Варшава – серце Польщі - Univer PL

Варшава – серце Польщі

Життя в Польщі
Проголосуйте!
3 / 4.7

Варшава – місто, де постійно кипить життя. Кількість студентів з різних країн зростає з кожним роком, і значна частина це українці. Місто майже не спить, вогні та гаміт розмов чути завжди. Перше враження про столицю  – місто можливостей. Студенти мають безліч варіантів для розвитку та розваг. 

Пропонуємо прогулятися Старим містом, вийти до Королівського палацу та пройтися вулицею Nowy Świat- Uniwersytet. Відвідати Pałac kultury i nauki, де є оглядовий майданчик з видом на сам центр Варшави.

Декілька зупинок на метро, і ви біля річки Wisła, що збирає на своїх берегах безліч молоді. Поруч розташований відомий Centrum Nauki Kopernik, де можна на власні очі побачити і перевірити фізичні та природні явища. Трохи далі стоїть Biblioteka Uniwersytetska, що славиться своїм садом на даху.  

Як не згадати про музеї та виставки мистецтва? Ніч музеїв, що відбувається кожного року дає можливість безкоштовно відвідати усі цікаві для вас музеї та виставки. І якщо ми вже пишемо про мистецтво то не можна не згадати про пам’ятки архітектури та історії. Варшаська Русалка на березі Вісли, що за легендою приходиться сестрою відомій Данській Русалоньці.

Варшава розташована серед прекрасних лісів, парків та озер. Це створює прекрасну атмосферу для прогулянок і відпочинку від навчання. Обов’язково варто відвідати Łazienki Królewskie. Це найбільший парк Варшави, який не тільки зачарує вас своєю природною красою, але й дозволить відпочити під скронями безлічі дерев. До речі, однією з причин, чому саме цей парк привертає стільки уваги до себе – руді білочки та павліни, що вільно мешкають у парку. На території є декілька музеїв, в яких проходять виставки та відбуваються показові виступи митців.

Якщо ви ще не втомилися від насиченого дня у столиці, то нічне життя міста вас зацікавить. Нічна Варшава не поступається у своїй красі. Чого лише варте Старе місто у вогнях ліхтарів. Це лише додає містичності та романтики. 

Окремо слід зазначити, що розташування Варшави дає змогу до подорожування по всій Європі на різних видах транспорту. Компанії-перевізники часто пропонують гарні знижки на декілька місяців наперед, тому варто задуматись, як краще спланувати час. 

Варшава – це місто, де історія і сучасність зливаються воєдино, створюючи унікальне середовище для відпочинку та навчання. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію