Проєкт “Єдині” — рік підтримки в переході на українську - Univer PL

Проєкт “Єдині” — рік підтримки в переході на українську

Благодійна діяльність
Проголосуйте!
0 / 0

Сьогодні вже рік, як Рух “Єдині” допомагає всім охочим  впевнено говорити українською, адже, ментори та волонтери об’єдналися для популяризації української мови, навчають та підтримують учасників не лише в Україні, а й за кордоном, куди українці виїхали, рятуючись від війни росії в Україні.

Співзасновники проєкту, Іван Капелюшник, Наталка Федечко, Іванна Кобелєва доклали максимум зусиль, аби мотивувати українців почати говорити рідною мовою. За цей час до проєкту долучились  партнери, яким небайдужа українська мова, як ідентичність нашого народу. Компанія UniverPL від початку дії проєкту приєдналася та підтримує “Єдиних”.

На безкоштовних мовних курсах, що розраховані на 28 днів, учасники долають мовний бар’єр в переході на українську, виправляють свої помилки та “суржик”, дізнаються про україномовний контент сучасного життя — книжки, відео, музику, жарти.

За рік роботи  були організовані 12 етапів розмовних клубів в різних містах України та Європи, на яких крім вивчення української мови, учасники дізналися про історію та культурні традиції українців.

Розмовні клуби — це онлайн та офлайн-зустрічі учасників проєкту з модераторами, де є можливість практикувати та вдосконалювати українську мову.

До Руху вже залучені понад 600 волонтерів та мовознавців, навчання пройшли більше 80 тисяч зацікавлених у вивченні української мови, а розмовні клуби відбулися вже в 25 містах та містечках. З грудня 2022 року  за підтримки небайдужих українців та поляків, розмовні клуби діють у містах Польщі — Варшаві та Любліні. А також, за підтримки міжнародної спільноти та самих українців вже проводяться клуби і в інших містах Європи — Празі (Чехія), Вільнюсі (Литва), Роттердамі (Нідерланди).

Крім цього, в рамках проєкту організовуються вебінари з мовознавцями та медійними особами, які діляться власним досвідом переходу та вивчення української мови, мотивують інших українців вільно говорити рідною солов’їною.

У день народження проєкту підтримайте «Єдині», поширте цей допис із хештегом #Єдині_в_мові_єдині_в_боротьбі

 

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію