Спеціально: де вивчати акторство та режисуру в Польщі - Univer PL

Спеціально: де вивчати акторство та режисуру в Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
3 / 4.7

Якщо вас захоплює світ кіно та телебачення і є бажання стати учасником кіно- і телевізійного виробництва – сміливо обирайте навчання в цьому напрямку.

Навчальні програми з кіновиробництва в Польщі дозволяють отримати ґрунтовні знання про етапи кіновиробництва від сценарію та зйомок до постпродакшну, про технологію виробництва кіно, а також його юридичні аспекти. Ще під час навчання набуті знання дозволяють студентам реалізувати власні незалежні мистецькі чи продюсерські проєкти, а також розвивати командні та творчі навички. 

Студенти вчаться працювати з письменниками, журналістами, кінематографістами та звукорежисерами, сценографами та редакторами. Ці спеціалізовані навички дозволять працювати:

  • кінопродюсером, телепродюсером;
  • керівником кіно- і телевізійного виробництва;
  • керівником знімальних майданчиків та продюсером;
  • помічником режисера, іміджевим оператором;
  • організатором подій і шоу.

Акторська майстерність покликана втілити авторський задум і донести його до глядача. Загальний принцип акторського мистецтва — перевтілення як зовнішнє, так і внутрішнє. Під час навчання на Актора театру та кіно майбутні зірки вивчають не лише акторську майстерність, а й танцювальний та сценічний рух, вчаться дубляжу, озвучуванню, секретам роботи з мікрофоном, працюють з фотографами під час фотосесій.

Кращі виші Польщі, де можна навчатися кіномистецтву

Суспільна Академія Наук

В Академії особливий акцент робиться на практиці, яку отримують в роботі на студіях та знімальних майданчиках. Майбутні режисери, оператори та продюсери постійно співпрацюють один з одним і таким чином вчаться працювати в команді.

ВНЗ має студії комп’ютерної анімації, монтажу, запису та обробки звуку, а завдяки співпраці з кіностудіями – повністю обладнаний знімальний зал. На факультеті викладають видатні спеціалісти у своїх галузях – кіно, телебачення, театр, реклама та медіа.

Студенти вивчають безліч дисциплін, серед яких:

  • Реалізація документального фільму;
  • Основи постановки фільму;
  • Актор на знімальному майданчику;
  • ІТ у кіновиробництві;
  • PR в мультимедійній культурі;
  • Телевізійне та кіновиробництво;
  • Звукова техніка в кіно і на телебаченні.

Спеціальність: Кіно- та аудіовізуальне мистецтво, термін навчання: 3 роки;

Спеціалізація: Режисерська та операторська майстерність;

Вартість навчання польською мовою: 1391 євро.

Краківська Академія ім. А.Ф. Моджевського

В Академії можна вивчати два напрямки пов’язаних зі сферою кіно: акторство та організація телевиробництва.

На спеціальності “Організація кіно- і телевиробництва” проводяться семінари від практиків пов’язаних з телевізійним виробництвом, із Krakow Film Foundation та незалежних продюсерів. Краківська Академія має телевізійну студію, оснащену камерами, професійним освітленням та дизайном сцени, наборами для виробництва звуку, монтажними станціями в системах Final Cut Pro та Adobe Production Premium.

Випускники факультету влаштовуються на роботу в кіноагентства, кіно- і телевізійні продюсерські компанії, арт-агенції. 

Спеціальність: Організація кіно – і телевиробництва;

Спеціалізації: Організація кіно – і телевиробництва

Вартість навчання польською мовою: 1391 євро.

Вартість навчання англійською мовою Film and TV Production: 1608 євро.

Краківська Академія ім. А.Ф. Моджевського була першою у Польщі (серед приватних ВНЗ), яка отримала дозвіл викладати акторську майстерність.

На цій спеціальності викладають артисти театру та кіно з драматичних, музичних і танцювальних закладів. Окрім акторської майстерності, студентів вчать дубляжу, озвучуванню та стендапу, для цього заняття проводяться в радіостудіях. Під час навчання студенти реалізовують спільні мистецькі проекти, вивчають сценічний рух у хореографів, які працюють у провідних польських театрах. 

Навчання надзвичайно різнопланове: фахівці з галузей права, менеджменту та безпеки дають знання з основ бойових мистецтв, стрільби, управління закладами культури, анімації культурних заходів, ведення власного бізнесу, читання та розуміння укладених цивільно-правових договорів, а також захисту акторського іміджу.

Спеціальність: Акторська майстерність, термін навчання: 5 років;

Спеціалізація: Акторська майстерність

Вартість навчання польською мовою: 2174 євро.

Ягеллонський Університет

Найстаріший державний вищий навчальний заклад на теренах Європи та один із найбільших та найпрестижніших у Польщі. Тут можна вивчати Фільмознавство та дослідження в Нових Медіа.

Дослідження в галузі кінознавства та знання нових медіа призначені для людей, які цікавляться кіно, телебаченням, відеоіграми та новими медіа та їхніми взаємовідносинами.

Спеціальність: Фільмознавство та дослідження в Нових Медіа, термін навчання: 3 роки;

Спеціалізація: Фільмознавство та дослідження в Нових Медіа;

Вартість навчання польською мовою: 1767 євро.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію