Питання стипендій та безкоштовного навчання – чи доступно це для тебе? - Univer PL

Питання стипендій та безкоштовного навчання – чи доступно це для тебе?

Проголосуйте!
0 / 0

Тема безкоштовного навчання та можливості отримання стипендії є дуже актуальною, як для випускників шкіл так і для випускників українських вишів, а особливо якщо йдеться про продовження навчання в кращих університетах Польщі. Саме цій темі присвячується дана стаття.

1. Чи є можливість отримання стипендії?
Не зважаючи на те, що український абітурієнт вважається іноземцем для польських університетів, він має право претендувати на стипендію так само як і польські студенти. Все залежить від самого студента та його здібностей. Стипендійні програми є в кожному державному та недержавному ВУЗі (може бути наприклад від 3 до 25 стипендійних програм). Стипендію можна отримати за хороше навчання (середній бал в деяких закладах має бути не менше 4,2), за спорт, виступи на сцені та інші досягнення. Стипендія становить від 600 грн. до 4500 грн. та може покривати вартість навчання або його частину.

2. Чи є можливість безкоштовного навчання?
Українські абітурієнти мають змогу навчатися на безкоштовній формі навчання. Варіантів є декілька:

кожен з Вас має можливість навчатися зі знижкою за деякими напрямками. Різниця дофінансовується Європейським Союзом. Наприклад, в Краківській Академії за напрямком International Tourism (міжнародний туризм) знижка на навчання становить 30-60% (залежить від кількості бажаючих) – тобто рік навчання коштує лише в межах 300€ – 600€ за рік на престижному напрямку! Університет Лазарського дає 10% знижки на усі напрямки навчання при вступі у період з 2 квітня по 14 травня 2012 року! Колегіум Сівітас дає знижки на навчання від 30 до 70% на велику кількість різних напрямків та спеціальностей.
претендувати на безкоштовне навчання можуть Випускники, які закінчили школу (ліцей, гімназію ітд.) із золотою медаллю, студенти – з “червоним дипломом”, спортсмени, що виступають на високому рівні (з дипломами та відзнаками), та активні люди інших категорій. Заявки подаются до Українсько-польського центру освіти “УніверPL” на розгляд та прийняття рішення (відповідь надходить протягом одного місяця). Хто зацікавився заповніть анкету абітурієнта (в анкеті впищіть, які досягнення маєте).
безкоштовно можна навчатися також, якщо Ви маєте карту поляка (в такому випадку співбесіди не достатньо, потрібно буде їхати до Польщі для вступу та здавати іспити на загальних засадах з поляками).
“УніверPL” допоможе Вам розв’язати усі питання пов’язані з вступом (знижками та стипендіями), оформленням необхідних пакетів документів для навчання та візи, переклади, нотаріальне завірення, легалізацію документів, вирішити питання з підбором житла та перевезення на навчання. Якщо у Вас є якісь запитання по цій чи іншій темі, або потрібна консультація щодо вибору ВНЗ, напрямку чи спеціальності, заповніть анкету абітурієнта або зателефонуйте до нас.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію