Як продуктивно провести літо? - Univer PL

Як продуктивно провести літо?

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

У червні розпочинається сезон літніх сесій: іспити, заліки, дедлайни та безсонні ночі. Тому цей місяць варто витратити на підготовку та повторення всього матеріалу, щоб успішно перейти на наступний курс!

А що ж тоді робити в липні, серпні та вересні? Як провести ці три місяці з користю? Ми зібрали найпоширеніші варіанти для проведення цікавого та продуктивного літа!

Знайти місце для практики

Якщо вас цікавить робота за спеціальністю, тоді ідеальним рішенням буде влаштуватися на практику.

У кожному університеті є своє бюро кар’єр. Саме туди потрібно звернутись студенту, якому треба пройти практику. Зазвичай це бюро співпрацює із багатьма роботодавцями, тому там можуть безпосередньо направити на практику, або порадити, що робити. Володіючи необхідними знаннями, студент може сам безпосередньо написати лист роботодавцю та домовитись за практику.

Також студенти можуть самостійно шукати місце, де можна практикуватись. Це можуть бути різноманітні підприємства, фірми, заклади громадського харчування, тощо. Іноді компанії пропонують практиканту оплату у вигляді мінімальної заробітної плати.

Після проходження практики обов’язково запишіть її у своє CV (резюме). Це сигнал для потенційного роботодавця про те, що ви доклали максимум зусиль, щоб підвищити свій професіоналізм.

Влаштуватися на роботу

Фінансова незалежність – бажання багатьох студентів. Адже крім того, що це дає змогу забезпечувати себе самостійно, ще й можна платити за навчання чи проживання, і таким чином допомагати батькам.

Зазвичай, студенти влаштовуються у сферу обслуговування: у ресторани, служби доставки, кол-центри. Тут не потрібний досвід, і можна відкрити для себе нову спеціальність.

Літо – це пора відпочинку, тому курортним містечкам на півдні Європи вкрай необхідний персонал у різних сферах: продаж продукції, робота в готелях та кафе. Це чудова можливість знайти нові знайомства, працювати і паралельно відпочивати. 

Знайти роботу можна через тематичні групи у соціальних мережах або на сайтах в Інтернеті:

www.olx.pl ; www.gumtree.pl ; www.gratka.pl – онлайн-платформи із оголошеннями;

www.pracuj.pl – онлайн-платформа для пошуку роботи та найму працівників.

Займатися волонтерством

Волонтерство – чудовий спосіб спробувати себе у різних сферах та знайти нових друзів. Деякі вважають, що волонтерство обмежується допомогою різним притулкам, але насправді ця сфера має багато можливостей! Бути волонтером – це, в першу чергу, допомагати своєму місту. Можна волонтерити на фестивалях, концертах, зустрічах, міжнародних конференціях.

У Польщі є сайт Мережі Центрів волонтерства – wolontariat.org.pl, там зібрана актуальна інформація про те, як почати допомагати іншим, обрати для себе діяльність і як взагалі стати хорошим волонтером. Також там є карта, яка надає контактну інформацію волонтерських центрів різних регіонів Польщі.

Стати волонтером не важко: зв’язатися з місцевим волонтерським центром, або відвідати тематичні зустрічі, де є координатори проєктів. Далі заповнити анкету, вказавши дані, й інколи, написати мотиваційного листа.

Волонтерство, як і практику, можна й потрібно вказувати у резюме! Краще, щоб у вас після завершення проєкту чи етапу діяльності, був сертифікат про участь, який може надати координатор з волонтерства.

Подорожувати 🙂

Коли, як не влітку, подорожувати та досліджувати нові місця? 

Польща багата на гарні краєвиди: чарівні гори на півдні країни, пляжі на березі Балтійського моря на півночі. Літо – найкраща пора, щоб дослідити цю країну.

Одним із плюсів навчання в Польщі – є національна студентська віза, яка дає можливість безвізових подорожей країнами Європейського Союзу. Але крім цього, у Польщі є безліч авіаліній, автобусних фірм, де можна купити білети за низькими цінами. Списки корисних сайтів для подорожей є у нашій статті за посиланням.

Де знайти можливості для активностей?

В основному, варіанти для знаходження практики, волонтерства – є у кожному виші. Про це можуть не оголошувати, саме тому треба особисто звертатися до бюро кар’єри або тих представників від вашого ВНЗ, які можуть у цьому допомогти. Адже можливості для активних студентів є завжди – головне ними скористатися!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію