Що безкоштовно можна відвідати у Польщі в листопаді - Univer PL

Що безкоштовно можна відвідати у Польщі в листопаді

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

В Польщі люблять говорити “podróże kształcą” (“подорожі вчать”). І ми з цим повністю згодні! А серед друзів України Польща посідає особливе місце, тому ми вирішили поділитись з вами цікавими місцями, які варто відвідати у листопаді, тим паче, що у Польщі є акція «Безкоштовний листопад у королівських резиденціях».

«Безкоштовний листопад у королівських резиденціях»

Мета: популяризація національної спадщини.

Проект існує з 2012 року під патронатом Міністерства культури та національної спадщини.

 

Варшава

«Lazienki Królewskie»

з 3 по 30 листопада ви маєте можливість відвідати постійні виставки, такі як: 

Палац на острові, Стара оранжерея, палац Мислевицьких, Стайні Кубіцького, казарми кантоністів. Зокрема, тимчасові виставки. «Lazienki Królewskie» заохочує також відвідати Кадетську школу, де проходитиме виставка «Шедеври для короля Рубенс, Ван Дейк, Тенірс II із колекції галереї Dulwich Picture Gallery».

Королівський замок 

з 14 до 16 листопада його відвідати можна безкоштовно.

Королівський замок – визначна пам’ятка історії та архітектури Польщі, був відбудований після Другої світової війни. У касі музею потрібно буде отримати спеціальний квиток. Їх будуть видавати, поки не закінчаться місця, проте бронювати місця не можна. 

Будинок зустрічей «Історія»

Історичний будинок зустрічей поширює історію через історичні джерела та окремі свідчення. Будинок зустрічей «Історія»  презентує виставки, часто засновані на невідомих колекціях фотографій,  дискусії, покази художніх і документальних фільмів, освітні майстер-класи, семінари та конференції.

З 13 жовтня 2022 року – 7 квітня 2023 року відбуватиметься виставка НІДЕНТАЛЬ.

Виставка «Niedenthal» складається як з маловідомих, так і зі знакових світлин. Експозицію доповнили численні артефакти: оригінальні обкладинки журналу «Тайм», статті з фотографіями, конверти на адресу іноземних редакцій та фотоапарати Кріса Нідентала.

Музеї спорту і туризму у Варшаві

Протягом 65 років Музей спорту і туризму збирає пам’ятні речі, пов’язані з олімпійським рухом, представляє його надбання та досягнення. Для українців вхід безктоштовний.

Грошовий центр

Це своєрідна машина часу, за допомогою якої можна дістатися до ключових місць, пов’язаних з історією грошей. Завдяки нам ви можете стати свідками народження монети та банкноти, перших банків, економічних теорій, побачити, як створюються гроші, як працює банкомат і кредитна картка.

Метою діяльності Грошового центру НБП є охоплення широкої аудиторії та ознайомлення її з питаннями, пов’язаними з розвитком економіки та монетарної економіки, функціями, які гроші виконували протягом історії, а також історією створення та еволюція банківської системи та центрального банку.
Вхід до НБП Money Center Sławomir S. Skrzypek є безкоштовним

Музей Війська Польського

Відомий музей, який збирає, науково обробляє та експонує військово-історичні музейні експонати. Музей було засновано 22 квітня 1920 року указом Верховного головнокомандувача, маршала Польщі Юзефа Пілсудського. По четвергам вхід вільний.

Музей Варшави

Головна експозиція музею починається з історії окремих об’єктів, щоб розповісти про події та людей, які визначили форму та характер сучасної Варшави.

По четвергам вхід вільний.

Краків

Королівський Вавель

з 2 по 30 листопада, з 13:00 до 17:00 можна безкоштовно відвідати замок. Безкоштовні квитки можна замовити онлайн перед днем ​​відвідування або отримати в день відвідування у касах. В музеї можна буде оглядати експонати та інтер’єри, а також буде доступно 100 безкоштовних музейних уроків, які проводять освітяни Вавеля, де кожна тема орієнтована для певної вікової групи та реалізовує основну програму окремих шкільних предметів. Частина занять буде проводитися для польсько-українських та українських груп. Уроки проходитимуть у трьох формах: на виставках, просто неба та онлайн.

Музей бурштину

 

Виставка показує, чому так багато людей у ​​світі вважають бурштин найкрасивішим з усіх каменів. У музеї можна побачити дизайн виробів сучасного мистецтва і придбати традиційні та сучасні прикраси з бурштину чи прикладне мистецтво. Вхід вільний.

Археологічний музей

 

Археологічний музей у Кракові є найстарішим польським археологічним музеєм. Він був заснований як Музей старожитностей з ініціативи краківської інтелігенції, пов’язаної з Краківським науковим товариством. І по понеділках та вівторках вільний вхід на різні локації.

 

Будинок Іполіта

У першій половині XVII століття будинок Іполита вирізнявся з-поміж інших прилеглих будівель унікальним і надзвичайно багатим декором сграфіто. Тоді фасад було прикрашено образами святих, а також унікальним для тогочасного Кракова рослинним орнаментом з елементами гротеску (людські голови, мотиви підвішених тканин, декоративні вази та планки, що нагадують металеву арматуру). Це був один із найдекоративніших фасадів площі Ринок і площі Маріацького.

По середах вхід вільний.

Музей Ягеллонського університету

Музей представляє надзвичайно багату спадщину університету, яка характеризується великою різноманітністю. За понад 600 років існування університет накопичив об’єкти практично з усіх галузей науки.

По середах вхід вільний.

Вроцлав

Галерея FOTO-GEN Центру культури та мистецтва

Галерея представляє як фотографію в строгому значенні, так і проекти, що вписуються в течію фотомедійного мистецтва, що відображено в виставках робіт авторитетних представників основних напрямків художньої фотографії та фото-медійного експерименту.

По вівторках вхід безкоштовний.

Музей архітектури

Музей є єдиним музеєм архітектури в Польщі. Він розташований у 15-му столітті після бернардинських будівель, включаючи церкву Св. Бернардина Сієнської та монастирський чотирикутник із садом. По середах вхід вільний.

Національний музей

Музей зберігає одну з найбільших колекцій сучасного мистецтва в країні, до якої увійшли зокрема колекції, передані зі Львова та Києва. Безкоштовний вхід по суботах на постійні експозиції.

Музей пошти та телекомунікацій

 

Він є єдиною музейною установою в Польщі, яка збирає та охороняє пам’ятки, що є свідоцтвом про поштову діяльність у Польщі, зокрема Польську пошту, засновану королем Сигізмундом Августом у 1558 р. Музей, заснований у 1921 р. у Варшаві, з 1956 р. знаходиться в історичній будівлі Головпошти у Вроцлаві.

У середу вхід вільний. Організовані групи не включені.

Люблін

 

Аптечний музей

Аптека-музей займає дві кімнати. У першому облаштували експедиційно-рецептурну кімнату. Тут зібрані стильні меблі другої половини 19 століття. Друге приміщення Аптеки-музею є реконструкцією лабораторії-складу. У ньому є багата колекція ваг. Крім того, можна побачити, як виглядали старі рецепти, етикетки на готові ліки та інші документи, якими користуються в аптеках. Вхід безкоштовний.

Щецин

Музей техніки та зв’язку

Музей є культурним закладом, метою якого є постійна охорона пам’яток техніки та громадського транспорту, міського господарства та техніки, а також історії суспільної комунікації з урахуванням останніх явищ у галузі техніки та мистецтва, а також як сприяння та організація мистецької та культурної діяльності.

По вівторках вхід безкоштовний.

Кельце

Національний музей

Національний музей у Кельце – це заклад із понад 100-річною традицією. Його колекції містять цінні експонати в галузі живопису, ремесел, народного мистецтва, літератури, археології та природи. Нині Національний музей у Кельце складається з п’яти відділів: колишнього Палацу краківських єпископів у Кельце, палацу Генрика Сенкевича в Обленгореку, музею Стефана Жеромського, музею діалогу між культурами та археологічного музею у Вісліці. Музей організовує численні тимчасові виставки, концерти, лекції, конференції, майстер-класи для дітей та підлітків, а також сімейні заходи. Багаторічна традиція зобов’язує і музей постійно прагне ставати все більш привабливим і відкритим.

У вівторок – день безкоштовного відвідування постійних експозицій.

 

Ми поділились з вами безкоштовними місцями, які варто відвідати у листопаді, сподіваємось ви проведете незабутні вихідні! 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію