Як українцям отримати офіційний сертифікат Державної Сертифікаційної Комісії з польської мови? - Univer PL

Як українцям отримати офіційний сертифікат Державної Сертифікаційної Комісії з польської мови?

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
5 / 4.4

Державна Сертифікаційна Комісія з польської мови як іноземної створена 3 липня 2003 року на прохання Міністра Освіти Республіки Польща. До її складу входять представники найбільших польських наукових осередків вивчення польської мови як іноземної. Комісія визначає терміни іспитів, затверджує склад регіональних комісій, готує матеріали для проведення іспитів, спостерігає за їх перебігом та видає сертифікати, що підтверджують знання польської мови на відповідному рівні.

certyficat_z_polskogo_yazyka
Сертифікат з польської мови як іноземної є єдиним державним документом, який підтверджує знання польської мови. В іспиті беруть участь особи, котрі хотіли б засвідчити рівень свого знання польської мови документально. Зазвичай це ті, хто прагне навчатися, працювати в Польщі або отримати громадянство.

Зверніть увагу, що при вступі до польських університетів, однією з вимог є наявність сертифікату про знання мови. Що це означає. Деякі вузи Польщі – наприклад недержавні, вимагають будь-який сертифікат у якому йдеться про те, що абітурієнт пройшов певний курс польської мови. Державні вузи Польщі вимагають, як правила, саме сертифікат Державної Сертифікаційної Комісії (якщо його немає, то вуз може провести додатково власний тест на знання польської мови на рівні В1 чи В2, або співбесіду по Скайпу). Пам’ятайте, де б ви не проходили в Україні курси польської мови, офіційний сертифікат який буде визнаватися в Польщі та світі може видати лише Державна Сертифікаційна Комісія. А сертифікат чи довідка видана Агенцією чи приватними курсами польської мови в Україні має лише інформаційну силу, тобто повідомляє про період проходження курсів польської мови, кількість годин, або орієнтовний рівень володіння мовою. Такі сертифікати видає і Українсько-Польський Центр Освіти «UniverPL» кожному учаснику, після успішно пройденого навчання на курсах польської мови та фінального тесту. Подібний сертифікат не є офіційним і не визнається на міжнародному рівні, хоча більшість вузів Польщі він може цілком задовольнити на момент вступу. Дану інформацію потрібно уточнювати в самому університеті (або в Агенції) під час вступної кампанії.

Що ж стосується офіційного сертифікату, то на сьогоднішній день отримати його можна з трьох рівнів знання польської мови (усіх є 6 – А1, А2, В1, В1, С1, С2):

  • B1 – середній.
  • B2 – вище середнього.
  • C2 – професійний.

Предметом оцінювання є наступні вміння:

  1. Аудіюванняsertifacat-mon-polshi-cups
  2. Граматика
  3. Письмо
  4. Розуміння тексту
  5. Усне мовлення

Вартісь іспиту:

  • B1 – 60 євро;
  • B2 – 80 євро;
  • C2 – 100 євро.

У разі позитивної оцінки та при бажанні отримати сертифікат, вартість сертифікату – 20 євро.

Іспити проходять в різних країнах і різних містах світу. Дати найближчих іспитів: 3-4 травня 2014 року (оплату необхідно внести до 4 квітня 2014 року):

  • Брест (Білорусь), інформація за тел. (+48) 22 3933849
  • Львів (Україна), інформація за тел. (+48) 22 3933825
  • Нью Йорк (США), інформація за тел. (+48) 22 3933832
  • Лодзь (Польща), інформація за тел. (+48) 22 3933849
  • Житомир (Україна), інформація за тел. (+48) 22 3933825

Плануються також іспити 24-25 травня 2014 р. в Дніпропетровську, Дортмунді, Кракові, Любліні, Познані та Варшаві.

За детальною інформацією звертайтеся на офіційний сайт Комісії: //certyfikatpolski.pl .

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію