Як відзначають Хелловін у Польщі? - Univer PL

Як відзначають Хелловін у Польщі?

Життя в Польщі
Проголосуйте!
5 / 4.6

31 жовтня у світі відзначатимуть Хелловін. Це свято гарбузів, костюмів і фільмів жахів. Зазвичай, його відзначають у Сполучених Штатах і Великобританії напередодні Дня всіх святих. Хоча Хеллоувін не є традиційним польським святом, але в останні роки воно стає все більш популярним.  

Одина із найпопулярніших традицій  – це вирізання гарбузів. Люди імітують страшні гримаси на гарбузах та вставляють свічки всередину. Їх залишають біля входу чи підвіконні, щоб відлякувати злих духів та демонів. Ці освітлені гарбузи стають свого роду символом свята.

Якщо ви не знаєте чим себе зайняти у ці жовтневі дні, то ми пропонуємо ознайомити з розважальною Хеллоувінською програмою:

Варшава

У столиці Польщі пройде багато різноманітних тематичних заходів, як для дорослих, так і для дітей. Це  майстер-класи, танці, екскурсії, вечірки зі смаколиками, різноманітними конкурсами та призами. 

Також, у Варшаві пройде міська гра “Академія страху”, у якій можуть взяти участь сім’ї та родини з дітьми, яка відбудеться 29 жовтня з 15:00 до 19:00 біля поля Mokotowskie. 

31 жовтня у Варшаві відбудеться нічна екскурсія для дорослих. Яка пройде на спеціально підготовленому та прикрашеному автобусі “ZOMBIE BUS – THE DRIVING DEAD”. Вся поїздка відбудеться під супроводом страшних історій від “мертвого шофера” та хелловінською музикою. Поїздка розпочнеться о 20:00 на зупинці “Центр 02” та закінчиться близько 1:00 ночі. Вхід на вечірку тільки у тематичних костюмах.

Напередодні свята у столичних кінотеатрах будуть показувати фільми жахів про привидів, зомбі та вампірів. Такі кінострічки справжній виклик для сміливих людей.

За детальною інформацією переходьте за посилання:

https://www.runmageddon.pl/imprezy/runmageddon-halloween-warszawa-planeta-zalesie-28-10-2023

https://kicket.com/poradnik/straszne-spektakle-na-halloween

Краків

Краків – місто з багатою історією, стародавні вулички якого ідеально підходять для святкування Хелловін. Під тінню Вавельського замку і серед стін Старого міста, Хелловін набуває особливої атмосфери. Любителі жахів знайдуть безліч екскурсій таємничими місцями, включаючи відвідування підземель Ринкової площі або таємничих підземельних річок. 

Цікавий варіант провести Хеллоувін в атмосфері вечірки – “Ніч Енерджіландія в Заторі”  що недалеко від Кракова. Захід стартував 12 жовтня і триватиме до 29 жовтня 2023. У цей час парк розваг працюватиме до 22:00.

Також ловіть ще посилання, де можна ознайомити з програмою свята у Кракові: 

https://pik.krakow.pl/halloween-w-krakowie/

https://www.getyourguide.com/krakow-l40/atrakcje-na-halloween-tc17/

Вроцлав

Вроцлав, відомий своїми унікальними бронзовими статуетками гномів, перетворюється на таємниче місце кожен Хелловін. Середньовічні вулички, мости та площі міста наповнюються атмосферою містики та загадок. У Вроцлаві Хелловін не просто свято — це цілий фестиваль, де кожен може стати учасником захоплюючих подій.

Занурення в історію міста, нічні екскурсії по старому місту з розповідями про його привиди, тематичні вечірки, майстер-класи з виготовлення Хеллоувінських атрибутів — все це та багато іншого чекає на вас у Вроцлаві цього особливого дня:

https://pik.wroclaw.pl/halloween-we-wroclawiu/

https://allevents.in/wroclaw/halloween

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію