть до нашого контакт-центру:

+380443560930;

+380662056777;

+380731012777;

+380976961777;

+380662056777.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію