У Польщі послабили карантин: що нового - Univer PL

У Польщі послабили карантин: що нового

Проголосуйте!
0 / 0

З 18-го травня у Польщі стартував черговий етап послаблення карантину, під час якого поступово розморожуватимуть економіку.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, з 18-го травня відновлять роботу ресторани і перукарні.

Також з’явились нові правила щодо користування громадським транспортом та повідомили нові дати відкриття шкіл.

«Все відбуватиметься з дотриманням усіх санітарних норм», — зауважив Матеуш Моравецький.

Він повідомив, що з 18-го травня почнуть працювати перукарні та косметичні салони. Також свою роботу відновлять ресторани, бари та кафе, однак — з певними обмеженнями.

Він закликав заклади харчування відкривати літні тераси на вулиці. Адже, за словами епідеміологів, так можна дотримуватися санітарних норм.

Також збільшили кількість людей, які можуть одночасно перебувати у громадському транспорті. Тепер пасажири можуть займати 30% в автобусах, трамваях,  вагонах метро та навіть їхати стоячи.

Є новини і для спортсменів, які займаються в спортивних та тренажерних залах. Відтепер 12 відвідувачів та тренер зможуть тренуватись в кімнатах, розміром  300 квадратних метрів, 16 — в 800 квадратних метрів, а 32 — в 1000.

Що стосується відкритих спортивних майданчиків, то там можуть займатись 14 спортсменів та 2 тренери.

З 18-го травня деякі учні повернуться до шкіл. З 25-го травня розпочнуться додаткові заходи, що забезпечать додаткову турботу про дітей 1-3 класів. В той же день учні 8-го класу та випускники повернуться до школи, адже їм потрібні консультації з вчителями.

«Хочу зауважити, що батьки та опікуни вирішуватимуть, відправляти дітей в школу для додаткових заходів чи ні», — зауважив прем’єр-міністр.

З першого червня всі учні зможуть повернутись до школи, аби покращити свої оцінки та проконсультуватись із вчителями.

У Міністерстві охорони здоров’я Польщі повідомили, що коефіцієнт поширення коронавірусу в країні знизився до менше, чим 1. Це говорить про те, що одна інфікована людина в середньому заражає не більш, ніж одну іншу.

Наразі у Польщі коронавірусом заразилися понад 17 тисяч осіб. Померли 847 осіб.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію