Як відправляти посилки між Україною та Польщею - Univer PL

Як відправляти посилки між Україною та Польщею

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Не секрет, що з 2022 року  питання пересилок між двома країнами, України та Польщі, стало неабияк актуальне, враховуючи, що левова частка українських біженців, що тікають від війни, знайшла прихисток саме у дружній сусідній країні. Враховуючи  ці реалії, поштові оператори достатньо швидко відреагували на запити своїх клієнтів – почали відкривати відділення за кордоном України, наприклад.

Для студентів з України, що вчаться в польських вищих навчальних закладах, коли відвідати рідних стало небезпечно із-за воєнних дій, можливість пересилки між Україною та Польщею  допомагає відправити  необхідне близьким вдома чи отримати свої речі з дому, які не помістилися у валізу під час від’їзду на навчання.

Тож, станом на січень 2023 року, можна скористатися послугами поштових операторів:

Нова Пошта/Nova Post

Поштовий оператор Нова Пошта, що користується популярністю серед українців, вже відкрив 18 відділень в польських містах: Варшаві, Любліні, Кракові, Вроцлаві, Жешуві, Познані, Гданьську, Лодзі.

Необхідно зауважити, що з відділеннь у Польщі можна відправити посилки до 30 кг та враховувати обмеження щодо габаритів, які вказані на офіційному сайті Nova Post. 

Також, в одному з відділень Варшави, що розташоване за адресою ul. Jana Olbrachta, 94, є можливість відправляти великі вантажі до 1000 кг, на випадок, якщо є бажання відправити генератор рідним додому. 

Відправляючи з України до Польщі, можна обрати спосіб отримання посилки:

  • у відділеннях Nova Post
  • поштоматах (або кур’єром) inPost

Але, в будь якому, випадку необхідно враховувати, що існує перелік товарів, які заборонені до приймання та перевезення.

Meest Пошта/Meest Post

Поштовий оператор Meest давно працює на ринку міжнародних перевезень, але пунктів для відправлення посилок для фізичних  осіб у Польщі не було. Починаючи з вересня 2022 року, вже відкрилися декілька відділень Meest Post, що знаходяться поряд з магазинами Carrefour у Варшаві. Є можливість робити відправлення до України та в межах Польщі, а також до інших країн Євросоюзу. У пунктах можна запакувати куплені товари, що не перевищують 20 кг, та підготувати посилку до відправлення. А маючи чек з  Carrefour на суму від 100 zł, за доставку посилки діє знижка  на 5 zł

Адреси пунктів у Варшаві:

  • Galeria Wileńska, ul. Targowa 72 – поряд з туристичною агенцією Coral Travel
  • Торговий центр Westfield Mokotów, ul. Wołoska 12 – навпроти традиційних кас Carrefour
  • Торговий центр Atrium Reduta, al. Jerozolimskie 148 – поруч з касами Carrefour
  • Торговий центр Westfield Arkadia, al. Jana Pawła II 82 – при вході до Carrefour, навпроти магазину MediaMarkt 
  • Galeria Północna, Światowida, 17 – поруч з касами Carrefour
  • Atrium Targówek, Głębocka, 15 – в кінці кас Carrefour, поруч з поштоматами

Також, оформлюючи відправлення, зареєструвавшись на сайті Meest Post, можна самостійно підготувати посилку до відправлення, отримати номер для відстеження, вказавши його на картонній коробці (за необхідності роздрукувати та наклеїти етикетку з номером відправлення), після чого віднести до обраного пункту прийому, дочекатися кур’єра, або ж помістити в комірку поштомата InPost, поштового партнера, виконавши всі інструкції щодо відправки. Дякуючи співпраці з іншими логістичними операторами, можна обрати пункт для відправки в різних містах Польщі.

Отримати посилки в Україні можливо в пунктах Meest або кур’єрським доставленням за вказаною адресою. Також, співпраця  з Новою Поштою  дає можливість забирати посилки в Україні, власне, у відділеннях Нової Пошти. 

З України ж потрібно робити відправлення з відділень Нової Пошти, а серед способів доставки у Польщі обрати:

  • поштомати InPost
  • магазини Żabka
  • пункти ORLEN Paczka
  • кур’єрську доставку (GLS, DHL)

Перед відправкою необхідно ознайомитися зі переліком заборонених товарів.

Poczta Polska/Укрпошта

Державний поштовий сервіс Poczta Polska тісно співпрацює з українською Укрпоштою. Відправляючи посилку з відділень польського оператора, можна гарантовано отримати у відділеннях українського і навпаки. Відправлення EMS (Express Mail Service) між двома країнами наразі діють за зниженими цінами на посилки до 20 кг: Польща запровадила з жовтня 2022 року знижки 75% на тарифи для відправлень до України, відповідно, з України до Польщі зі знижкою 75% можна вже робити відправлення з січня 2023 року. Розрахувати вартість доставки з Польщі та знайти відділення для отримання посилки можна на сайті Укрпошти. Також, тарифи можна перевірити на інтернет-сторінці Poczta Polska.  Необхідно зауважити, що перед відправленням, завжди потрібно ознайомитися з переліком заборонених предметів для пересилання.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію