Пам’ятка студенту перед виїздом на навчання в Польщу - Univer PL

Пам’ятка студенту перед виїздом на навчання в Польщу

Життя в Польщі
Проголосуйте!
3 / 4.3

Студентські роки – це час великих можливостей, нових вражень та незабутніх пригод. Однак, виїзд на навчання за кордон вимагає додаткової підготовки і уваги. Перед тим, як вирушити на навчання, важливо знати про кілька аспектів, що допоможуть зробити перші кроки успішно.

1. Дослідження університету до вступу та виїзду: 

Дізнайтеся якомога більше про університет та інфраструктуру навколо нього. Читайте відгуки студентів, спілкуйтесь з майбутніми однокурсниками (для цього у наших соц мережах ми робимо пост-знайомство).

2. Поселення в гуртожитки: 

Якщо ви плануєте жити у гуртожитку, заздалегідь дізнайтеся про умови проживання. Питання про наявність кухні, пральні, холодильнику, доступу до Інтернету, безпеки та гігієни мають важливе значення.

3. Підготовка документів: 

Перш за все, переконайтеся, що у вас є всі необхідні документи, які є дійсними на момент виїзду  – закордонний паспорт, віза, приймальний лист від університету, тощо.

4. Адаптація: 

Перші тижні в новій країні можуть бути складними. Наша порада – якомога більше спілкуйтеся зі своїми одногрупниками та іншими студентами, відвідуйте університетські заходи. Зазвичай їх багато на початку навчального року, що дуже зближує студентів. Чим швидше ви відкриєте для себе нове середовище, тим легше буде вам навчатися.

5. Культурний шок: 

Не дивуйтесь, якщо ви зіткнетеся з культурним шоком – це здорова реакція на нове середовище. Спробуйте зрозуміти місцеві звичаї та традиції. Згодом ви будете відчувати себе комфортно в цих умовах.

6. Вивчення мови:

Знання мови країни, де ви навчаєтеся, буде надзвичайно корисним. Вивчайте мову заздалегідь, приблизно за рік до вступу. Це не тільки полегшить комунікацію у майбутньому, а й допоможе вам відчувати себе більш комфортно.

7. Планування фінансів

Проживання: Витрати на оренду кімнати в гуртожитку від 700 до 3000 злотих на місяць, в залежності від міста. 

Їжа: Орієнтуйтесь на витрати близько 800-1000 злотих на місяць.

Медична страховка: Вартість медичної страховки в Польщі може бути близько 80-100 злотих на місяць.

Розваги та інші витрати: Приблизно 300-500 злотих на місяць.

Ретельне планування, вивчення нового оточення та готовність до змін – допоможуть вам впевнено стартувати в новий етап вашого життя. 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію